Διαχρονική Μαξιμαλιστική ενοχή

6/8/20 | 0 | 0 | 213 εμφανίσεις

του Κωνσταντίνου Γεροντή, Προέδρου Think Tank “Παρέμβαση”.

Η μη αναμενόμενη αναζήτηση της Τουρκικής Κυβέρνησης για μορατόριουμ, με μηνιαία μάλιστα χρονική διορία, αν μη τι άλλο δείχνει τη δυσχερή θέση, που σύγχρονα βρίσκεται η Μαξιμαλιστική Τουρκία. Προκειμένου δε να επιτύχει τους στόχους της, αναζητεί διαύλους πολιτικής επικοινωνίας, για να επιβάλλει εικονικό διάλογο. Διαπιστώνει τη πρόθυμη συνδρομή της διαχρονικά φίλης και συνεργάτιδος Γερμανίας επιτυγχάνοντας το επιθυμητό μορατόριουμ. Με πρόθυμη την συνδρομή της σύγχρονης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η Π Α.

Στόχος της Άγκυρας είναι, να κερδίσει χρόνο, προκειμένου ν αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα μέτωπα, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, καθώς και πιθανές επερχόμενες συγκρούσεις, με Αίγυπτο , Ισραήλ, Αρμενία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .

Αφ “ετέρου να προετοιμασθεί αρτιότερα στρατιωτικά & εξοπλιστικά με τα αναμενόμενα να ολοκληρωθούν τα έξη Γερμανικά υποβρύχια, το σύγχρονο σκάφος από την φιλική Ισπανία, την πρόσθετη συστοιχία των Ρωσικών S-400, καθώς & άλλους εξοπλισμούς, αλλά και οικονομικές ενισχύσεις από φιλικές της Αραβικές χώρες, λόγω της καταρέουσας οικονομίας της.

Ως εκ της οθωμανικής γονικής παραδοχής, όταν αισθανθεί στο μέλλον ο,τι είναι εξοπλιστικά ικανότερη, θα προκαλέσει εκ νέου κρίση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Χώρα μας, εφόσον θα έχει πιστέψει στο βελτιωμένο πλέον έμψυχο στρατιωτικό αλλά και το εξοπλιστικό της δυναμικό.

Γνωρίζει ότι η Ελλάδα, τουλάχιστον σήμερα, είναι ιδιαίτερα ισχυρή & ικανή σε έμψυχο προσωπικό, Στρατιωτικό , Αεροπορία και Ναυτικό ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση με μία ακόμη στρατιωτική γείτονα χώρα, αλλά ιδιαίτερα ισχυρή . Όπως είναι τουλάχιστον, μέχρι σήμερά, η Χώρα μας !!

Η Οθωμανική Ερντογανική Τουρκία με διαπιστωμένη την πρόθεση να γίνει περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη Γεωστρατηγική Ζώνη , με κυρίαρχο ρόλο στους Σουνητικούς πληθυσμούς , θυμίζει τον Σαν ταμ Χουσεΐν του Ιράκ , όταν προ της «Μητέρας των Μαχών» απειλούσε τους Αμερικανούς ότι θα τους καταστρέψει. Ας μη ξεχνάει λοιπόν, ο κος Ερντογάν, που καταλήγουν αυταρχικοί ηγέτες. με τις αλαζονείες και τις φαντασιώσεις τους .

Σύγχρονα προσγειώθηκε από ψευδαισθήσεις και άμεσα υποχώρησε μπροστά στην έγκαιρα δυναμική και αποφασιστική εγρήγορση του Ελληνικού Κράτους, όπου ΜΟΝΟ του, με ισχυρές τις αμυντικές Στρατιωτικές Δυνάμεις, αντιμετώπισε τις επιδρομές των Τούρκων στον Έβρο, στο Αιγαίο , τον αέρα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προετοιμασίας με το μορατόριουμ που επέτυχε . Ας ευχόμεθα οι Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον και η Χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία ώστε να συμπληρώσει εξοπλιζόμενη με πρόσθετες σύγχρονες στρατηγικές δυνάμεις, προκειμένου, η δυναμική άμυνάς της, να παραμένει στο μέλλον αποτρεπτική για οποιαδήποτε Οθωμανική επίθεση!!!

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας