Φεβρουάριος 17, 2024. Ελλάδα.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στην Ελλάδα, το Σάββατο, σε μια μαζική διαδήλωση, για να τονίσουν την αλληλεγγύη προς τον λαό της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας , στα δεινά τους, υπό το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τη Γάζα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την απόρριψή τους για τον πόλεμο εξόντωσης που συνεχίζει να διεξάγει ο ισραηλινός στρατός κατοχής εναντίον της Λωρίδας της Γάζας , σηκώνοντας μια σειρά από φωτογραφίες που τεκμηριώνουν τα εγκλήματα της κατοχής εναντίον Παλαιστινίων αμάχων και παλαιστινιακές σημαίες, όπως σημειώνεται.

Οι διαδηλωτές φώναξαν επίσης μια σειρά από συνθήματα, όπως «Ελευθερία για την Παλαιστίνη» και «Σταματήστε τη σφαγή», υπογραμμίζοντας τα αιτήματά τους για επείγουσα επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να σταματήσει ο βίαιος πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαμαρτυρίες σε 100 πόλεις

Να σημειωθεί ότι, σήμερα, Σάββατο, διοργανώθηκαν διαδηλώσεις σε περίπου 100 πόλεις σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της Γάζας και την απόρριψη της επιθετικότητας της ισραηλινής κατοχής, ως απάντηση στο κάλεσμα του φιλοπαλαιστινιακού συνασπισμού στη Βρετανία, η οποία κάλεσε όλο τον κόσμο να οργανώσει μια νέα διεθνή ημέρα για την υποστήριξη της Γάζας, απορρίπτοντας τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας και απαιτώντας ελευθερία για την Παλαιστίνη.

Ο συνασπισμός ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, και πριν είναι πολύ αργά, πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας δυνατά για να υποστηρίξουμε τους καταπιεσμένους και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελευθερία για τον παλαιστινιακό λαό».

Πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες, που οι Παλαιστίνιοι γράφουν ένα νέο τιμητικό κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία τους, θα πρέπει όλοι να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της ειρήνης».

Και συνέχισε: «Ας ενώσουμε τις προσπάθειές μας μαζί, ώστε η φωνή μας να φτάσει σε όλους τους αξιωματούχους όπου κι αν βρίσκονται, και ας ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στο βρετανικό κοινοβούλιο να τους παροτρύνουμε να ψηφίσουν για κατάπαυση του πυρός την επόμενη Τετάρτη.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να τελειώσουμε ο γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα και η καταπίεση που πλήττει τον παλαιστινιακό λαό εδώ και πολλές δεκαετίες».

Ο Αντιπρόεδρος του Παλαιστινιακού Φόρουμ στη Βρετανία, Αντνάν Χουμαϊντάν, δήλωσε:

«Το κίνημα για τη Δεύτερη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τη Γάζα από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο αποκτά ιδιαίτερη δυναμική με τη συμμετοχή εκατοντάδων πόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο.

Στο Λονδίνο συγκεκριμένα, έρχεται σε μια σημαντική στιγμή στα χέρια της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου». Υιοθετώντας για άλλη μια φορά την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στις 21 αυτού του μήνα.

Ο Χουμαϊντάν πρόσθεσε:

«Αυτή η ψηφοφορία θα μας κάνει σε θέση να ξεκαθαρίσουμε τους εκπροσώπους που υποστηρίζουν τη συνέχιση της γενοκτονίας στη Γάζα μέσω της σιωπής τους ή της υποστήριξής τους στη συνεχιζόμενη κατοχή με την επιθετικότητά της, και θα μας δώσει μια πραγματική ευκαιρία να τιμωρήσουμε τους πολιτικούς που επιμένουν για την υποστήριξη του Τελ Αβίβ στις επερχόμενες εκλογές».

The Hellenic Information Team