Συνεχίζονται έτσι οι επιθέσεις από μία σειρά μεγάλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής που θεωρούν πως ο Κ.Μητσοτάκης αποτελεί πλέον απειλή για την παράταξη και το μέλλον της.

Ευθέως η βουλευτής της ΝΔ και για πολλούς ένας από τους μελλοντικούς διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, είπε πως δεν μπορεί «κανείς να κρύβεται πίσω από το απόρρητο και να είναι ανεξέλεγκτος».

Είπε μάλιστα πως άνθρωποι που δεν είχαν αρμοδιότητα να μαθαίνουν ευαίσθητες πληροφορίες, από τις παρακολουθήσεις, τις έμαθαν!

Σημειώνεται ότι ο επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα προσωπικά ιδιωτικά και τόνισε ότι όποιος επικαλείται την εθνική ασφάλεια, θα πρέπει να το αιτιολογήσει, καταδικάζοντας ουσιαστικά το παρακράτος των υποκλοπών που έχει στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΕΥΠ.

«Αν τυχόν πούμε ότι το απόρρητο είναι απόλυτο και ότι μπορεί να το επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες οι οποίες είναι αν θέλετε ευαίσθητες, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι ανεξέλεγκτος;

Είναι εκτός λογοδοσίας; Υπάρχει πραγματικά κανείς που είναι εκτός λογοδοσίας;

Και εσείς ως δημοσιογράφος με την καθημερινή σας έκθεση και εμείς οι πολιτικοί με τον δικό μας τρόπο όλοι λογοδοτούμε.

Ο καθένας στο δικό του κοινό, εμείς οι πολιτικοί προφανώς λογοδοτούμε ένα λόγο περισσότερο διότι εκλεγόμαστε ακριβώς για να υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους νόμους και βεβαίως αυτό που λέτε είναι επικίνδυνο πολύ για την δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου.

Κάποιοι που έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών χωρίς να έχουν τυπικά αρμοδιότητα για να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, αυτοί καλύπτονται από το απόρρητο;

Αναρωτιέμαι. Εγώ το λέω γενικά διότι για μένα αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι όταν λέμε όλα στο φως δεν μπορούμε να οχυρωνόμαστε μετά πίσω από το απόρρητο.

Όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές, σε ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους θεσμούς μας και το κράτος δικαίου.

Τότε νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας πρέπει να μπαίνει αν θέλετε σε δεύτερη μοίρα διότι προέχει η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε.»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/epithesi-o-kefalogianni-se-k-mitsotaki-gia-to-kakourgima-ton-ypoklopon-eisai-epikindynos-gia-ti-dimokratia/