Δόθηκαν 400.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία της συμβούλου του πρωθυπουργού Ρεβέκας Πιτσίκα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το «πάρτι» με το δημόσιο χρήμα συνεχίζεται αν είσαι «γαλάζιος»

Οι Πάτσης και Μαραβέγιας είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» στο πάρτι με το δημόσιο χρήμα καθώς υπάρχουν κι άλλα «γαλάζια» στελέχη που συμμετέχουν σε αυτό, όπως η πρόεδρος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρεβέκα Πιτσίκα,  της οποίας η εταιρεία φέρεται να έχει εισπράξει 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του καταγγέλλει πως η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

«Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ζητά απαντήσεις θέτοντας σοβαρά ερωτήματα: «Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ; Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός “γαλάζιες ακρίδες”. Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Κι όλα αυτά αμέσως μετά την υπόθεση Πάτση που ήταν γνωστή εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αφού υπήρχαν δημοσιεύματα και ερωτήσεις στη Βουλή για τις δραστηριότητές του, αλλά κατόπιν εορτής ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Φαίνεται πως η υπόθεση του διαγραφέντος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε χρυσές δουλειές με «κόκκινα» δάνεια, καθώς έδωσε το 1/15 της αξίας για την εξαγορά χαρτοφυλακίου άνω των 60 εκατ. ευρώ (με χρήματα που του έδωσε η ίδια η τράπεζα), και με απευθείας αναθέσεις από τις οποίες είχε εισπράξει 820.000 ευρώ μέσω των ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών, θα αποτελέσει αρχή για την αποκάλυψη πολλώ άλλων τέτοιων σκανδάλων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση. 

Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση. 

Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.
Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;

Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός «γαλάζιες ακρίδες». Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα.»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dothikan-400-000-eyro-me-apeytheias-anathesi-stin-etaireia-tis-symvoulou-tou-prothypourgou-revekas-pitsika/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα