Επιμένει ο Μίτσκοσκι: Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, είναι ανθρώπινο δικαίωμά μου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, επανέλαβε σήμερα πως στην επίσημη επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων του κράτους θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία της χώρας (Βόρεια Μακεδονία), όμως στις δηλώσεις του θα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία».

«Ό,τι εντάσσεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους του ονόματος, η μελλοντική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί. Μάλιστα, και στις βεβαιώσεις όπου πιστοποιείται η θητεία των βουλευτών μας χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός του ονόματος (σ.σ. Βόρεια). Ακόμη και το νομοσχέδιο που καταθέσαμε σήμερα το καταθέσαμε με αυτόν τον προσδιορισμό.

Όμως, το ανθρώπινο δικαίωμά μου, που κατοχυρώνεται από πολλές συμβάσεις, είναι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δεν θυμώνω με τους πολιτικούς όταν δεν λένε το πλήρες όνομα της χώρας τους. Για μένα η πατρίδα μου σε κάθε μου δήλωση είναι ”Μακεδονία” και θα παραμείνει ”Μακεδονία”. Η συνολική θεσμική επικοινωνία που είναι μέρος των νόμων και του Συντάγματος θα γίνεται σεβαστή όσο αυτοί ισχύουν. Δεν μπορείς να απαιτείς τήρηση των νόμων και να είσαι υποκριτής και να λες άλλα πράγματα.

Στις δηλώσεις μου, όμως, το όνομα της πατρίδας μου θα είναι ”Μακεδονία”» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα το κόμμα του για τη δημιουργία τριών επιπλέον υπουργείων στην επερχόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Σημείωσε, δε, ότι τα παραπάνω θα υποστηρίξει και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εάν τεθεί τέτοιο θέμα.

Βόρεια Μακεδονία: Η υστερία στην Ελλάδα οφείλεται στη δική τους προεκλογική εκστρατεία, λέει ο Μίτσκοσκι
«Θα πω ακόμη ότι εμείς θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με το νότιο, ανατολικό, βόρειο και δυτικό γείτονά μας και ότι ο μακεδονικός λαός και οι πολίτες μας είναι φιλειρηνικοί και φιλόξενοι άνθρωποι και ότι θέλουμε συνεργασία και φιλία. Περιμένω από τους γείτονες να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο Δεν σκοπεύω να συμπεριφέρομαι σαν Ταλιμπάν, ούτε περιμένω στον 21ο αιώνα συμπεριφορά Ταλιμπάν από κανέναν πολιτικό. Μπορούμε όχι μόνο εκεί (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ), αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ να ανοίξουμε μία συζήτηση για το ποια και πόσα έχει υλοποιήσει ο καθένας από τη Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.

Ακόμη, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE ισχυρίστηκε ότι «η υστερία που δημιουργείται στην Ελλάδα και μεταφέρεται και εδώ οφείλεται στη δική τους προεκλογική εκστρατεία (σ.σ. στην Ελλάδα)».

Τέλος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι γνωστοποίησε πως αύριο θα λάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που διεξήχθησαν στις 8 Μαΐου και στις οποίες επικράτησε το VMRO-DPMNE.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“https://www.iefimerida.gr/kosmos/boreia-makedonia-onomasia-mitskoski”>Επιμένει ο Μίτσκοσκι: Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, είναι ανθρώπινο δικαίωμά μου – iefimerida.gr</a></p>

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Επιμένει ο Μίτσκοσκι: Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, είναι ανθρώπινο δικαίωμά μου”

    Όχι, δεν είναι. Δεν έχεις δικαίωμα στην κλοπή.

    “το ανθρώπινο δικαίωμά μου, που κατοχυρώνεται από πολλές συμβάσεις, είναι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης”

    Άλλο η ελευθερία του λόγου και άλλο η κλοπή και η ιστορική παραχάραξη.

    “είναι ”Μακεδονία” και θα παραμείνει ”Μακεδονία””

    Όχι, δεν είναι. Εδαφικά Μακεδονία είναι μόνο μέχρι το Μοναστήρι (Μπίτολα) και Γευγελή. Από κει και πάνω ήταν Παιονία (και στα βόρειο-δυτικά ήταν Δαρδανία).

    “το όνομα της πατρίδας μου θα είναι ”Μακεδονία””

    Το πραγματικό όνομα της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να είναι «Βαρντάρσκα». Η ονομασία αυτή – Βαρντάρσκα Μπανοβίνα – χρησιμοποιήθηκε απ’ το γιουγκοσλαβικό κράτος 12 χρόνια (1929-1941), α και είχε έναν τεχνητό χαρακτήρα. Οταν η στρατιωτική δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου επιχείρησε το 1929 να εξαλείψει τις εθνότητες της χώρας συγχωνεύοντάς τις σε ένα ενιαίο «γιουγκοσλαβικό» έθνος υπό σερβική ηγεμονία, όλες οι «ιστορικές» περιφέρειες της Γιουγκοσλαβίας αντικαταστάθηκαν από Διοικήσεις («Μπανοβίνες») με τα ονόματα των τοπικών ποταμών. Η αλλαγή παγιώθηκε με το σύνταγμα του 1931 (άρθρο 83). Βέβαια σύμφωνα με αυτή τη διοικητική διαίρεση, εκτός από (γιουγκοσλαβική) Μακεδονία δεν υπήρχε επίσης Σλοβενία (αλλά «Ντράβσκα» Μπανοβίνα), Κροατία («Σάβσκα» και «Πριμόρσκα» Μπανοβίνα), Μαυροβούνιο («Ζέτσκα» Μπανοβίνα), Βοσνία-Ερζεγοβίνη («Ντρίνσκα» και «Βρμπάσκα» Μπανοβίνα), Βοϊβοδίνα («Ντουνάβσκα» Μπανοβίνα) και -φυσικά- ούτε Σερβία («Μοράβσκα» Μπανοβίνα).

    Το μόνο όνομα που θα τους ταίριαζε, θα ήταν:

    α) Βουλγαρική Δημοκρατία του Βαρδάρη,
    β) Δημοκρατία του Βαρδάρη,
    γ) Δημοκρατία των Ντρεγκόβιτσι,
    ε) Βουλγαρική Δημοκρατία της Παιονίας,
    στ) Δημοκρατία της Παιονίας
    ζ) Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία (η οποία θα είναι διαχωρισμένη σε δύο ομόσπονδα κρατίδια, όπου το ένα θα λέγεται “Ιλλυρίδα” και το άλλο “Παιονία”, και οι δύο κύριες εθνικότητες που θα το κατοικούν θα είναι οι Σλαβομακεδόνες και οι Αλβανοί).

    “ο μακεδονικός λαός και οι πολίτες μας”

    Χμμμ…

    Οι Σκοπιανοί δεν είχαν καμιά σχέση με την Μακεδονία, αφού ήρθαν ως ”Σκλαβινοί” κατά φυλές απ’ την περιοχή – όπου ήταν εγκατεστημένοι απ’ την αρχαιότητα – μεταξύ του ποταμού Βιστούλα, των ελών του Πριπέτ και του μέσου Δνείπερου. Άρχισαν να καταφθάνουν από τα χρόνια του Ιουστινιανού ακόμα (6ος αι) και ολοκλήρωσαν την κάθοδό τους στα Βαλκάνια επί δυναστείας των Ηρακλειδών ΄(7ος αι.), αρχής γενομένης επί Βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου (610-641), που τους έδωσε την άδεια να μείνουν πληρώνοντας ένα είδος ενοικίου στο βυζαντινό κράτος, αφού η Βαλκανική ήταν βυζαντινό θέμα. Άρα, για ποια πραγματικότητα μιλάμε, όταν έζησαν στα μέρη αυτά χίλια και χρόνια μετά τον Αλέξανδρο;…

    Όσον αφορά τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, δεν είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας. Όμως δεν είναι ούτε 25,2% όπως αναφέρει η τελευταία απογραφή που διεξήχθη στη χώρα αυτή το 2002. Αν προσθέσουμε και τους χριστιανούς ορθόδοξους Αλβανούς που κατοικούν σε 17 οικισμούς στην περιοχή Reka e Epërme (Ρέκα ε Έπερμε) και τους οποίους το καθεστώς της ΠΓΔΜ δεν αναγνωρίζει ως μειονότητα και προσπαθεί να τους αφομοιώσει, αν προσθέσουμε και κάποιους Αρβανιτόβλαχους που κατέφυγαν τα παλαιότερα χρόνια από την Αλβανία στην ΠΓΔΜ (ένα ποσοστό των οποίων έχει αλβανική εθνική συνείδηση), και αυτοί ορθόδοξοι χριστιανοί τους οποίους δεν καταγράφει η ΠΓΔΜ, καθώς και τους λίγους Ρωμαιοκαθολικούς Αλβανούς της ΠΓΔΜ (τους οποίους και αυτούς δεν αναγνωρίζει ως Αλβανούς η ΠΓΔΜ αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τους αναφέρει ως Κροάτες), τότε οι Αλβανοί είναι τουλάχιστον το 30% (και παραπάνω) του πληθυσμού της γειτονικής χώρας.

    • Α.. εσείς είστε ”διαβασμένος πολύ ”.
      Γιατί δεν τα γράψατε αυτά στους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά προ 6ετίας τέτοια εποχή για να μην υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών ;;;.
      Να τα στείλετε -και ότι άλλο έχετε- στον κ. Κασσελάκη .
      Δεν τα γνωρίζει αλλά -καθώς λένε-μαθαίνει εύκολα.
      Τουλάχιστον να μην είναι υπερήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών.
      ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα