ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email
spot_img


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσθέτει τη φωνή του στην παγκόσμια αντίδραση κατά της απόφασης του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Η Αγία Σοφία δεν είναι, μόνο, ένα μνημείο του χριστιανισμού αλλά και ένα σύμβολο που σηματοδότησε τη συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης.
Πέραν των προθέσεων, η μετατροπή της σε τζαμί υπονομεύει αυτήν την συνύπαρξη σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα την έχει απόλυτη ανάγκη.
Είναι, επίσης, μια πρόκληση στην πολιτισμένη ανθρωπότητα που θέλει τα μνημεία που ξεπερνούν την εποχή τους να γίνονται σημεία αναφοράς για όλους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνότητας ή πολιτισμικών χαρακτηριστικών. Η Αγία Σοφία είναι κτήμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Και αυτό τιμά και την Τουρκία.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ κάνει έκκληση στην τουρκική αλλά και την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα να συμβάλλουν στην αναθεώρηση της απόφασης του Τούρκου Προέδρου.
Οι δεσμοί της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη υπήρξαν στενοί κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και σήμερα. Η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν βοηθά σ αυτήν την σύγκλιση.
Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και η ευαισθησία για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή προϋπόθεση της οποίας είναι το πνεύμα συνύπαρξης. Ο συμβολισμός, γι αυτό, της Αγίας Σοφίας είναι καταλυτικός.
ΤΟ ΔΣ

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ως μέλος του Συλλόγου και ως συνανιχνευτής συγχαίρω θερμότατα το Δ.Σ του Συλλόγου ,που πρωτοστατεί στην προσπάθεια συνεγέρσεως όλων των πολιτισμένων λαών του κόσμου γιαυτό το Ερντογανικό ανοσιούργημα στην Αγια Σοφιά των αειμνήστων Ιουστινιανου, Ανθεμίου και Ισιδώρου,για το οποίο δυστυχέστατα συμφωνεί και ο”Πόντιος” Δήμαρχος της Κων/πόλεως και όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Τουρκίας ,γιαυτό και θα επαναλάβουμε το γραπτή φράση του Αμερικανού Προξένου στην Σμύρνη ΧΟΡΤΟΝ -μετά την καταστροφή -ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί χριστιανικούς λαούς και ότι από τότε που οι Δυνάμεις της χάρισαν την Ευρωπαική Ανατολική Θράκη το 1922 ,υποχρεωτικά θα απειλούνται από την Τουρκία , ΟΛΕΣ οι Χώρες της Ευρώπης, με πρώτες τις γειτονικές της .
    ΚΑΙ” Η Τουρκία ανέκαθεν εκπροσωπούσε μια άλλη Ήπειρο σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας της σε μόνιμη αντίθεση με την Ευρώπη ” Πάπας Βενέδικτος 16ος.
    Υ.Γ Δ

  2. Και ως μέλος του Συλλόγου και ως συνανιχνευτής συγχαίρω θερμότατα το Δ.Σ του Συλλόγου ,που πρωτοστατεί στην προσπάθεια συνεγέρσεως όλων των πολιτισμένων λαών του κόσμου γιαυτό το Ερντογανικό ανοσιούργημα στην Αγια Σοφιά των αειμνήστων Ιουστινιανου, Ανθεμίου και Ισιδώρου,για το οποίο δυστυχέστατα συμφωνεί και ο”Πόντιος” Δήμαρχος της Κων/πόλεως και όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Τουρκίας ,γιαυτό και θα επαναλάβουμε το γραπτή φράση του Αμερικανού Προξένου στην Σμύρνη ΧΟΡΤΟΝ -μετά την καταστροφή -ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί χριστιανικούς λαούς και ότι από τότε που οι Δυνάμεις της χάρισαν την Ευρωπαική Ανατολική Θράκη το 1922 ,υποχρεωτικά θα απειλούνται από την Τουρκία , ΟΛΕΣ οι Χώρες της Ευρώπης, με πρώτες τις γειτονικές της .
    ΚΑΙ” Η Τουρκία ανέκαθεν εκπροσωπούσε μια άλλη Ήπειρο σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας της σε μόνιμη αντίθεση με την Ευρώπη ” Πάπας Βενέδικτος 16ος.
    Υ.Γ Να μη λυπηθούμε που δεν διαβάσαμε ακόμη διαμαρτυρίες και Ελληνικών πολιτικών κομμάτων και να μη προσευχηθούμε για τους Ρωμιούς της Πόλης και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας ,τον οποίον συμπαραστάθηκε και ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα