Αν ολοκληρωθεί η κατάληψη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική νίκη μετά την Μαριούπολη

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη Mπάκχμουτ (ή αλλιώς Αρτέμοβσκ)  και οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι σύντομα θα καταληφθεί.

Οι εικόνες που έρχονται από ρωσικό drone είναι συγκλονιστικές καθώς απεικονίζεται μία πραγματική κόλαση πυρός με τους Ρώσους να προχωρούν στο κέντρο της πόλης.

Το Μπάκχμουτ είναι πόλη ίδιου μεγέθους με την Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ, ενώ οι γραμμές άμυνας που είχαν στήσει οι Ουκρανοί γύρω από αυτήν είχαν κατασεκυαστεί σε βάθος οκτώ ετών από το 2014 με την σχεδιασμό και υποστήριξη από τους Αμερικανούς.

Το Μπάκχμουτ θεωρείται αριστούργημα αμυντικής αρχιτεκτονικής και αν πέσει θα αλλάξει άρδην το σκηνικό στα παιδιά των μαχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ρωσική νίκη εάν επιτευχθεί θα θεωρηθεί δεύτερη σε μέγεθος μόνο μπροστά σε αυτή της Μαριούπολης.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και με την κατάληψη της πόλης οι ρώσοι θα μπορούν να υπερκεράσουν την ουκρανικές δυνάμεις που χτυπούν την Λίμαν με σκοπό να προωθηθούν στην Λισιτσάνσκ.

 

 

 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκόψει το Μπάκχμουτ από τις νότιες οδούς ανεφοδιασμού.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ektakto-oi-rosoi-mpikan-sto-mpakxmout-thema-oron-na-pesei-i-poli-lene-oi-oukranoi-vinteo/