ΔΥΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ασφαλώς έχετε δίκιο, κ. Σαββίδη, αλλά η Ελλάδα έχει χάσει πια το τραίνο τού ευυπόληπτου κράτους. Είναι ο παρίας τής Ευρώπης, η οποία ούτως ή άλλως ουδεμίαν αλληλεγγύη επιδεικνύει, όπως αποδείκνύουν τα πράγματα.

  “Ελπίζουμε όλες οι δυνατές εξελίξεις να βρίσκονται στο τραπέζι στην Αθήνα και να υπάρχουν απαντήσεις. Ελληνικές απαντήσεις”

  Πιστεύω ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ θα απαντήσει … ελληνικά…. Ξέρομε ποιοι μάς κυβερνούν, κ. Σαββίδη.

  Ἕλλην δικαστής ζητεῖ νά ἀναγνωρισθοῦν σύλλογοι στήν Θράκη ὡς «τουρκικοί»!

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ “ΕΦΙΑΛΤΗΣ” ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Βλέπετε κάποια σχέση στα παραπάνω άρθρα; Τι Ροζάκης, τι Κτιστάκις, από το ίδιο σινάφι και οι δύο. Και οι δύο προωθήθηκαν από εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις.

 2. κ. Σαββίδη, έχω την εντύπωση ότι γνωρίζετε περισσότερα από όσα φαίνεται ότι γνωρίζετε.

  Το είναι και το φαίνεσθαι που έλεγε και ο γίγαντας Orson Welles.

  “Γενικώς το παιχνίδι είναι περίπλοκο, ρευστό και επικίνδυνο και χρειάζεται προσοχή.”

  Πράγματι.

 3. Οι αμυντικές συμφωνίες της Τουρκίας με την Ισπανία και την Γερμανία είναι η καλύτερη απάντηση στους θιασώτες της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης και του Ευρωστρατού. Η European Response Forces ( ERF) εάν και εφόσον δημιουργηθεί δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην Ε/Τ αντιπαράθεση.

  Ελληνοτουρκική σύρραξη είναι δύσκολο να υπάρξει ειδικά τώρα με την MDCA και την Ελληνογαλλική συμφωνία. Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι ισχυρά απίθανο έως φαντασιογενές. Σενάριο εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι υπαρκτό , αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

  Αν οι Τούρκοι κάνουν φασαρίες στην Κύπρο οι ΗΠΑ θα ενεργοποιήσουν σταδιακά το plan B. Έξω η Τουρκία και μέσα η Κύπρος στο ΝΑΤΟ.

 4. Όταν ένα εξωτερικό δικό μας ,ή, διεθνές θέμα είναι περίπλοκο ,ρευστό και επικίνδυνο δεν μπορείς να σχεδιάσεις πλήρως τις διεξόδους για εκτόνωση της έκρυθμης καταστάσεως στην οποίαν θα βρεθείς και ούτε για την εθνωφελή επίλυσή του ,γιαυτό και παρέλκουν τα όποια Συμβούλια Εθνικής Στρατηγικής με τέτοιες μάλιστα κομματικές διαφορές .
  Το μόνο, που μπορείς και επιβάλλεται να σχεδιάσεις είναι να καταγράψεις και να επικοινωνήσεις urbi et orbi την εδραία απόφασή σου να αμυνθείς εναντίον οπουδήποτε θα προσβάλλει ενόπλως την εθνική κυριαρχία σου.
  Αυτό ,χωρίς τυμπανοκρουσίες το έμαθαν οι Έλληνες -και όλος ο ”ντουνιάς”- τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2020 – και ας αρκεστούμε σαυτό όσοι ανησυχούμε- και παραλλήλως να πιέζουμε τους ”κιοτήδες” ,ή, ειρηνόφιλους -στυλ κ.κ. Σημίτη ,ΓΑΠ και Τσίπρα -πολιτικούς μας ηγέτες -όσοι τους ακολουθούμε- να ενταχθούν στην μόνη εθνική άποψη ότι”ευχόμαστε να μη χρειασθεί ,αλλά αυτήν την φορά προετοιμαζόμαστε και διπλωματικώς και στρατιωτικώς και θα πολεμήσουμε αυτόν που θέλει να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάννης και ότι αναθεώρησή της χωρίς πόλεμο δεν θα δεχθούμε”.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ-ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ-.
  Όσο για την Ε,Ε μας των 27 κρατών -Εθνών με τρία διαφορετικά θρησκεύματα ,με Σταυροφορίες εναντίον της Ελληνορθοδοξίας ,-(που την εγκατέλειψαν από το 1261-1827 (Ναυαρίνο-,με την Λουθηρανή Μεταρρύθμιση ,-που δίχασε και ταλαιπώρησε αιώνες όλα τα κράτη της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης-ας μη περιμένουμε να σφιχταγκαλιασθούν όλα τα μέλη της ”εις ΄σάρκαν μίαν” ,αλλά και να είμαστε βέβαιοι ότι δεν διαλυθεί λόγω της κοινής οικονομικής κατευθύνσεως-ελεύθερη οικονομία- , της κοινής κυβερνητικής πολιτικής-πολυκομματική Δημοκρατία- και του ενός Ενωσιακού Δικαίου ,μαζί με την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών-ιδίως των υπερκινητικων νέων- και κεφαλαίων εντός στο εσωτερικού της.
  ΑΛΛΑ και ούτε πρόκειται με τέτοιους διαφορετικούς πολιτισμούς ,θρησκείες και με προαιώνιες έχθρες και διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα να εξελιχθεί σε Ομοσπονδιακή Ένωση ,σαν τις ΗΠΑ , -Ομοσπονδιακού κράτους 250 ετών- με οικονομικούς μετανάστες και πανέξυπνους απατεώνες από όλο τον κόσμο, που πλουτίζουν -με ,ή, και χωρίς – ιδρώτα , με επαγγελματικό στρατό ,που τον θαυμάζουμε γιατί -δεν γνωρίζει μεν να παρελάζει- αλλά βάζει το δεξί χέρι του στην καρδιά όταν ακούει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.
  ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ , ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΟΤΡΗΤΕΣ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΟΥΜΕ .
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΠΟΥ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

 5. Η Ισπανία είναι ο δίαυλος μέσω του οποίου παρέχεται η υποστήριξη της Γερμανίας προς την Τουρκία καθώς υπάρχει ισχυρό πλέγμα συμφερόντων μεταξύ των τριών ιστορικών συμμάχων!
  Οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέκαθεν υπερτόνιζαν το ρόλο των δήθεν συμμάχων μας για να μπορούν να μεταθέτουν και τις ευθύνες της δικής τους ολιγωρίας (και ανεπάρκειας, βεβαίως) στις πλάτες των δεύτερων. Μια πρακτική, με άλλα λόγια, η οποία τις καθιστά περισσότερο επικίνδυνες από τις όποιες εξωτερικές απειλές καθώς οι πρόσφατες συμμαχίες εξυπηρετούν -όπως πάντα- τα συμφέροντα των Γάλλων και Αμερικανών οι οποίοι δε θα διστάσουν να μας αναλώσουν για να τα διασφαλίσουν.
  Αλήθεια, γιατί να θεωρήσω ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης προστατεύει εμάς από τους Τούρκους και όχι αυτούς από εμάς σε περίπτωση αντίδρασής μας στην αρπαγή της Αμμοχώστου (που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) ή κάποιου νησιού του Αιγαίου; Έτσι δε λειτούργησε και η βάση της Σούδας το 1974;
  Ο Τούρκος δεν κάνει τίποτα αν από πριν δεν του υποσχεθούν ανοχή ή προστασία οι “μεγάλοι” οπότε είναι βέβαιο ότι η οποιαδήποτε μεταξύ μας σύρραξη θα προκαλέσει τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους (όπως άλλωστε το δικαιούται ο καταπονημένος αυτός λαός) ως αντίβαρο του οποίου μπορεί να δοθεί κάποιο κομμάτι της χώρας μας από τη δουλοπρεπή της οικονομικοπολιτική “ελίτ” που με τη στάση της πλήττει τον αυτοσεβασμό μας. Ανέκαθεν, ο εχθρός είναι εντός των πυλών.

 6. Η Τουρκία τέθηκε από τις ΗΠΑ σε εξετάσεις. Αν δεν προβάλλει κωλύματα στις έρευνες της Exxon Mobil στην Κύπρο, θα τύχει θετικής επιρροής στο Κογκρέσο του αιτήματος για τα F -16. Με τον Μενέντεζ όμως απέναντι το αποτέλεσμα δεν είναι προβλέψιμο.

  Ως περιφερειακό αντάλλαγμα μπορεί να πήρε την ανοχή των ΗΠΑ στο Αιγαίο από τις Τουρκικές προκλήσεις.

  Η Ελλάδα με την Κύπρο θα πρέπει να σχεδιάσουν πολιτικά και στρατιωτικά το καλό σενάριο, δηλ.της επιβεβαίωσης μεγάλου κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Κύπρου.

  Οι ΗΠΑ έχουν δώσει εγγυήσεις στην Τουρκία ότι στο καλό σενάριο θα λύσουν το Κυπριακό όπως επιθυμεί η Τουρκία. Συνομοσπονδία δύο ίσων κρατών. Αν ο Ερντογάν σωπάσει κατά τις έρευνες σημαίνει ότι τα βρήκε με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα και το Κυπριακό.

  Μετά το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, Γαλλία, Ιταλία και Ισραήλ.

  Υπάρχει όμως πάντα και η πιθανότητα να πιεστεί στο εσωτερικό ο Ερντογάν και να τινάξει τα συμφωνηθέντα. Και αυτό το σενάριο οφείλουν να το σχεδιάσουν η Ελλάδα με την Κύπρο.

  Γενικότερα ο Μπαιντενόπουλος αν πάνε καλά οι έρευνες εύκολα γίνεται Μπαιντένογλου και χρειάζεται πολύ προσοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα