Δυσαρέσκεια Άγκυρας από την επίσκεψη Πομπέο

18/11/20 | 0 | 0 | 285 εμφανίσεις

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Στη συνάντηση του Πατριάρχη με τον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών, όπως δήλωσε και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και θέματα θρησκευτικών ελευθεριών. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής, αλλά και θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, πάντοτε είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών αξιωματούχων που επισκέπτονται τον φάρο της Ορθοδοξίας.

Ο Μάικ Πομπέο ξεναγήθηκε επίσης και στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Αποχώρησε από  το  Φανάρι για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην Κωνσταντινούπολη που θα κλείσει με την συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στις 3 μμ  με τον εκπρόσωπο του Βατικανού στην Πόλη. Ακολούθως θα αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, την Γεωργία.

Αγκάθι οι S400

Στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός υπΕξ Μάικ ΠομπέοΣτην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός υπΕξ Μάικ Πομπέο

Η Άγκυρα έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά της, καθώς ο Μάικ Πομπέο σε δεύτερη συνεχόμενη περιοδεία του στην περιοχή δεν συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του συνάντηση με Τούρκους αξιωματούχους. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης στον οικουμενικό θρόνο, τον κάλεσε στην Άγκυρα για να απαντήσει εκείνος πως δεν μπορεί και έαν επιθυμεί να συναντηθούν τότε να πάει ο Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είναι γνωστό οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν φτάσει το ναδίρ μετά την αγορά και ενεργοποίηση των S 400 από την Άγκυρα.

Αντρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

DW

Category: Ειδησεις, Κυριο Θεμα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο