Εκτουρκισμό του πληθυσμού επιδιώκει ο Ερντογάν στη κατεχόμενη Συρία

5/1/20 | 1 | 0 | 193 εμφανίσεις

«Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής, παρουσία του κυβερνήτη της τουρκικής περιοχής Μαρντίν, άνοιξαν σχολείο στο Ρας αλ Άιν, και το ονόμασαν «Άγκυρα», το όγδοο στην περιοχή που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του, σημειώνει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας Sana.

Η ίδια πηγή, είπε ότι «οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν μια εκστρατεία για να φέρουν νέους ανθρώπους στις τάξεις του σχολείου στις κατεχόμενες περιοχές της Ρας αλ Άιν.

Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή της Χασάκα, όπου ο λεγόμενος ‘δήμος της πόλης’ κάλεσε τους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις για να ολοκληρώσουν  τα μαθήματά τους στα τουρκικά σχολεία.

«Το καθεστώς του Ερντογάν προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό, σε συνεργασία με τις τρομοκρατικές οργανώσεις στις περιοχής του Χαλεπίου, της Χασάκα και βόρεια της Ράκκα, ανοίγοντας σχολεία και παραρτήματα τουρκικών πανεπιστημίων και ιδρυμάτων».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε αυτό πρωτοστατούν οι μισθοφόροι των Τούρκων που για την προσέλκυση μαθητών λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε περίπτωση άρνησης των πολιτών, η πηγή αναφέρει ότι δεν διστάζουν να τους εκτελέσουν.

Στην επαρχία της Ράκκα μια τρομοκρατική ομάδα εκτέλεσε 14 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Οι τρομοκρατικές ομάδες πραγματοποιούν εισβολές στα σπίτια πολιτών και διενεργούν εγκληματικές πράξεις.

sana.sy

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  mike iordanidis says:

  Τα ίδια έκανε με την Αλεξανδρέττα
  Τι είχε γίνει στην Αλεξανδρέττα το 1938
  Μετά την ήττα των Τούρκων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Οθωμανική αυτοκρατορία τεμαχίστηκε και στη Γαλλία δόθηκε η «διακυβέρνηση με εντολή» της Συρίας. Η Τουρκία υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αρνήθηκε να δεχτεί το Σαντζάκ της Αλεξανδρέτας ως μέρος της Εντολής και, σε ομιλία του στις 15 Μαρτίου 1923 στα Άδανα, ο Ατατούρκ υποστήριξε ότι ήταν «τουρκική πατρίδα για 40 αιώνες» και ότι «δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτη στα χέρια του εχθρού». Η τουρκική πολιτική αποσκοπούσε στην ενσωμάτωση του Σαντζάκ της Αλεξανδρέτας όταν η γαλλική εντολή της Συρίας θα έληγε το 1935.

  Οι ντόπιοι Τούρκοι ξεκίνησαν μεταρρυθμίσεις στο ύφος του Ατατούρκ, σχημάτισαν διάφορες οργανώσεις και θεσμούς για να προωθήσουν την ιδέα της ένωσης με την Τουρκία. Σε αντίδραση των αραβικών επιδιώξεων για πλήρη αραβοποίηση του Ισκεντερούν, ο Κεμάλ επινόησε τον όρο Χατάι για την ευρύτερη περιοχή, παραπέμποντας στην εποχή των Χετταίων για να υποστηρίξει τα προηγούμενα λεγόμενά του, εγείροντας παράλληλα το «Θέμα του Χατάι». Έπειτα από πίεση στις Μεγάλες Δυνάμεις και προετοιμασία ειδικού συντάγματος, το Νοέμβριο του 1937, το αυτόνομο κράτος του Χατάι, παίρνει σάρκα και οστά, παραμένοντας ωστόσο ενσωματωμένο στη Συρία.

  Με αυτό ως ασπίδα, η Τουρκία στέλνει καραβιές δεκάδων χιλιάδων Τούρκων είτε ως «δυνάμεις ασφαλείας» το 1938, είτε ως μαϊμού-ψηφοφόρους, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 29 Ιουνίου του 1939, στο οποίο «ο λαός» αποφάσισε την ενσωμάτωση της Αλεξανδρέττας, στο κράτος της Τουρκίας, κάτι που μέχρι σήμερα η Συρία αποκαλεί παρανομία και αρνείται να αναγνωρίσει, σύμφωνα με τα όσα γράφει και ο Βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ στο βιβλίο του σχετικά με το θέμα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας