Επιβεβαιώνει ο Θ.Πλεύρης: Υποχρεωτικά rapid test και για τους εμβολιασμένους – Έρχονται και έκτακτα μέτρα τον Ιανουάριο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Κάτι που εξετάζεται» τονίζει χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρη

Το ρεπορτάζ που θέλει και τους εμβολιασμένους να κάνουν υποχρεωτικά rapid test, τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

«Συνεδριάζοντας η επιτροπή θα πάρει αποφάσεις» είπε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.

«Το να μπορέσουμε και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους, να βρούμε μία συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είναι κάτι που εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα που θα παραπέμπουν σε περιορισμούς τύπου lockcdown».

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ για το πότε εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έρθει η μεγαλύτερη πίεση από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια».

«Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «είναι δεδομένο ότι στην ύφεση του τέταρτου κύματος από τη Δέλτα που χτυπηθήκαμε πολύ βαριά» κάνοντας λόγο για «αστάθμητο παράγοντα» σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς, όπως είπε, «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε»

«Φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, τέλος, ότι στο διάστημα 24-31 Δεκεμβρίου θα βγουν συνολικά όσα κλιμάκια ελέγχων δεν έχουν βγει σε όλη την περίοδο της πανδημίας. «Όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πικρά» προειδοποίησε ο Θάνος Πλεύρης κάνοντας λόγο για σαρωτικούς ελέγχους.

Όπως είπε, δε, «το πώς θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα θα είναι πιλότος για την Πρωτοχρονιά» για το αν θα υπάρξουν νέες αποφάσεις.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1043045_epivevaionei-o-thpleyris-ypohreotika-rapid-test-kai-gia-toys?utm_source=ocm&utm_medium=storyteller

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα