Δόγμα Μητσοτάκη η απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Συνηγορούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ. Άναυδοι στο Κογκρέσο.

Μόνο αγορές και όχι συμπαραγωγές. Μόνο απευθείας αναθέσεις και fast track διαδικασίες με αποκλεισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας . Αυτό είναι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αυτό πρεσβεύει η στρατιωτική ηγεσία.

Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ούτε εξαίρεση λόγω έκτακτων αναγκών ο αποκλεισμός της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τα γαλλικά προγράμματα των μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra. Το ίδιο μεθοδεύεται να συμβεί και με την αγορά των F-35! Η Αθήνα εμφανίζει δυστοκία στο να απαντήσει στο ερώτημα της αμερικανικής κυβέρνησης (κογκρέσο) εάν η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί αντισταθμιστικά ωφελήματα (SSI) που μπορούν να φτάσουν και τα 600 εκατομμύρια!

Αναρωτιέται κανείς εάν έχουν κόψει «αλυσίδα» στο γκουβέρνο αλλά και στα ανώτατα δώματα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς αντιδρούν αψυχολόγητα, κοντόφθαλμα και εμμονικά στοχοποιώντας και καταδικάζοντας άκρως ευαίσθητους κλάδους όπως είναι η εθνική αμυντική βιομηχανία. Κάνουν κινήσεις και καταλήγουν σε επιλογές κόντρα στην διεθνή πρακτική αλλά και στην λογική, αψηφώντας για τις συνέπειες που στο μέλλον μπορεί να αποβούν ολέθριες για το ίδιο το Έθνος.

Το αρχηγικό δίδυμο ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ διαρρέει ότι είναι προβληματισμένο με τα SSI (Security, Supply & Information) δηλαδή με έργα ασφάλειας, εφοδιασμού και πληροφοριών ύψους 600 εκατομμυρίων που ως αντισταθμιστικά ωφελήματα προτείνει η Αμερικανική κυβέρνηση και όχι η Lockheed Martin να ανατεθούν σε ελληνικές εταιρίες στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος των F-35. Διάφορες «χακί» ορντινάτσες των ΜΜΕ έφτασαν χτες στο σημείο να φοβερίζουν τον υπουργό Άμυνας μη τυχόν και τολμήσει να υιοθετήσει την πρόταση τους για να απορρίψει τα SSI !

Και καλά, μπορεί να υπάρχουν πολιτικοί που για τους δικούς τους λόγους να μην θέλουν τα SSI και να μην ενδιαφέρονται για την βιωσιμότητα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δεν μπορεί όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τους στρατιωτικούς που εκ της θέσεως και αποστολής τους οφείλουν να πασχίζουν ώστε η εγχώρια αμυντική βιομηχανία να είναι αξιόπιστη και δυνατή για να μπορεί να υποστηρίζει το υπάρχον οπλοστάσιο της χώρας σε περιόδους κρίσης ή πολεμικής σύρραξης.

Είναι αδιανόητο χώρες που συνιστούν απειλή για την χώρα μας να ενισχύουν διαρκώς την αμυντική τους βιομηχανία και η Ελλάδα να την απαξιώνει.

Δ.Β.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/185022/dogma-mitsotaki-i-apaksiosi-tis-ellinikis-amyntikis-viomixanias

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εἶναι θλιβερό, ἀλλά ἡ Τουρκία μᾶς ξεπέρασε

    Όταν έχομε πολιτικούς, των οποίων το μόνο μέλημα είναι η καρέκλα, τι περιμένομε; Όσον αφορά στις “ιδεολογικές” (sic) διαφορές των συμμοριών, που αυτοαποκαλούνται κόμματα, ο Αμερικανός πρέσβης είναι αρκούντως εύγλωττος:

    Τσούνης: Τί Μητσοτάκης, τί Τσίπρας «Ὅποια καί νά εἶναι ἡ Κυβέρνηση, καλά θά τά πᾶμε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα