Απάντηση στην ανακοίνωση = ανέκδοτο που εξέδωσε το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την απόφαση της δικαιοσύνης για την κατασκοπεία στη Ρόδο δίνουν διπλωματικές πηγές.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια, ένα ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης, να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο διαμαρτύρεται για την καταδίκη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία.
Η δίκη ήταν άψογη και η Τουρκία στην οποία σαπίζουν στις φυλακές χιλιάδες πολίτες χωρίς δίκη, καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Καταδικάζουμε την καταδίκη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας, ως αποτέλεσμα της ακρόασης που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 , Mικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ρόδο.
Με τη σύλληψη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι στον ελληνικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί αβάσιμες ειδήσεις και αξιολογήσεις με στόχο την άσκηση πίεσης στο κοινό και στη δικαιοσύνη.
Στην ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες στη Ρόδο, καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Ακόμα και το δικαίωμα υπεράσπισης έχει παραβιαστεί με τις διαδικαστικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας και η δικαστική επιτροπή έδρασαν με προκατειλημμένη στάση.
Το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση δημοσιεύτηκε στον ελληνικό Τύπο πριν καν ανακοινωθεί, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την παρατυπία της διαδικασίας.
Για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το ελληνικό και διεθνές δίκαιο».
https://www.militaire.gr/diplomatikes-piges-apantoyn-stin-anakoinosi-anekdoto-toy-toyrkikoy-ypex/