Εξελίξεις στο ΝΑΤΟ: Δεν υπήρξε διάλογος με την Τουρκία

13/9/20 | 0 | 0 | 204 εμφανίσεις

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με ανάρτησή του στο Twitter το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι «συζητήσαμε με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ μέτρα πρόληψης στρατιωτικής εμπλοκής».

Η συνάντηση των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε, και «έγινε ανταλλαγή απόψεων».

Κατά τις ίδιες πηγές στην συνάντηση «συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων», ενώ προγραμματίζεται νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

«Κανένας διάλογος»

Το enikos.gr επικοινώνησε με διπλωματικές πηγές σχετικά με τις πληροφορίες που διακινεί η Τουρκική πλευρά περί «ανταλλαγής απόψεων» στο πλαίσιο «τάχα τεχνικών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ», σημειώνοντας τα εξής:

«Ο Έλληνας Αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σχολίων. Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο Αξιωματικό.

Αναφορές περί ανταλλαγής απόψεων τεχνικών συζητήσεων εντάσσονται στην διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει τη επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της».​

https://www.enikos.gr/politics/738992/exelixeis-sto-nato-den-ypirxe-dialogos-me-tin-tourkia

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας