Δ. Νατσιός: Ό,τι κερδήθηκε με αίμα, δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Δημήτρη Νατσιού*

Όταν υπογραφόταν η προδοσία της Μακεδονίας, την αμέσως επόμενη Κυριακή, 21 Ιουνίου 2018, εκφώνησα τον πανηγυρικό της ημέρας στον μητροπολιτικό ναό της πόλεως του Κιλκίς. Στην πόλη βρισκόταν τότε και ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Δεν προσήλθε στον ναό για να τιμήσει τα λαμπρά παλληκάρια, που με τις θυσίες τους, του χάρισαν σ’ αυτόν και στο υπόλοιπο καθεστώς της κομματοκρατίας, αξιώματα και μεγαλεία… Είχα χωρίσει την ομιλία σε δύο μέρη. Το πρώτο για να δοξάσω τους αθάνατους Κιλκισιομάχους, το δεύτερο για να «θρηνήσω» την μεγάλη προδοσία.

Παραθέτω το δεύτερο θρηνητικό μέρος για να μην ξεχνάμε …

«Ως εδώ ο λόγος μου ήταν πανηγυρικός, για να τιμήσω τα λαμπρά παλληκάρια της μάχης του Κιλκίς. Από δω και στο εξής είναι επικήδειος.

Περίλυπος εστί η καρδία μου έως θανάτου. Φαρμακώθηκε η ψυχή μας…

Η Κυριακή που μας πέρασε δεν ήταν Κυριακή, ήταν η Μεγάλη Παρασκευή της Μακεδονίας μας, της πατρίδας μας. Πένθιμα πρέπει να χτυπούν και σήμερα οι καμπάνες και αντί για δοξολογία μνημόσυνο να τελέσουμε. Σταυρώθηκε η Μακεδονία μας… Οι γέροντες γονείς μας έκλαιγαν στα χωριά μας για την ατιμωτική, προδοτική συμφωνία. Και όχι δεν είναι ακραίοι ούτε εθνικιστές πατριδοκάπηλοι, όπως διατείνεται η κάθε κρανιοκενής ασημαντότητα που βρέθηκε σε ένα αξίωμα. Είναι η καθάρια και αγέρωχη φωνή των προγόνων μας, που βροντοφωνάζει: η Μακεδονία, των Ελλήνων το καμάρι, είναι μία και Ελληνική.

“Έκαστος ερμηνεύει τα πράγματα κατά το ίδιον νόσημα” λέει ένας άγιος. Με βάση την ασθένειά σου κρίνεις και τους άλλους. Ο ακραίος και ο φασίστας, όσους διαφωνούν μαζί του, τους χαρακτηρίζει ακραίους και φασίστες. Και στα μεγάλα συλλαλητήρια δεν πήγε ετερόκλητος όχλος, αλλά ο ελληνικός λαός για να βροντοφωνάξει, δημοκρατικότατα, την αντίσταση του στην προδοσία της Μακεδονίας μας. Την ιστορία την σηκώνει στους ώμους του ο λαός, όταν γονατίζει η ηγεσία. Και οι γονατισμένοι, οι προσκυνημένοι συνήθως προσπαθούν να ταπεινώσουν και τους όρθιους. Ξέρουμε, εμείς οι δάσκαλοι ότι οι μαθητές μας βγάζουν φτερούγες κι ανθίζουν, όταν τους διδάσκουμε με ταπείνωση και όχι ταπεινώνοντάς τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ηγέτες. Οι λαοί ανθίζουν όταν έχουν ηγεσία που τους κυβερνά με σεβασμό και ταπείνωση.

Σήμερα ο λαός μας, στην συντριπτική του πλειοψηφία, αισθάνεται προδομένος, ντροπιασμένος και ταπεινωμένος. Ο αείμνηστος  Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε στις 12 Ιουνίου 2018: «Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ύστερα από αυτό το “ΝΑΙ” του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνοι οι κίνδυνοι που ανοίγονται μπροστά μας, αλλά προπαντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Μήπως μας νίκησαν οι Σκοπιανοί στο πεδίο της μάχης; Όχι. Τότε γιατί, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, παραδίδουμε το άγιο όνομα της Μακεδονίας μας και – ακόμη χειρότερα – αναγνωρίζουμε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, πράξη που όχι μόνο δεν αναχαιτίζει, αλλά αποτελεί την ρίζα και εκτρέφει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό; Με λίγα λόγια δεχθήκαμε ότι είμαστε, εμείς οι Μακεδόνες -οι μοναδικοί, οι άλλοι είναι ψευτομακεδόνες- ότι είμαστε ένα υποσύνολο του μακεδονικού έθνους που εδρεύει στα Σκόπια. Υπάρχει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Υπάρχει Μακεδονία κι άλλη εκτός από την ελληνική; Όχι. Δεν κατάλαβαν, οι προδότες, ότι με την υπογραφή τους ακυρώνονται οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και νομιμοποιείται η πλαστογράφηση που ξεκίνησε από τον Τίτο τον οποίο, προφανώς κάποιοι ημέτεροι νοσταλγούν.

 Ερωτώ: Τι θα απολογηθώ εγώ ο δάσκαλος στους μαθητές μου, όταν δουν στην αίθουσα χάρτες με Βόρεια Μακεδονία, όταν τόσα χρόνια διδάσκω μία και μοναδική Μακεδονία; Θα μας τοξεύει αλύπητα το γεμάτο πίκρα και απογοήτευση βλέμμα των παιδιών μας. (Ουδέποτε δίδαξα την ψευτομακεδονία τους και πετούσα στα σκουπίδια τους ντροπιαστικούς χάρτες).

Αλήθεια τι το αλυτρωτικό θα αφαιρέσουν οι επιτροπές, που θα ελέγξουν και θα αναθεωρήσουν τα βιβλία ιστορίας μας, όπως προβλέπεται από την συμφωνία; Θα σβήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, θα διαγράψουμε τον Μακεδονικό αγώνα; Θα απαλείψουμε τον τίτλο μακεδονομάχοι δίπλα από το όνομα του Παύλου Μελά ή του Γερμανού Καραβαγγέλη; Αναθυμιάσεις του τύπου “συνωστισμός, στο λιμάνι της Σμύρνης”, θα εισπνέουμε πάλι; Ντροπή, να ντροπιαστούμε…Φτάνει πια με τους εθνομηδενιστές και τις ιδεοληψίες τους.

Η επαίσχυντη συμφωνία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και τις ίδιες παρανοϊκές διεκδικήσεις θα ζήσουμε και για τα προϊόντα της Μακεδονίας και το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και για το ίδρυμα και το Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα. Ενός κακού μύρια έπονται…

Η ιστορία είναι φωνή νεκρών διδάσκουσα τους ζώντας. Όλοι μαζί, ζωντανοί και πεθαμένοι, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι, έλεγε ο Σεφέρης.

Η ιστορία, εξ ορισμού, είναι μία συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζώντων και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής η συμφωνία, δεν μπορεί να αλλάξει εν απουσία των δύο μερών των νεκρών και των αγέννητων.

“Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν

θα ρθούνε θα περάσουν

κριτές θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι και οι νεκροί” γράφει υπέροχα ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Οι πρώτοι Κριτές, οι νεκροί, όπως οι χιλιάδες μαχητές του Κιλκίς έγραψαν με το αίμα τους: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Οι δεύτεροι, οι αγέννητοι, θα μας δικάσουν, αν ανεχτούμε το ανοσιούργημα: την προδοσία της Μακεδονίας. Όχι. Ο Λαός θα αποτινάξει από πάνω του αυτό το στίγμα, αυτόν τον λεκέ της ιστορίας μας. Οι Μακεδόνες δεν μπορούν να ζουν σκλαβωμένοι και προδομένοι. Εμείς οι Μακεδόνες, εμείς οι Έλληνες, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, ξέρουμε να νικάμε.

Την μόνη συμφωνία για την Μακεδονία που αναγνωρίζει ο λαός είναι αυτή που υπογράφτηκε με το αίμα των Ελλήνων στρατιωτικών και αξιωματικών

για του Χριστού την πίστη την αγία

για της πατρίδος την Ελευθερία

και για την τιμή της Μακεδονίας,

εδώ στο Κιλκίς, πριν από 110 χρόνια. Και ό,τι κερδήθηκε με αίμα, δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής».

Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποιος Έλληνας και ιδίως ποιος Μακεδόνας θα είχε αντίρρηση για την ομιλία του πατριώτη δασκάλου στον πανηγυρικό για τις Μάχες Κιλκίς-Λαχανά ,που εξεφώνησε στις 21 Ιουνίου 2018 και που αναφέρεται στην επονείδιστη για τον Μακεδονικό Ελληνισμό Συμφωνία των Πρεσπών;;;.
  Ο πρόλογος για τον κ. Μητσοτάκη, που εκπροσωπούσε στις γιορτές του Κιλκίς την Νέα Δημοκρατία – η οποία είχε υποβάλλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση ΤσιπραΚαμμένου για να μην υπογραφεί αυτή η Συμφωνία- ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ;;;.
  Και ως φιλίστωρ ο δάσκαλος κ. Νατσιός δεν αναφέρθηκε τότε- και τώρα – ότι την φράση ”η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική ” την είπε δακρύων ο Μακεδόνας αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής, τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ,ενώ θα έπρεπε -δάσκαλος και φιλίστωρ γιατί -να αναφερθεί και στο ΟΧΙ στην FYROM του Γκρουέφσκι ,που το διετύπωσε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κώστας Καραμανλής.
  Ξέρουμε ποιοι είναι μικρόψυχοι και ποιοι βδελύσσονται τους Καραμανλήδες .
  Απλώς δεν το περιμέναμε από τον δάσκαλο κ.Νατσιό ”για την κουτάλα του βουλευτή που επιδιώκει”.
  ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.

  • Έχω διαφωνήσει στο με τον Νατσιό έντονα στο παρελθόν.
   Θυμάμαι ωστόσο την μεγάλη συμβολικής αξίας κίνησής του τότε, ως πρώτος δημόσιος υπάλληλος και δάσκαλος να ορθώσει το ανάστημά του σε εκείνο το φοβερό εγχείρημα αφελληνισμού το οποίο επιχειρήθηκε με την Ρεπούση (επί κυβέρνησης Καραμανλή). Μετά ακολούθησαν πολλοί και λίγο αργότερα το βιβλίο αποσύρθηκε.
   Θέλει μεγάλη γενναιότητα και οπωσδήποτε ανιδιοτέλεια να γίνει μια τέτοια κίνηση. Απορρίπτω τον αυθαίρετο ισχυρισμό σου ότι τα κάμει για την κουτάλα του βουλευτή. Με υποχρεώνεις να σε κατηγορήσω ότι κρίνεις εκ του κόμματός σου τα αλλότρια.

 2. Καλά τα λέει για τη Μακεδονία. Δεν λέει όμως που βρίσκει τα λεφτά και κάνει πανελλαδική προεκλογική καμπάνια. Κάτι είπε για φίλους αλλά ο λαός λέει δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
  Θα μπει και αυτός στη Βουλή όπως μπήκαν τόσα κόμματα από το 2010 και μετά.
  Όμως χωρίς άποψη για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την οικονομία, την ανάπτυξη, τις υποδομές, την ενέργεια κλπ παρά μόνο για την οικογένεια και την παιδεία, δεν είναι κόμμα αλλά κατηχητικό σχολείο.
  Τα έχει μπερδέψει ο δάσκαλος και πάει να κάνει πολιτική με τα κατηχητικά, τους μοναχούς και το ξανθό γένος που θα σώσει την Ελλάδα.
  Πάει να μιμηθεί τον Κοσμά τον Αιτωλό αλλά καμμία σχέση. Μπροστάρης των Ρώσων και κάποιων επιτηδείων επιχειρηματιών είναι που εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού.

  • από κατηχητικά άλλο τίποτα:

   1. έχουμε το νεοφιλελεύθερο κατηχητικό της ΝΔ για την ευημερία των αριθμών καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι εμφανίζουμε ανάπτυξη χωρίς παραγωγή,

   2. έχουμε το σοσιαλιστικό κατηχητικό του σύριζα για την ευημερία των…δικαιωμάτων τα οποία αφορούν δυστυχώς μόνο όσουν έχουν το αντίστοιχο προνόμιο να “εργάζονται” στο δημόσιο,

   3. έχουμε το μή κόμμα το οποίο λέγεται ΠΑΣΟΚ (έτσι απλά).

   Δεν νομίζω να υστερεί σε τίποτα από αυτά η “Νίκη”. Ίσως στο σημείο ότι δεν αποδέχεται τους γάμους με… κατσίκες και το “δικαίωμα” να ορίζει ο καθένας το “φύλο” του.

 3. Σε πολλά μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, εκτός από ένα: Έχει δώσει κι εξακολουθεί να δίνει την ψυχή του για την παιδεία.

  Νατσιός στη Βουλή για σχολικά βιβλία – απαράδεκτη απάντηση της υφυπουργού παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου (βίντεο)

  Μακάρι να είχαμε πολλούς Δασκάλους σαν κι αυτόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα