Δοκιμάζονται οι νέες κόκκινες γραμμές του Ιράν – Πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη

- Advertisement -

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Στις 3 Ιουνίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα του Χαλεπιού έπληξε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια αποθήκη όπλων και ένα εργοστάσιο χαλκού που ανήκουν σε παραστρατιωτικές ομάδες που συνδέονται στενά με το Ιράν, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, ο Σαΐντ Αμπιγιάρ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, ο Σαΐντ Αμπιγιάρ. Oι New York Times αναφέρουν ότι ήταν μέλος της Δύναμης Γοντς, του περιβόητου κλάδου εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών, κι ότι είχε αναλάβει καθήκοντα στρατιωτικού συμβούλου στη Συρία από το 2012. Σημειωτέον, ο όρος “στρατιωτικός σύμβουλος” αποτελεί έναν ευφημισμό του Ιράν για τους αξιωματικούς των Φρουρών της Επανάστασης που στέλνει για αποστολές στη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη.

Αν και δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως ο στρατιωτικός βαθμός του Σαΐντ Αμπιγιάρ, η αγγλόγλωσση εφημερίδα Tehran Times, η οποία συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση, τον αποκαλεί ως “μια διακεκριμένη προσωπικότητα”, κάτι που είναι δηλωτικό της σημαντικότητάς του.

 

Ο χαμός του Σαΐντ Αμπιγιάρ αποτελεί την 19η επιβεβαιωμένη απώλεια μέλους των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία από φερόμενες ισραηλινές επιθέσεις τους τελευταίους έξι μήνες. Αν και το Ισραήλ στοχεύει εδώ και χρόνια ιρανικούς στόχους στη Συρία, μετά την 7η Οκτωβρίου έχει εντείνει μετεωρικά τέτοιου είδους επιδρομές, με ιδιαιτέρως φονικά αποτελέσματα κατά Ιρανών στρατιωτικών, και μάλιστα υψηλόβαθμων.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα