Διεγράφη ο Λευτέρης Αυγενάκης από την ΚΟ της ΝΔ μετά τη χειροδικία στο αεροδρόμιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Λευτέρης Αυγενάκης / twitter
03/07/2024  16:40
Επισημοποιήθηκε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η εν λόγω απόφαση συνεπάγεται ότι ο κ. Αυγενάκης αποπέμπεται ταυτόχρονα και από όλα τα κομματικά όργανα στα οποία ήταν μέλος (Πολιτική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή ΝΔ κ.οκ.).

Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη μετά την παραπομπή του κ. Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ, για το επεισόδιο της χειροδικίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε την απόφαση διαγραφής Αυγενάκη ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι δεν παραδίδει τη βουλευτική του έδρα μετά τη διαγραφή. Χαρακτήρισε «απόλυτα σεβαστή» την απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά διευκρίνισε ότι θα παραμείνει βουλευτής Ηρακλείου. Έτσι, η ΝΔ μετρά πλέον, τυπικά, 157 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι το επεισόδιο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως:

Βία κατά υπαλλήλου
Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
Παράνομη βία
Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.
«Καμπάνα» Τασούλα σε Αυγενάκη -Μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμός από συνεδριάσεις της Βουλής
O πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έλαβε πειθαρχικά μέτρα κατά του Λευτέρη Αυγενάκη. Σε δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας γνωστοποίησε στο Σώμα πως ο βουλευτής εγκαλείται με μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.

Δεν έκανε δεκτή τη συγγνώμη
Ο κ. Τασούλας συναντήθηκε για 40 λεπτά με τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα πως ο βουλευτής δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες, καθώς ο πρόεδρος δεν δέχθηκε τη συγγνώμη του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο με το επεισόδιο που είχε ο Λ. Αυγενάκης στο αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή από την Κρήτη.
Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε δήλωση, με την οποία έδινε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση», στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Το βίντεο με το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη
«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο, το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  • Πως θα χαρακτηρίζατε τον αναπλ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δροσογιάννη της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα-ΠΑΣΟΚ, που χαστούκισε τροχονόμο στη Θεσσαλονίκη , ο οποίος απ’ότι θυμάμαι τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς υπουργό και τα φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ-Ανδρέα ΜΜΕ (που τότε ήταν πολλά) απέκρυψαν την είδηση;;;.
   Αλήθεια φθάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι όλοι οι υπάλληλοι-εδώ σεκιουριτάδες στο αεροδρόμιο – είναι άριστοι στην εργασία τους και σφόδρα ευγενείς και εξυπηρετικοί προς τους πολίτες ;;;.
   Σχεδόν όλοι έχουμε ένα περιστατικό μη καλής εξυπηρετήσεως και κακής συμπεριφοράς τους .
   Αλλά τώρα όλοι οι υπάλληλοι ”έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ” το συνδικαλιστικό τους όργανο με την πάντοτε συναδελφική αλληλεγγύη και πάντα με Πρόεδρο αριστεροπροοδευτικό , που τους κατεβάζει στους ”αγώνες” όπως παλαιά και για τον πόλεμο στην Νικαράγουα .
   Επιβεβλημένη η εξέλιξη από πλευράς πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ .
   Τα υπόλοιπα στο Δικαστήριο μια που ο ”δαρμένος” μόλις σήμερα -Τετάρτη-υπέβαλε έγκληση από την Παρασκευή που έγινε το συμβάν (μάλλον κατά προτροπή του συνδικάτου ή και άλλων), την οποία δεν αποκλείεται να ανακαλέσει και στην δικαστική αίθουσα προ της αποφάσεως του Δικαστηρίου , που ίσως γίνει μετά 5ετία .

   • Γεροντίστικες φλυαρίες άνευ ειρμού και νοήματος. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από τούς σεκιουριτάδες των αεροδρομίων. Εσύ, ως γνήσιος σφουγγοκωλάριος, το πας λάου-λάου να διακιολογήσεις αυτόν τον μαλάκα, που τον είχαν ξανά διαγράψει από την ΝΔ. Και βεβαίως πάντα οι αυθαίρετες εικασίες (“μάλλον κατά προτροπή του συνδικάτου ή και άλλων”). Γιατί, δεν είναι φυσιολογικό και δικαίωμα τού υπαλλήλου να τού κάμει μήνυση; Αυτό που δεν είναι “φυσιολογικό” και ούτε θα έπρεπε να είναι “δικαίωμα” τού Αυγενάκη, είναι ότι πρέπει η Βουλή να άρεια την ασυλία του και να εγκρίνει να δικαστεί. Γιατί; Αν στην Αγγλία συνέβαινε κάτι τέτοιο, η Βουλή δεν επεμβαίνει στο έργο τής Δικαιοσύνης και ούτε η βουλευτική ασυλία τον καλύπτει, διότι η πράξη του είναι άσχετη προς τα βουλευτικά του καθήκοντα. Κάποιοι ΣΑΝ κι εσένα φταίνε και καταντήσαμε στα σημερινά χάλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα