Δικαιώνετε τον Σαμαρά ηλίθιοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 00:02

Χτες ήταν η επέτειος του μαύρου στην ΕΡΤ. Προχτές η ΕΡΤ, με μια πρωτοφανή καθεστωτική κίνηση έδωσε το δικαίωμα στους θιασώτες των σκληρών λύσεων να δικαιολογήσουν την ακραία εκείνη κίνηση του 2013. Περιφρονώντας τους τηλεθεατές, τους φορολογούμενους από τους οποίους ζει, τη Δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία. Η κατάργηση των ειδήσεων για να καλυφθεί το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε ούτε από μια παραίτηση. Αλλά, ούτε και από μια πραγματικά έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο μιθριδατισμός έχει επικρατήσει.

Προχτές το βράδυ η ΕΡΤ δεν μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπως έχει θεσμική υποχρέωση. Υποχρέωση απέναντι στο λαό. Και σε εκείνον που την παρακολουθεί και σε εκείνον που την πληρώνει. Οι υπεύθυνοι του καναλιού επέλεξαν να μεταδώσουν αντί ειδήσεων όλη την προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής για την επόμενη τετραετία.

Δυο ώρες πριν, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 7 Ιουλίου. Επομένως, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής δεν ήταν ούτε καν εκδήλωση της κυβέρνησης. Ήταν του κόμματος.

Επειδή η Δημοκρατία είναι πριν από όλα οι θεσμοί της, το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας για να αναγγελθεί στο λαό από τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ήταν η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών. Αυτή ήταν η σημαντική είδηση σε όλα τα Μέσα, από το Καζαχστάν μέχρι τη Μπουρκίνα Φάσο. Εκτός από την επίσημη δημόσια ΕΡΤ!

Σύμφωνα με την εκ των υστέρων ανακοίνωση της ΕΡΤ, η παράλειψη αυτή «ήταν λάθος»! Η διοίκηση της ΕΡΤ προφανώς δεν έχει αντίληψη της σοβαρότητας της Δημοκρατίας. Η στάση της και πριν και μετά από το φασιστικό της πραξικόπημα στις ειδήσεις της Δευτέρας μαρτυράει ότι δεν έχει καν αντίληψη της Δημοκρατίας. Έχει αντίληψη μονοκομματικού καθεστώτος. Κοινώς, δικτατορίας.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, αφού περιφρόνησε τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ανέφερα παραπάνω και αφού περιφρόνησε κάθε κανόνα Δημοσιογραφικής δεοντολογίας και Δημοκρατικής δεοντολογίας- δεδομένου ότι έθαψε και όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις όλων των άλλων κομμάτων- κοιμήθηκε ήσυχη!

Και μόνο όταν αντέδρασε η αντιπολίτευση, χωρίς την απαιτούμενη σφοδρότητα, έβγαλε μια ανακοίνωση, που είναι επιεικώς απαράδεκτη. Και η οποία δείχνει όλη την αναισθησία απέναντι στη Δημοκρατία και τη Δημοσιογραφία, που διακατέχει τη διοίκηση και τους εγκάθετους επικεφαλής των ειδήσεων της ΕΡΤ1. Οι οποίοι, και μόνο γι αυτή τους τη στάση θα έπρεπε να παραπεμφθούν στα πειθαρχικά της Ένωσης Συντακτών με το ερώτημα της διαγραφής. Όπως έγινε από την ανάποδη με τον αρμόδιο δημοσιογράφο υφυπουργό που έκλεισε το 2014 την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ, που είναι μια ντροπή για τη δημοκρατική πολιτική και καλλιτεχνική ιστορία του πρόεδρου Χρήστου Λεοντή, ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολογεί την ωριαία κάλυψη της προεκλογικής φιέστας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο με το επιχείρημα ότι ήταν «του κυβερνητικού κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών (με Υ κεφαλαίο, όπως γράφουν, δουλικά οι συντάκτες της)!

Και χωρίς ίχνος ντροπής, σε τρείς αράδες, χαρακτηρίζει απλώς «λάθος» ότι δεν μετέδωσε καμιά άλλη είδηση, ούτε καν της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης εκλογών! Για το οποίο «η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται»!

Έτσι! Απλώς λυπάται! Η αναισθησία και η ανευθυνότητα στο απόγειο. Σε οποιαδήποτε κοινοβουλευτική Δημοκρατία, που δεν έχει αντίληψη Ναζαρμπάγιεφ και Τσαουσέσκου, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η Διοίκηση και να έχουν απολυθεί οι υπεύθυνοι διευθυντές ειδήσεων. Και αυτή να είναι η ισχυρή απαίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η οποία, από την πλευρά της, αντέδρασε με τόση χαλαρότητα και επιείκεια- μερικοί με σιωπή!- λες και έγινε κάποιο λάθος στο δελτίο ειδήσεων!

Καθώς φαίνεται, μετά από τη μακριά νύχτα καταπάτησης των κανόνων της Δημοκρατίας σε όλους σχεδόν τους τομείς διοίκησης, έχει χαθεί το μέτρο του τι είναι σοβαρό και τι δεν είναι στις πράξεις της κυβερνητικής διακυβέρνησης. Και έχει χαθεί το μέτρο σοβαρότητας με το οποίο τα κόμματα, σαν θεσμοί της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, είναι υποχρεωμένα να υπερασπίζονται με αυστηρότητα τους κανόνες της Δημοκρατίας. Και όχι μόνο όταν βλάπτονται τα ίδια από τους αντιπάλους τους.

Η ΕΡΤ, μαζί με τους εγκάθετους προπαγανδιστές της κυβέρνησης, που ευτελίζουν τη φυσιογνωμία της και τη Δημοσιογραφία, έχει δεκάδες επαγγελματίες δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα και την αποστολή τους. Οι οποίοι συχνά τα τελευταία χρόνια έχουν αντιδράσει στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και της κυβέρνησης που αφορούν στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Και έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τα κυκλώματα που λερώνουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης και ευτελίζουν τη δουλειά τους. Αυτοί είναι η μαγιά για να χτιστεί μια πραγματικά δημόσια και όχι κυβερνητική ΕΡΤ.

Το μαχαίρι στην ΕΡΤ πρέπει όχι μόνο να φτάσει, αλλά και να σπάσει το κόκκαλο. Και να εκκαθαριστεί η κόπρος του Αυγείου που έχει συγκεντρωθεί καθεστωτικά από τον πολιτικό υπόκοσμο που τη διοικεί. Το γεγονός ότι μια πολιτική αλλαγή είναι ορατή δεν αρκεί για καταπίνει ο πολιτικός κόσμος αμάσητη και χλιαρά την αθλιότητα της διοίκησης και των εγκάθετων διευθυντών της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα το βράδυ. Η Δημοκρατία είναι ΜΙΑ και οφείλει κανείς να την υπερασπίζεται πάντα με την ίδια σφοδρότητα. Αλλιώς τη χάνει. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, διοίκηση και δημοσιογράφοι, οφείλουν να παραιτηθούν. Τώρα. Όχι αύριο. ΤΩΡΑ. Δεν μπορούν να εξουσιάζουν και να πληρώνονται μετά από αυτή την αλητεία.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

https://www.liberal.gr/apopsi/dikaionete-ton-samara-ilithioi/255479

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως μας φαινεται οτι ο κ. Βενιζελος προ εβδομαδος στο ”κυκνειο ασμα” του στην Βουλη υποσχεθηκε να ειναι ενεργος πολιτης και μαλιστα δυναμικος και πανταχου παρων;;;.
    Γιατι τωρα δεν ”’συνετριψε” ολους τους αρμοδιους με νόμους και λογους σκληρους ο ”καλοπερασακιας” ;;;.
    Το γεγονος το επεσημανε επ’αυτοφωρω η κ. Μπακογιαννη στην ΕΡΤ στην εκπομπη του κ. Κοτρωτσου ,αλλα ουσα κορη και αδελφη των επάρατων Μητσοτακηδων σιγουρα την καθυβρισαν απο μεσα τους οι αρμοδιοι-αναρμοδιοι Συριζοφυλακες-πρωην πρασινοφρουροι της ΕΡΤ- , που τελουν σε 24ωρη διατεταγμενη υπηρεσια εν αγνοια των εκαστοτε κ.κ. Λεοντη και Δροσου ,οι οποιοι φυσικα μετα ενα μηνα ευχαριστως θα παραιτηθουν , για ”να διευκολυνουν το εργον της νεας Κυβερνησεως”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα