Ν. Ιγγλέσης: επίδειξη πυγμής του Ράμα στην Αθήνα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Νίκου Ιγγλέση

13/05/2024

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα οργάνωσε μια πολυπληθή πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα (Γαλάτσι), όπου μίλησε στους συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εμποδίσει έναν ξένον ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του, γιατί η χώρα μας είναι «κράτος δικαίου»!

Πρόκειται για ανοησίες. Ο Έντι Ράμα δεν ήρθε ιδιωτικά  για τουρισμό ή όπως είχε κάνει παλαιότερα για να εκθέσει τη ζωγραφική του στο Ζάππειο, ήρθε για μια πολιτική συγκέντρωση. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας και να απαγορεύσει τη συγκέντρωση. Το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες για πολύ ισχυρότερους ηγέτες, όπως ο Ερντογάν. Αλλά αυτό προϋποθέτει την αίσθηση του εθνικού κινδύνου.

Στόχος του Έντι Ράμα είναι η συσπείρωση και δραστηριοποίηση του αλβανικού στοιχείου στη χώρα μας, ώστε αυτό να αποτελέσει διαχρονικό μοχλό πίεσης των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Η μετατροπή, δηλαδή, της αλβανικής παρουσίας σε στρατηγική μειονότητα, που θα ενεργεί για τα συμφέροντα των Τιράνων και πιθανώς των συμμάχων του (π.χ. της Άγκυρας).

Ο στόχος αυτός εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα μιας «Μεγάλης Αλβανίας» που περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, το αλβανικό τμήμα του κράτους των Σκοπίων, τμήματα της νότιας Σερβίας (Πρέσεβο-Τέτοβο) και του Μαυροβουνίου που κατοικούνται από Αλβανούς και ας μην ξεχνάμε την «αλβανική Τσαμουριά» που φθάνει μέχρι τον Αμβρακικό.

Η δημιουργία μιας μουσουλμανικής «Μεγάλης Αλβανίας» ευνοείται από τους Αμερικανούς και ορισμένες ευρωπαϊκές νατοϊκές δυνάμεις (π.χ. Γερμανία) ως τρόπος ανάσχεσης της ρωσικής επιρροής στις ορθόδοξες βαλκανικές χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα κλπ).

Στη συγκέντρωση του Γαλατσίου περισσότεροι από 7.000 Αλβανοί επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον Έντι Ράμα κρατώντας δεκάδες σημαίες και κάνοντας με τα χέρια τους το σήμα του δικέφαλου αετού της αλβανικής σημαίας. Είναι αμφίβολο αν κάποιο από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, στις σημερινές συνθήκες, μπορεί να διοργανώσει μια τόσο μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση.

Οι Αλβανοί άρχισαν να μεταναστεύουν στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς. Η ΕΛΣΤΑΤ, στην απογραφή πληθυσμού του 2021, εμφανίζει τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες με αλβανική ιθαγένεια σε 375.000. Σ’ αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.

Αλλά αυτή είναι η μισή εικόνα. Δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί έχουν λάβει κατά διαστήματα και εξακολουθούν να λαμβάνουν και σήμερα την ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή, έχουν γίνει πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, με πλήρη εκλογικά δικαιώματα – όλοι αυτοί θα ψηφίσουν και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Επίσης αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια λαμβάνουν και τα παιδιά τους.

Με τον τρόπο αυτό ένα αξιόλογο τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας έχει αλβανικό μεταναστευτικό υπόβαθρο, δηλαδή, είτε οι ίδιοι έχουν γεννηθεί στην Αλβανία είτε οι γονείς τους είναι μετανάστες από την Αλβανία.

Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, οι εξαρτημένες και ετεροπροσδιορισμένες ελληνικές κυβερνήσεις, υπακούοντας στα προστάγματα της παγκοσμιοποίησης, δημιούργησαν μέσα στη χώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριακονταετίας, μια στρατηγική μειονότητα που αναπόφευκτα θα χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο από τον Ράμα, αλλά και από άλλους διεθνείς δρώντες για γεωστρατηγικούς σκοπούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολυπολιτισμικής Ελλάδας που με περηφάνια διακηρύσσουν ότι επιδιώκουν τα κόμματα (αριστερά και δεξιά) του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.

Το μέγεθος της αλβανικής μειονότητας είναι τέτοιο που της επιτρέπει, αν κάποτε κριθεί αναγκαίο, να αποκτήσει ακόμη και πολιτική έκφραση με ίδρυση κόμματος, που στη συνέχεια να στηριχθεί και από άλλες μειονότητες. Στη Γερμανία πολίτες με τουρκικό μεταναστευτικό υπόβαθρο δημιούργησαν πολιτικό κόμμα (DAVA), που κατέρχεται στις ευρωεκλογές.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί, λόγω του μεγάλου χρόνου που διαβιούν στη χώρα μας, έχουν ενσωματωθεί – ομογενοποιηθεί στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για τουλάχιστον αφέλεια. Καμιά πολυπληθής μειονότητα και μάλιστα όταν έχει αναφορά (μητέρα πατρίδα) σε όμορη χώρα δεν ενσωματώνεται, ακόμα κι αν έχει ενταχθεί στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.


Παλαιότερη φωτογραφία με έλληνες στρατιώτες αλβανικής καταγωγής

 

Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου ενσωματώθηκε στην αλβανική κοινωνία; Οι Έλληνες της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο ενσωματώθηκαν στην τουρκική κοινωνία;  Οι Τουρκοκύπριοι ενσωματώθηκαν; Οι Ρώσοι της Ουκρανίας ενσωματώθηκαν; Οι ουγγρική μειονότητα της Ουκρανίας ενσωματώθηκε; Υπάρχουν, διεθνώς, πολλά παραδείγματα.

Οι μειονότητες ιστορικά αποτελούσαν πάντοτε αιτία ή αφορμή πολεμικής αντιπαράθεσης και οδήγησαν στη διάλυση κρατών (π.χ. Γιουγκοσλαβία).    

Υ.Γ. 1 Ό,τι ισχύει για τους Αλβανούς μετανάστες ισχύει και για τις άλλες εθνότητες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Οι Αλβανοί όμως, είτε με ελληνική ιθαγένεια είτε ως νόμιμοι μετανάστες αποτελούν περίπου το 50% του συνόλου των αλλοεθνών που διαβιούν στην ελληνική επικράτεια.

Υ.Γ. 2 Μετά την πολιτική αλλαγή στα Σκόπια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την εφαρμογή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση το 2018. Τέτοια κατάντια.

Υ.Γ. 3 Ουδέν αξιόλογο από τη συνάντηση της Άγκυρας. Συνεχίζεται η προσπάθεια απενοχοποίησης της αναθεωρητικής Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί για διάλογο και καλές σχέσεις, όταν ο Ερντογάν «φορτώνει» συνεχώς την ατζέντα των τουρκικών διεκδικήσεων.    

 Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά, όταν βάζατε τους Αλβανούς να δουλέψουν στην θέση σας, και εσείς πίνατε καφέ στο καφενείο ήταν καλά, για ρωτήστε στα Γιάννενα να σας το πούνε.
  Όταν τους παίρνετε μαζί στο ΙΧ για να πάτε στην φάμπρικα να “δουλέψετε” πιστεύετε ότι γίνατε φίλοι;
  Όταν είναι κοινό μυστικό την “χρυσή” δεκαετία του 2000-10 ότι έπαιρνε 3.500 ευρώ καταναλωτικό ο λαθρομετανάστης, με ένα χαρτί που έλεγε ότι δούλευε σε βενζινάδικο.
  Ποιος έχει πει ότι επίσημα η western union, είναι εκτός ραντάρ, για να γίνονται τα εμβάσματα στο Πακιστάν κλπ κλπ
  Ποιος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ έχει κάνει έρευνα για το Εθνικό σύστημα υγείας να μας πει τι χρήματα έχουν δαπανηθεί από το 89 μέχρι και σήμερα σε αλλοδαπούς, όπως οι οικογένεια του Ράμα, αλλά όπως έχει πει και ο ποιητής, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός, εκ του ευεργετηθέντος

  Εάν δεν βγει ένα ηγέτης μέσα από εμάς, για εμάς, το χάσαμε το παιχνίδι, μην περιμένετε τους αριστερούς με την δεξιά τσέπη να σας σώσουν με κίβδηλες επαναστάσεις, και τους μπατριώτες της φακής, να μας σώσουν, κάνοντας τον σταυρό τους, εάν εμείς οι ίδιοι δεν επιβάλουμε την Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να υπάρξει μια αξιοκρατία.

  Για τον Φάμελλο και τα Σκόπια τι να πεις, ο εχθρός είναι πάντα εσωτερικός, και ο Παντελής μας ομιλεί περί βορείων, και Νοτίων

  • Βόλευε εξαιρετικά την ελληναρία να φωνάζει τον Αλβανό ηλεκτρολόγο/υδραυλικό/σοβατζή κλπ για να κάνει τις δουλειές του στο 1/3 του κόστους και χωρίς να πληρώνει ΙΚΑ.

   Ας λουστούνε τώρα τα επίχειρα των επιλογών τους.

   • Σημαίνει ότι, επειδή ας πούμε στις ΗΠΑ, φωνάζουν τον Έλληνα, ή όποιον άλλον, να κάνει δουλειές, οι Αμερικανοί θα ανέχονταν αυτήν την κατάσταση στην χώρα των; Δεν θα τούς είχε μπουζουριάσει η αστυνομία και δεν θα τούς είχε ξαποστείλει στον αγύριστο;

    ΥΓ: Είχες ποτέ σου δει Αλβανό ηλεκτρολόγο/υδραυλικό; Εγώ ποτέ. Χειρονακτικές δουλειές έκαναν και κάνουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έχουν ανοίξει μικρομάγαζα. Και ποια “ελληναρία”; Εδώ δεν κολλά η λέξη, διότι όλοι τούς φώναζαν, αφού δεν έβρισκαν Έλληνες, ή οι τελευταίοι ήσαν πολύ ακριβοί. Αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι μπορεί να δείχνουν αυτήν την συμπεριφορά. Ή κάνω λάθος;

    • Έχεις ακούσει ποτέ Αλβανό να σου πει ότι δεν ξέρει να κάνει μια δουλειά;
     Με λίγα λόγια ένα από τα προβλήματα της ζωής μας στην αγΕλλάδα είναι ότι “τελειώνει” όσους είναι επαγγελματίες, και αφήνει τους “απατεώνες” να αλωνίζουν.
     Στα “εξωτερικά” που πάνε μπροστά, δεν έχουν φροντίσει να σπάσουν την επαγγελματική αλυσίδα, με μαύρη εργασία, και έτσι όλοι πληρώνουν για να κάνουν μια δουλειά.
     Εδώ που ποτέ δεν υπήρχαν χρήματα για να γίνει μια σωστή δουλειά, βολευόμαστε με την μικρό απάτη, και τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.
     Αυτό εκμεταλλεύτηκαν όσοι λαθραίοι οικονομικοί μετανάστες ήρθαν σε αυτή την πατρίδα, βγάζοντας χρήματα, χωρίς να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.
     Υπόψη αυτό το κάνουν όλοι οι μετανάστες, εάν τους αφήσεις ασύδοτους, απλά σε άλλες πατρίδες είναι πολύ ποιο σοβαρά τα πράγματα, και υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα, και όχι αρπαχτή, από όσους δεν μπορούν να διαφύγουν για να τα στέλνει στο Λουξεμβούργο.
     Δεν ευθύνομαι εγώ που άνοιξε τα σύνορα ο Σαμαράς γιατί τι θέλανε οι Αμερικάνοι, ούτε χρησιμοποίησα εγώ λαθραίους μετανάστες στα χωράφια και την βιομηχανία.
     Την πραγματική βιομηχανία την έκλεισε ο Μέγας Νοικοκύρης, από το 89 και μετά, αφήνοντας κάποιους Κοπελούζους Δημητροκάληδες και Μυτιληναίους να βυσσοδομούν με τους νόμους που τους έφτιαξαν, κλείνοντας υγιής επιχειρήσεις, και κολλώντας την ρετσινιά του απατεώνα, οι αριστεροί της δεξιάς τσέπης σε όποιον είχε χρήματα.

     • Σού έχω γράψει ξανά ότι δεν ξέρω τι ονομάζεις “αγΕλλάδα”, αλλά αν εννοείς την πατρίδα μας, είσαι άξιος τής μοίρας σου.

      Το σχόλιό σου είναι άσχετο προς το δικό μου.

      Ο Σαμαράς δεν άνοιξε σύνορα (μέχρι πότε θα λέγεται αυτό το παραμύθι;), επειδή:

      α) Από ελληνικής πλευράς, τα σύνορα ήσαν ανοικτά. Από την άλλη πλευρά ήσαν κλειστά και μάλιστα με ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα.

      β) Ο Σαμαράς ήταν ΥΠΕΞ, ενώ η αρμοδιότης τού ανοίγματος/κλεισίματος των συνόρων ανήκει στο ΥΠΕΣ.

      γ) Ο εκάστοτε υπουργός δεν φέρει καμμία ευθύνη για τίς πράξεις του, εφ’ όσον υπάρχει πρωθυπουργός, υπουργικό συμβούλιο και Βουλή.

      Δεν θ’ ασχοληθώ περισσότερο.

 2. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο κράτος, στο οποίο θα γίνονταν ανεκτά τέτοια αίσχη. Στο ξέφραγο αμπέλι “η Ελλάς”, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μηδέν αξιοπρέπεια κράτους, αυτό είναι σε όλους πια γνωστό, μηδέν κρατική ισχύς, τα πάντα ρευστά και επιτρεπτά. Πώς καταντήσαμε έτσι;

  • Το “κράτος” δεν έχει καμία σχέση με το ΈΘΝΟΣ, ας το καταλάβουμε.
   Αυτό το “κράτος” έχει εκχωρήσει την γεωστρατηγική του αξία, όλα αυτά τα χρόνια για να κάνουν δουλίτσες οι κοτζαμπάσηδες, και τώρα που έχει τελειώσει και αυτή, δίνουν και την γη σε όποιον την ζητήσει, αρκεί, να κρατήσουν την θέση τους στο μοίρασμα, και να γλύφουν κάποιο κοκαλάκι.

 3. “Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας και να απαγορεύσει τη συγκέντρωση. Το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες για πολύ ισχυρότερους ηγέτες…”

  Και ο Μτσοτάκης πήγε στην Αμερική, και η Κεραμέως και ο Κουτσούμπας (πήγε σε Αμερική και Γερμανία) και μίλησαν σε Έλληνες ομογενείς/μετανάστες εκεί.

  “Παλαιότερη φωτογραφία με έλληνες στρατιώτες αλβανικής καταγωγής…”

  Δεν είναι Έλληνες αλλά Έλληνες πολίτες. Άλλο το “Έλληνας” (έθνος) και άλλο το “Έλληνας πολίτης” (υπηκοότητα).

  “Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου ενσωματώθηκε στην αλβανική κοινωνία…”

  Σε μεγάλο βαθμό.

  “Οι ουγγρική μειονότητα της Ουκρανίας ενσωματώθηκε;”

  Σε μεγάλο βαθμό.

  “όταν ο Ερντογάν «φορτώνει» συνεχώς…”

  Έρντογαν, όχι Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα