«Είσαι ο τελευταίος που θα κάνεις κήρυγμα ηθικής»: Ο Νετανιάχου απαντά στον εμπρηστικό Ερντογάν που τον αποκάλεσε «Χίτλερ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενα ακόμη δριμύ επεισόδιο όξυνσης γνωρίζουν οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ μετά τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν εις βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε σήμερα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους» όπως τόνισε ο Νετανιάχου, «είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους».

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί. «Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;…Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

https://hellasjournal.com/2023/12/ise-o-telefteos-pou-tha-kanis-kirigma-ithikis-o-netaniachou-apanta-ston-empristiko-erntogan-pou-ton-apokalese-chitler/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα