Επανεξελέγη στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρά τις αντιρρήσεις ο Τουσκ

9/3/17 | 0 | 0 | 311 εμφανίσεις

Στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Ντόναλντ Τουσκ, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που είχε προβάλει η ίδια του η χώρα.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν να παραμείνει για μια ακόμη θητεία δυόμιση ετών στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Τουσκ.

Ο πρώην πολωνός πρωθυπουργός εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού θεσμού τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο “πόλεμος” της Πολωνίας στην εκλογή Τουσκ

Η Πολωνία είχε απειλήσει πριν τη σύνοδο ότι θα μπλοκάρει το τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, εάν δεν λαμβάνονταν υπ’ όψη οι αντιρρήσεις της για το πρόσωπο του Τουσκ.

Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει προσερχόμενη στη σύνοδο η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, στέλεχος του συντηρητικού δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, η επανεκλογή του κ. Τουσκ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων 27 χωρών της Ε.Ε., πλην της Πολωνίας.

«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», ήταν η πρώτη δήλωση του Πολωνού πολιτικού μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Ε.Ε.

Μέσω twitter δήλωσε ακόμα πως θα βάλει τα δυνατά του για μια Ευρώπη καλύτερη.

Grateful for trust & positive assessment by . I will do my best to make the EU better.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας