Επίθεση Λαβρόφ στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει και «εκκλησιαστική κρίση» ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Κρίση έχει προκύψει ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας, λόγω του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο ως Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

«Η Δύση θέλει να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ορθοδοξία και να βρεθεί ο Ορθόδοξος κόσμος υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ, εξαρτάται οικονομικά από αυτές και εκπληρώνει όλα τα “καπρίτσια” τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ. κατηγορεί το Οικουμενικό Πατριάρχη ως όργανο των ΗΠΑ, προσάπτοντας βαριές κατηγορίες, εναντίον του.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διαμάχη της ρωσικής, με την ουκρανική εκκλησία, έφτασαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος γίνεται στόχος του Λαβρόφ.

Οι Ρώσοι δεν ξέχασαν την ανακήρυξη του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ το εκκλησιαστικό σχίσμα ήταν ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία το 2022.

Η απώλεια ολόκληρης της ουκρανικής Ορθοδοξίας θα ήταν σοβαρό πλήγμα για τον Πατριάρχη Κύριλλο, καθώς είναι περίπου το ένα τρίτο των ενοριών που διεκδικούσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μια χώρα με πολύ υψηλότερο ποσοστό εκκλησιασμού από τη Ρωσία.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/247319/epithesi-lavrof-ston-patriarxi-vartholomaio-vrisketai-ypo-ton-ameso-elegxo-ton-ipa

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα