Εμφύλιος πόλεμος στην τουρκοκυπριακή Δεξιά

2/3/20 | 0 | 0 | 251 εμφανίσεις

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση στη Συρία, πληρώνοντας τις μαξιμαλιστικές του επιλογές. Και έπεται το μέτωπο της Λιβύης. Αυτή η κατάσταση τον καθιστά περισσότερο απρόβλεπτο και πολύ πιο επικίνδυνο. Βέβαια, οι όποιες αντιδράσεις του θα έχουν κόστος. Αυτό το πεδίο, του κόστους, το πληρώνει ήδη, αλλά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα.

Η τουρκική επέλαση στην περιοχή της Πύλης Πάφου δεν έχει διαφοροποιηθεί. Αντίθετα έχουν επιβληθεί τετελεσμένα, με την τοποθέτηση από τουρκικής πλευράς σκαλωσιών στην πρόσοψη του καφενείου “Spitfire”. Το εκπληκτικό, πάντως, είναι αυτό που έχει προτείνει το τουρκοκυπριακό δημαρχείο: Να πληρώσει η δική μας πλευρά τα έξοδα για να γίνουν έργα στήριξης του κτηρίου και τις εργασίες να κάνει η τουρκική πλευρά!

Η ιδέα αυτή, βέβαια, δεν άφησε αδιάφορη την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία θεωρεί πως το ζήτημα που προέκυψε μπορεί να επιλυθεί μεταξύ των δημαρχείων. Υπενθυμίζεται πως υπήρξε συνεννόηση για τη στήριξη του κτηρίου, την οποία τίναξε στον αέρα ο κατοχικός στρατός. Κι αυτό έγινε μετά και από παρέμβαση του Κουντρέτ Οζερσάι, προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δυσκολίες αντιμετωπίζει η τουρκοκυπριακή Δεξιά καθώς, πέραν του γεγονότος ότι είναι πολυκερματισμένη, βρίσκεται ενώπιον εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Οι εσωτερικές βεντέτες ήταν αυτές που καθόρισαν εν πολλοίς το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες, ενώ υπήρξαν και ανατροπές. Η Άγκυρα αρχικά στήριζε τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από τη Δεξιά.

Ρουσφέτια και διασπάσεις στην τουρκοκυπριακή Δεξιά

Ωστόσο η περίπτωση Οζερσάι αποδυναμώθηκε σημαντικά, λόγω των παρεμβάσεων των λεγόμενων “βαρώνων” της παράταξης και πιο συγκεκριμένα του Ντερβίς Έρογλου. Ο Έρογλου προκάλεσε αναταράξεις όταν δεν εκπληρώθηκε υπόσχεση που του είχε δοθεί από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για υπουργοποίηση της κόρης του. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει και εξασφάλισε την υπόσχεση πως η κόρη του θα διοριζόταν “υφυπουργός Οικονομικών”. Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, πού είναι πάντα ο Ερντογάν.

Την κόρη Έρογλου, λοιπόν, έκοψε ο ίδιος ο Ερντογάν

για την συνέχεια https://slpress.gr/diethni/emfylios-polemos-stin-toyrkokypriaki-dexia/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο