Ελλάδα – ΗΠΑ: Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο συνομιλίας των Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Δρ. Θάνος Ντόκος συνομίλησε σήμερα Σάββατο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέικ Σάλιβαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τη συνεχώς διευρυνόμενη αμυντική συνεργασία, ενώ τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των σχέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επιπλέον, συζήτησαν για τη σημασία της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον κ. Σάλιβαν να θεωρεί θετική τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ δεσμεύθηκε οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες που διευκολύνονται από τον ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία της καταπολέμησης της επιβλαβούς επιρροής στην περιοχή, καθώς ο κ. Sullivan χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να εξασφαλίσει τις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές και ενεργειακές της υποδομές.

Τέλος, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή σε ό,τι αφορά τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα