Ατασθαλίες σε 2.269 κάλπες της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και σε 4.825 κάλπες της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών καταγγέλλει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Μουαρέμ Ερκέκ, αντιπρόεδρο του κόμματος, οι ατασθαλίες αφορούν από μία έως εκατοντάδες ψήφους σε κάθε κάλπη.

«Παρακολουθούμε κάθε μία ψήφο, ακόμη και αν αυτό δεν αλλάζει το συνολικό αποτέλεσμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Reuters.

Για τις τουρκικές εκλογές στήθηκαν 201.807 κάλπες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μπορέλ: Να διορθωθούν οι ανεπάρκειες

Να διορθώσει τις ανεπάρκειες που εντοπίστηκαν από Ευρωπαίους παρατηρητές στην εκλογική της διαδικασία κάλεσε χθες την Τουρκία ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Επισημαίνουμε τα προκαταρκτικά ευρήματα και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Αποστολής Παρατήρησης Εκλογών του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης και καλούμε τις τουρκικές αρχές να αντιμετωπίσουν τα ελαττώματα που εντοπίστηκαν», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. προσδίδει τη μέγιστη σημασία στην ανάγκη για διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές, σε συνθήκες ισονομίας.

Σε δεύτερο γύρο οι τουρκικές εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι σε δεύτερο γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου, οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία,

Βάσει των αποτελεσμάτων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε ποσοστό 49,51%, έναντι 44,88% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογκάν συγκέντρωσε το 5,17% των ψήφων.

Ναυτεμπορική