Εγκρίθηκε «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στην Φλώρινα: Ευχαριστίες Ζάεφ σε Τσίπρα – Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τίμος Φακαλής

Τίμος ΦακαλήςΣυντάκτης

Μαθήματα… «Μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα θα παραδίδει Μη Κυβερνητική Οργάνωση μετά την έγκριση και επικύρωση του καταστατικού του από τα δικαστήρια της πόλης.  Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

 

ΜΚΟ για Μακεδονική γλώσσα/Slobodan Pechat
ΜΚΟ για Μακεδονική γλώσσα/Slobodan Pechat

 

Στόχος του Κέντρου όπως λέει είναι να εργαστεί για την:

 • τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
 • υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 •  υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.

Σημειώνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίζεται ρητά ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων και ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. «Δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και δεν έχει σχέση με […]την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας (άρθρο 7(4).

Ευχαριστίες Ζάεφ σε Τσίπρα-Μητσοτάκη

Ανακοίνωση για την ίδρυση της ΜΚΟ εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. «Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

Συγχαρητήρια και από τον Νικολά Ντιμιτρόφ

Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο. Οι πραγματικοί συμβιβασμοί ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν για τα ουσιαστικά και των δύο πλευρών», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έθνος

spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξέχασε να ευχαριστήσει τον πρωτεργάτη των Πρεσπών, που ήταν ο Καραμανλής ο βραχύς, που εξήγγειλε ως νέα γραμμή τού Σκοπιανού το 2007, την σύνθετη ονομασία erga omnes.

  Ο Τσίπρας πάτησε εκεί και πραγματοποίησε το όνειρο των Σκοπιανών, μόλις αυτοί έκαμαν δεκτή την νέα γραμμή Καραμανλή. Εκτός, όμως, από το όνομα και εις ένδειξιν φιλίας, τούς ανεγνώρισαν εθνικότητα και γλώσσα.

  Ο Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προεκλογικώς ότι θα φροντίζει/επιβλέπει την πίστη τήρηση τής Σ.τ.Π., αλλά αθέτησε την υπόσχεσή του, ακολουθών την οικογενειακή παράδοση. “Ποιος θα θυμάται μετά από 10 χρόνια το όνομα, άλλωστε”, είχε πει ο πατριάρχης.

  Η οικογενειακή παράδοση, που έγραψα:

  Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την υπόθεση της ονομασίας

  Μπακογιάννη: Καλωσορίζουμε τις “Μακεδονικές Αερογραμμές” στην Κέρκυρα

  “Μόνο που δεν μας χαστούκισε η κυρία Μπακογιάννη!!!”

  Ο Μητσοτάκης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συναντήσει την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη…

 2. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ-ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ -ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ -ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ;;;.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΛΏΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ , ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ;;;.
  ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ;;;,
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕΦΕΡΗ ,ΕΛΥΤΗ ,ΡΙΤΣΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ… ΚΑΙ …ΚΑΙ .
  ΚΑΙ ΜΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ;;;.
  Υ.Γ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΣΤΗΝ Ε.Ε ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΩΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ”.
  ΑΚΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
  Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.
  ΘΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ” ΑΣ ΠΙΟΥΝ ΞΥΔΙ” .

 3. Αυτό ήταν το σχέδιο της εθνομηδενιστικής φατρίας (είτε μαρξιστικής είτε παγκοσμιοποιητικής κοπής) από την αρχή: πρώτα επισημοποίηση διδασκαλίας γλώσσας μέσα στην Ελλάδα, δεύτερον αναγνώριση “μακεδονικής” μειονότητας, τρίτον διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων από τους απογόνους των βουλγαριζόντων (ψευτομακεδόνων) που δραπέτευσαν με τον ΔΣΕ μετά την ήττα τους.
  Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη. Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει, έλεγε ο πατέρας σου. Εσύ δεν ξέχασε, το επανέφερες και έπραξες τα δέοντα για να συμμορφωθείς προς τας υποδείξεις της παγκοσμιοποίησης. Από σήμερα και με την βούλα ανήκεις στην ίδια σειρά εθνοπροδοτών, μαζί με Τσίπρα, Κοτζιά, Παυλόπουλο και λοιπά μπουμπούκια. Στο μεταξύ οι πληρωμένοι γραφιάδες του “μακεδονισμού” (Ιοί της Ελευθεροτυπίας και συναφείς δυνάμεις) λαμβάνουν σημαντικό μερίδιο από ερευνητικό πρόγραμμα του ERC ύψους 1,4 εκατομμύρια ευρώ!!! Αλλά ποιος να μιλήσει….
  Η Ελλάδα έχασε προσωρινώς, αλλά το παιχνίδι δεν τελείωσε ακόμα: όταν τα Σκόπια θα διασπαστούν στα δύο (ή στα τρία), η Μακεδονία θα εκδικηθεί. Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.

 4. Με το να εξομοιώνουμε τους πρωτεργάτες της Συμφωνίας των Πρεσπών κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά -ξεχάσατε τον κ.Καμμένο ,που δεν ”έριξε” την συγκυβέρνησή του τότε προ της υπογραφής της κατάπτυστης αυτής Συμφωνίας -και ανιστόρητο είναι και θολώνετε τα νερά ,αγαπητέ κ.Α.Δ.Δ .
  Είναι σα να λέμε γιατί δεν ακύρωσαν την Συμφωνία της Λωζάννης ,που υπέγραψε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1923 -και που έθαψε οριστικά την Μεγάλη μας Ιδέα-, οι επόμενες κυβερνήσεις ,που δεν την ήθελαν – ή τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου που υπέγραψαν οι Αβέρωφ και Μακάριος για το Κυπριακό το 1959 οι επόμενες κυβερνήσεις ,που τότε ως αντιπολιτεύσεις την κατήγγειλαν .
  Η Ιστορία δεν γράφει τις απόψεις των αντιπολιτεύσεων, αλλά τις ενέργειες των κυβερνήσεων . Στην προκειμένη περίπτωση θα γράψει -φυσικά- ότι η Νέα Δημοκρατία ,με αρχηγό τον κ. Μητσοτάκη -και με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή (του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι το 2008) και Σαμαρά στην κοινοβουλευτική της ομάδα -υπέβαλε πρόταση μομφής εναντίον των τότε κυβερνήσεων και προ της υπογραφής και προ της κυρώσεως αυτής της Συμφωνίας.
  ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΈΝΗ ΤΗΣ .
  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
  ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΗΣΑΝ (ΑΠΟ ΤΟ 1961) ΟΙ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ -ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ-ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ .
  ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ”ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ” ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;;;

 5. Αγαπητέ κ. Σ.Α.Ν. την προδοσία των Πρεσπών την υπέγραψαν αυτοί που είπατε και βεβαίως την ανέχτηκε ο Καμμένος, τον οποίον όντως κακώς παρέλειψα, αλλά επίσης και ο Παυλόπουλος, που θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, ώστε τα κόμματα να υποχρεωθούν να δεσμευθούν εκ των προτέρων για την θέση τους στο ζήτημα. Αναμφιβόλως αυτοί είναι οι πρωταίτιοι, αλλά εδώ έχουμε ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Την απόπειρα για επισημοποίηση “μακεδονικής” (βλ. βουλγάρικης) γλώσσας μέσα στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης γιατί δεν την σταμάτησε; Δεν έχει νομικά κόλπα να χρησιμοποιήσει; Ένα γκρουπούσκουλο μπορείο να αλωνίζει μέσα στην ελληνική επικράτεια; Η ΕΥΠ τι κάνει τόσον καιρό για αυτό το φλέγον θέμα; Το Ουράνιο Τόξο και τους λοιπούς πληρωμένους πράκτορες θα μπορούσε να τους είχε διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθησαν σε ελάχιστο χρόνο. Τρόποι υπάρχουν (νόμιμοι, όχι αλά τούρκα), αλλά δεν είναι της παρούσης. Τους άφησαν όμως να ξεσαλώνουν!
  Ναι, έχω μίσος για τους αρχιπροδότες του 2018, αλλά και για το σημερινό δεν θα συγχωρήσω τον Μητσοτό, όπως δεν συγχωρώ τον πατέρα του που ήθελε να ξεχάσουμε το σκοπιανό το συντομότερο δυνατόν.
  Αντιλαμβάνομαι ότι θεωρείτε την ΝΔ πατριωτικό κόμμα, σέβομαι τις απόψεις σας, αλλά δυστυχώς στην πραγματικότητα μέγα τμήμα αυτής της παράταξης έχει αφομοιώσει τον εθνομηδενισμό. Δεν θα υπάρξει εθνική σωτηρία από τα κόμματα. Η χώρα είναι μπλοκαρισμένη από παντού.
  ΥΓ: Όλα τα συστημικά κανάλια παίζουν από το πρωί έως το βράδυ “εδώ παπάς, εκεί παπάς” και η σημερινή είδηση περνάει στα ψιλά…

 6. Αγαπητέ κ.Α.Δ.Δ .
  Ευχαριστώ για την απάντησή σας ,αλλά συντομεύοντας την ανταπάντησή μου θα υπογραμμίσω και εγώ αυτό που γράφετε στο Υστερόγραφό σας και το οποίο όντως είναι ανησυχητικό έως διαλυτικό και το οποίο -ΕΚΤΙΜΩ- ότι είναι η αιτία που και κ. Παυλόπουλος δεν ήθελε να έρθει αντίθετος με αυτήν την κοινωνία -τότε που την διαφέντευαν οι κ .κ Τσίπρας, Καμμένος και οι συνοδοιπόροι τους- και ο κ. Μητσοτάκης με την μοναδική πατριωτική κυβερνητική Παράταξη στην Μεταπολίτευση ,γιατί -μην αμφιβάλλετε-θα έπαιζεμέχρι και και νέος εθνικός διχασμός.
  Άλλη εξέλιξη θα είχαμε στο θέμα- και με πανελλήνια απαίτηση θα επεβάλλετο η επαναδιαπραγμάτευση αυτής της Συμφωνίας , αν στις εκλογές του 2019 εξαφανιζόταν -περίπου- όπως ο κ.Καμμένος με τους ΑνΕλ του- και ο ΤσιπροΣύριζα.
  Υ.Γ Και να μη ξεχνάμε το δάσος που τώρα είναι η γείτονά μας Τουρκία ,που μας απειλεί από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κύπρο.
  ΑΛΛΑ ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ -ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ,Η, ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. αν υπάρχει ως τότε το κρατίδιο αυτό , που ντρόπιασε τον Ελληνισμό το 2018 , με την υπογραφή Έλληνος ΥΠΕΞ.

 7. Αξιότιμε κ. Σ.Α.Ν. αμήν και πότε να δικαιωθεί η Μακεδονία μας όπως γράφετε (με όποια κυβέρνηση – δεν με νοιάζουν οι παρατάξεις, για την Ελλάδα αγωνιώ). Πάντως χωρίς να θέλω να έχω την τελευταία λέξη, νέος εθνικός διχασμός δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί αν παραιτείτο ο Παυλόπουλος, πολύ απλά γιατί ο κόσμος είχε ήδη τοποθετηθεί κατά των Πρεσπών (βλ. συλλαλητήρια και επίσημες δημοσκοπήσεις), οπότε ο Προκόπης θα αναγνωριζόταν και ως ήρωας τελικά. Βέβαια οι μεγάλες Δυνάμεις (USA κλπ), άλλα κέλευαν και το ελλαδικό πολιτικό προσωπικό υπάκουσε πειθήνια.
  Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα και πιθανόν να μην υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Ωστόσο ένα θέλω να τονίσω και με όλον τον σεβασμό στις θέσεις σας. Γράφετε:

  “Και να μη ξεχνάμε το δάσος που τώρα είναι η γείτονά μας Τουρκία ,που μας απειλεί από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κύπρο.”

  Αυτό ήταν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ (απελευθέρωση πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου έναντι των Τούρκων και παραμύθια τούμπανα). Ο τουρκικός επεκτατισμός όχι μόνον δεν είναι άσχετος από την σκοπιανή προπαγάνδα, αλλά τουναντίον, το ένα φουντώνει το άλλο. Ο λόγος είναι απλός:
  Η ιστορία της Μακεδονίας είναι το σημαντικότερο ίσως κεφάλαιο του διαχρονικού ελληνισμού, αφού ξεκινάει από τον Αλέξανδρο και διαπερνάει όλον τον ελληνορωμαϊκό κόσμο -είχε δηλαδή πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από την Αθήνα, την Σπάρτη ή την Θήβα. Και όσο οι Έλληνες απεμπολούν την ιστορία τους, χαρίζοντας την Μακεδονία στους Βουργάρους (όχι, δεν είναι ορθογραφικό λάθος), τόσο μένουν αδύναμοι, χωρίς ιδανικά, χωρίς διεθνή ακτινοβολία, χωρίς εθνική υπερηφάνεια. Γιαυτό ένας λαός σχεδόν ανεθνικός, ανιστόρητος, αδιάφορος για την ιδιοπροσωπία του και απαξιωμένος από τον ίδιο του τον εαυτό, εύκολα μπορεί να γίνει μια χαψιά από τους Τούρκους. Ένας λαός περήφανος, όπως π.χ. οι Κούρδοι, αντιστέκεται έστω και με πέτρες και σφεντόνες. Δυστυχώς αφού κατάπιαμε τις Πρέσπες τείνουμε με γοργό ρυθμό στην κατηγορία των εθελοδούλων.
  Τα θέματα Μακεδονία – Αιγαίο – Κύπρος – Β. Ήπειρος είναι στην πραγματικότητα ενιαία. Κοινός παρονομαστής τους η εθνική ομοψυχία και η εθνική υπερηφάνεια, ο τελευταίος συντελεστής ισχύος που μας απέμεινε…

  Ταύτα και μένω. Ευχαριστώ για την απόκριση…

 8. Ομόφρονές είμαστε κύριε Α.Δ.Δ ,απλώς εσείς σταματάτε στο πρώτο σκαλί της πολιτικής σκέψης για την εθνική εξωτερική πολιτική ,με τις εξαρτήσεις μας ,την συνέχεια του κράτους και την ανακίνηση ανατροπής μιας Συμφωνίας ,που υπέγραψε και κύρωσε μια κυβέρνηση με δεδηλωμένη πλειοψηφία στην Βουλή και η οποία κυβέρνηση θα ήταν συνταγματικό ατόπημα να ανατραπεί με ανεξέλεγκτες εξελίξεις με βάση το ισχύον από το 1986 Σύνταγμα μας.
  ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ”ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”.
  Ρωτήστε και τον απολογητή αυτού του Συντάγματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο , ο οποίος θα ”οδηγούσε” όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις εναντίον της αποφάσεως του κ.Παυλόπολου , ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών -θα το θυμάστε- είχε κατατεθεί από της υπογραφής της στον ΟΗΕ και είχε γίνει αμέσως μέλος του ΝΑΤΟ η” Βόρειος Μακεδονία” .
  ΑΠΡΟΣΦΟΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ”ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΚΆΓΚΕΛΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ (26) ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

 9. @ Α.Δ.Δ. November 29, 2022 At 5:51 pm

  “όταν τα Σκόπια θα διασπαστούν στα δύο (ή στα τρία), η Μακεδονία θα εκδικηθεί”

  Δεν βλέπω τώρα πια λόγο διασπάσεως τού μορφώματος, αφού εμείς φροντίσαμε να το γλιτώσομε απ’ αυτό.

  Είχε γράψει κάποια σωστά πράγματα ο Χ. Λαζαρίδης το 2007(*), τον χρόνο δηλαδή που η νέα κυβέρνηση των Αθηνών εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις αλλαγή πλεύσης και αποδοχή σύνθετής ονομασίας (βλέπε σχόλιό μου November 29, 2022 At 4:49 pm – το πρώτο επάνω).

  (*)Λάθος «λύση», σε λάθος πρόβλημα, τη λάθος στιγμή

 10. Με εκπλήσσει η δυσκολία που έχουν μερικοί αναγνώστες των Ανιχνεύσεων να κατηγορήσουν τος κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά και όσους ψήφισαν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από πάνω ”καμώνονται” για πατριώτες .Μάλλον θέλουν και θα ψηφίσουν για κυβέρνηση τον ΤσιπροΣύριζα για να ξανακάνει ”ενεργητική εξωτερική πολιτική ” και να υπογράψει και με την Τουρκία Συμφωνία ,αλλά Πρέσπες .
  Φυσικά γιαυτήν την Συμφωνία θα χαρούν περισσότεροι ,όπως οι ΓΑΠαπανδρεϊκοί από το ΠασοΚινάλ, οι ΕΛΙΑΜΕΠίτες και οι ”κουκουέδες”, που χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι είμαστε αδέλφια με τον τούρκικο λαό.
  ΕΜΕΙΣ ”ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ” ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ -ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ”ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ”,ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2018 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ .
  ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ” ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ” ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”..

  • Τα έχεις λίγο μπερδέψει, διότι αν χαρούν γι αυτήν την Συμφωνία οι ΕΛΙΑΜΕΠίτες, που σαφώς θα χαρούν, τότε βρίσκεται στην γραμμή Μητσοτάκη, ο οποίος τους έχει για συμβούλους(*). Ή δεν το έχεις ακόμη καταλάβει; Κατά τούτο, δεν βλέπω ποιοι είστε “εσείς” (sic) ”ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ” (δηλαδή ποιας;). Τα θέματα αυτά είναι πολύ σοβαρά, για να τα καμματικοποιείς υποβιβάζοντάς τα με καφενειακά σχόλια. Επιτέλους, ας καταλάβεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε όλοι για τα κόμματα, όπως εσύ. Όπως σωστά σού έγραψε και ο ΑΔΔ, κάποιους μάς ενδιαφέρει η ΠΑΤΡΙΔΑ μας και μόνο.

   (*)Εξωτερική πολιτική και ΕΛΙΑΜΕΠ

 11. ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ στήριξε και στηρίζει από της ιδρύσεως την εξωτερική πολιτική των κ. κ Σημίτη-ΓΑΠ και τώρα υπάρχει -ας υπάρχει- αλλά δεν στηρίζει την σημερινή εξωτερική πολιτική.
  Θα στηρίξει την ”ενεργητική εξωτερική πολιτική ” του ΤσιπροΣύριζα και Κοτζιά ,,Κατρούγκαλου, που ξαναδιεκδικούν την εξουσία..
  Με την Νέα Δημοκρατία των Μητσοτάκη ,Καραμανλή και Σαμαρά το ΕΛΙΑΜΕΠ ”δεν φτουράει” .
  Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ”ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ”ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2018 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΚΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ .ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ.
  Υ.Γ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ Σ/Κ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ”ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ” ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ. .

  • Ένα άλλο σου ελάττωμα είναι ότι δεν διαβάζεις τούς συνδέσμους, επειδή είτε βαριέσαι, είτε δεν ξέρεις να τούς ανοίξεις. Αν είχες διαβάσει αυτόν που έδωσα, δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις. Το ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν το συμβουλευτικό όργανό τού Σημίτη και τώρα τού μαθητή του, τού Μητσοτάκη. Ζεις σ’ έναν ονειρικό κόσμο, που δυστυχώς δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, που όλοι γνωρίζουν.

 12. Δεν χρειάζονται οι σύνδεσμοι ,που καθοδηγούν πλήρως τις απόψεις σας. Πληκτρολογείς την λέξη και βγαίνει το σύμπαν και για το ΕΛΙΑΜΕΠ και για όλα. Τα διαβάζεις και διαμορφώνεις άποψη αφού επεξεργαστείς τις πληροφορίες.
  Έχει τρόπο το διάβασμα , που σας είναι άγνωστος\ .αλλιώς είσαι ετεροκαθορισμένος και φωνή των άλλων , που και αυτοί δηλώνουν ακομμάτιστοι και πατριώτες. Υπήρχε και παλιά αλλά μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το 2012 όλοι οι πρώην πρασινοφρουροί -που δεν πήγαν στον Σύριζα-έγιναν ακομμάτιστοι σούπερ πατριώτες.
  Υ.Γ Ας διαβάσουν και αυτό οι αναγνώστες που συνεχίζουν να μας διαβάζουν. Καληνύχτα.

  • Καλά το κατάλαβα ότι δεν διάβασες τον σύνδεσμο. Πάτα το κέρσορα (ποντίκι) επάνω για να τον ανοίξεις. Άντε, σού έμαθα πάλι κάτι.
   Το ότι δεν τον διάβασες εσύ, είναι άνευ σημασίας. Αρκεί που τον διάβασαν άνθρωποι νοήμονες και σοβαροί και καταλαβαίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα