Ελλάδα – ΗΠΑ: Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο συνομιλίας των Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας

5/6/21 | 0 | 0 | 112 εμφανίσεις

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Δρ. Θάνος Ντόκος συνομίλησε σήμερα Σάββατο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέικ Σάλιβαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τη συνεχώς διευρυνόμενη αμυντική συνεργασία, ενώ τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των σχέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επιπλέον, συζήτησαν για τη σημασία της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον κ. Σάλιβαν να θεωρεί θετική τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ δεσμεύθηκε οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες που διευκολύνονται από τον ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία της καταπολέμησης της επιβλαβούς επιρροής στην περιοχή, καθώς ο κ. Sullivan χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να εξασφαλίσει τις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές και ενεργειακές της υποδομές.

Τέλος, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή σε ό,τι αφορά τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο