Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για Λιβύη, Συρία και το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μ. Ανατολή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα  (χθές, Σάββατο) τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και στη Συρία καθώς και για το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια ενός πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Συρίας, Ιντλίμπ.

Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν για τον άμεσο τερματισμό της κρίσης στην Ιντλίμπ 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντήλλαξαν σήμερα απόψεις σχετικά με την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, έγινε γνωστό από την τουρκική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες συμφωνήσαν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ότι οι επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας, όπου σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες, είναι απαράδεκτες, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Ερντογάν και Τραμπ υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν στην επανάληψη του διαλόγου, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον και την επίτευξη του στόχου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διμερές εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα