Δράση για την υποστήριξη 13.000 γυναικών φυλακισμένων στην Τουρκία, στο Άμστερνταμ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η φωνή 13 χιλιάδων φυλακισμένων γυναικών στις τουρκικές φυλακές ακούστηκε στον κόσμο στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας από Τούρκους μετανάστες, όπως σημειώνει ιστοσελίδα της τουρκικής διασποράς.

Ακτιβιστές, που ζήτησαν την απελευθέρωση των μητέρων και των παιδιών τους, μοιράστηκαν τις τραγωδίες με το κοινό με πλακάτ στα χέρια τους. Ακτιβιστές που ήρθαν στο Βασιλικό κτίριο στην πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ για τη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Διεθνής Πλατφόρμα Σπασμένης Kιμωλίας και εθελοντές ακτιβιστές κοινοποίησαν δήλωση για τον Τύπο.

Στο δελτίο τύπου της Διεθνούς Πλατφόρμας Σπασμένης Κιμωλίας (Kırık Chalk Platform), αναφέρθηκαν τα εξής: «Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας του Μαρτίου, 13.654 γυναίκες και 1682 μωρά βρίσκονται ακόμα στη φυλακή στην Τουρκία υπό την πίεση του καθεστώτος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης -AKP.

Μετά τις 15 Ιουλίου 2016 και την κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 13 χιλιάδες γυναίκες και περισσότερα από 1600 μωρά βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Βρισκόμαστε εδώ με Ολλανδούς ακτιβιστές στο Άμστερνταμ για να υποστηρίξουμε τις γυναίκες με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Θέλουμε να απελευθερωθούν οι 13 χιλιάδες γυναίκες από τις τουρκικές φυλακές. Γι’ αυτούς, βρισκόμαστε σήμερα στο Άμστερνταμ σε ένδειξη αλληλεγγύης μαζί τους.

Στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 13 χιλιάδες γυναίκες είναι φυλακισμένες, δεκάδες χιλιάδες από αυτές απολύονται από τις δουλειές τους και στερούνται την υλική και ηθική υποστήριξη των φυλακισμένων συζύγων ή παιδιών τους, αυτό έχει γίνει κόλαση για γυναίκες.

Από τις 15 Ιουλίου 2016, οι ήδη ξεφτισμένοι δημοκρατικοί μηχανισμοί της Τουρκίας έχουν φτάσει στο χείλος της κατάρρευσης καθώς η κυβέρνηση του καθεστώτος έχει διώξει συλλογικά όλους τους πολιτικούς αντιφρονούντες και επικριτές.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε, συνέλαβε, φυλάκισε και βασάνισε αυθαίρετα εκατοντάδες χιλιάδες αθώους στο όνομα της «καταστροφής της τρομοκρατίας».

Οι εθελοντές της Διεθνούς Πλατφόρμας Σπασμένης κιμωλίας φώναξαν συνθήματα στην Πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ με πλακάτ και πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον Ερντογάν», «Ελευθερία για τις γυναίκες και τα παιδιά», «Τέλος στην καταπίεση», στην πλατεία DAM του Άμστερνταμ, καταλήγει το δημοσίευμα.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα