Διαλέγει «γήπεδο» η Άγκυρα – Σε ανοιχτή γραμμή Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ© CNN.gr

Σε διπλωματική ετοιμότητα βρίσκεται η Αθήνα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προμηνύουν επιστροφή στη ρητορική των προκλήσεων.

Αν και επί του πεδίου διατηρούνται χαμηλοί οι τόνοι, κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια, τα σήματα που λαμβάνει η ελληνική πλευρά, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Η παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, αν και αποτελεί συνήθη πρακτική των Τούρκων ηγετών μετά την εκλογή τους, αλλά και οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα», το Αιγαίο και τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό, αποτιμώνται από την ελληνική διπλωματία ως κινήσεις «τακτικής» που μαρτυρούν τη στρατηγική της Τουρκίας, Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι η Άγκυρα έχει επιλέξει «γήπεδο» και σύντομα θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο έναντι της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Ανοιχτή γραμμή με Λευκωσία

Τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τον συντονισμό των ενεργειών και των επόμενων βημάτων. Το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπηρεσιακό υπουργό Βασίλη Κασκαρέλη.

CNN.gr