Δρ. Νίκος Ιωάννου: ΔΙΓΕΝΗΣ και ΑΚΕΛ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Δρ. Νίκος Ερρίκου Ιωάννου Καρδιολόγος

Ο ΔΙΓΕΝΗΣ πάλεψε στα μαρμαρένια αλώνια με το Χάρο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει, κι έγινε σύμβολο. Το ΑΚΕΛ ζήλεψε τη «δόξα» του Χάροντα και επιχείρησε να «νικήσει» τον Γεώργιο Γρίβα ΔΙΓΕΝΗ μισό αιώνα μετά το τέλος της επίγειας ζωής του!

Με μια ασύλληπτης δολιότητος και ανανδρίας κίνηση κατέθεσε σε ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια άσχετη παράγραφο, για διακοπή κάθε απόδοσης τιμής στον Αρχηγό της ΕΟΚΑ και κατ’ επέκτασιν τους Αγωνιστές και τους Ήρωές μας.

Υποτίθεται πως το θέμα ήταν η «Δημοκρατική Αντίσταση» με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Μαχητών της.

Μία μικρή αναδρομή και ανάλυση είναι χρήσιμη για να φωτιστούν οι σκοτεινές πτυχές αυτής της κίνησης.

Πρώτον και κυριότερον, τα γεγονότα για τα οποία υποτίθεται τιμώνται οι μαχητές της Αντίστασης έγιναν 6 μήνες μετά τον θάνατο του ΔΙΓΕΝΗ!

Ο Γεώργιος Γρίβας όμως ετιμήθη εν ζωή, για τη συμμετοχή του στη Μικρασιατική εκστρατεία, τον αγώνα κατά των Ιταλών στα βουνά της Β. Ηπείρου, την αντίσταση κατά των Γερμανών και την αποφασιστική συνδρομή του στην αποτροπή καταλήψεως της εξουσίας από τους κομμουνιστές τον Δεκέμβριο του 1944.

Εδοξάσθη δε ως ΔΙΓΕΝΗΣ για τον υπό την Αρχηγία του Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 και ανεκηρύχθη ομόφωνα «ΆΞΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» από τη Βουλή των Ελλήνων (Ο δεύτερος μετά τον Κολοκοτρώνη).

Και αυτή τούτη η Κυπριακή Βουλή αμέσως μετά τον θάνατό του (Ιανουάριος 1974) τον ανεκήρυξε ΆΞΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, παρά το γεγονός ότι ο θάνατός του επισυνέβη σε μία περίοδο διχασμού και πολεμικής του κατά της Κυπριακής Κυβερνήσεως.

Ποια Ιστορία λοιπόν, κατά το ΑΚΕΛ κατεδίκασε τον Ήρωα αυτόν σαν ανάξιο;

Αν ζούσε ο ΔΙΓΕΝΗΣ, το πραξικόπημα δεν θα εγένετο διότι διακαής πόθος και επιθυμία του ήταν να βαδίσει ΜΑΖΙ με τον Μακάριο στο δρόμο της Ενώσεως.

Απώτερος στόχος αυτής της κίνησης είναι να εγκλωβιστούν και άλλα κόμματα σε ένα νέο διχασμό, με ορίζοντα του 2ο γύρο των Προεδρικών εκλογών! Ευτυχώς όμως αφυπνίσθηκαν από την κατακραυγή του κόσμου και δεν υπερψήφισαν την πρότασή του για περικοπές στον προϋπολογισμό όπως «προέβλεπε» το ψήφισμα. Έτσι στην ουσία ακυρώθηκε η κατάπτυστη παράγραφος.

Δοθείσης όμως της ευκαιρίας θα πρέπει, όσοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την χειμαζόμενη Κύπρο, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Αναγνωρίζουν ότι για να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, έστω κολοβή, το χρωστούμε στην ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της; Γνωρίζουν ότι η ΗΓΕΣΙΑ του ΑΚΕΛ αντιστρατεύθη αυτόν τον Αγώνα;

Μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, θα πηγαίνουν στα μνημόσυνα των Ηρώων της ΕΟΚΑ και στην παρέλαση της 1ης Απριλίου; Έχουν ακούσει πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή κραυγάζοντας «Πεθαίνω Μάστρε μου, Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Ένωση»;

Ξέρουν ότι στη συνείδηση του Κυπριακού Λαού και των Πανελλήνων, τότε, νυν και αεί ισχύει πως «ΔΙΓΕΝΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΕΟΚΑ ΔΙΓΕΝΗΣ»;

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα