Επτά στους δέκα Γάλλους θέλουν να πάει… σπίτι του ο Φιγιόν

2/2/17 | 0 | 0 | 389 εμφανίσεις

Το 69% των Γάλλων θέλει ο Φρανσουά Φιγιόν να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για αργομισθία της συζύγου του το οποίο έπληξε την προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο πολιτικός που προτιμούν οι Γάλλοι για να αντικαταστήσει τον Φιγιόν ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία είναι ο Αλέν Ζιπέ, δείχνει επίσης η δημοσκόπηση αυτή του Harris Interactive, που έγινε για λογαριασμό των γαλλικών ραδιοφωνικών δικτύων RMC και Atlantico.

Εξάλλου το 57% των Γάλλων πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν την προεδρία με κάποιον άλλον υποψήφιο, ενώ μόνο το 29% δηλώνει ότι θα την κερδίσουν με τον Φιγιόν, σύμφωνα και πάλι με τη δημοσκόπηση αυτή που έγινε διαδικτυακά χθες, 1η Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη ο Φιγιόν κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι υποκίνησαν ένα σκάνδαλο για να τορπιλίσουν την υποψηφιότητά του, την ώρα που μια νέα δημοσκόπηση έδειχνε ότι δεν ήταν πλέον το φαβορί για την προεδρία. Η δημοσκόπηση αυτή του Elabe έδειχνε μια αυξανόμενη υποστήριξη προς την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αλλά και πιθανότερο να κερδίσει την κούρσα για την προεδρία ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αντικατέστησε τον Φιγιόν στη θέση του φαβορί για το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας.

Η δημοτικότητα του Φιγιόν μειώνεται συνεχώς, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Le Canard Enchaine του σκανδάλου για την αργομισθία της συζύγου του, που κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς όμως να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας