Διαγωνισμός ακραίου ανθελληνισμού από Τούρκους πολιτικούς: Απαιτούν να ξηλωθούν οι Ελληνικές πινακίδες από εκκλησίες και σχολεία στα Πριγκηποννήσια και ζητούν αντίποινα, γιατί δεν αναγνωρίζουμε την δήθεν… «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!

16/7/21 | 0 | 0 | 157 εμφανίσεις

Διαγωνισμό στον ακραίο ανθελληνισμό κάνουν οι Τούρκοι πολιτικοί, που μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια της Άγκυρας για την Θράκη μας σχετικά με την χρήση του όρου «τουρκικός», έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης.

Αυτή τη φορά ο ηγέτης του Great Unity Party (BBP) Mustafa Destici κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αφαιρέσει τις ελληνικές και αρμενικές αναφορές από εκκλησίες και σχολεία στα νησιά των Πριγκήπων της Κωνσταντινούπολης, σε αντίποινα για τη «μεταχείριση της τουρκικής μειονότητας» στην Ελληνική Θράκη!

«Στις πόρτες όλων των εκκλησιών και των μειονοτικών κτιρίων, υπάρχει η φράση Ελληνικά. Αφαιρέστε τη «ελληνική» φράση από αυτές και ας βάλουμε τη φράση «Ορθόδοξη Σχολή ή Εκκλησία» για εκείνες που είναι ελληνικής προέλευσης, ενώ «Γρηγοριανός Χριστιανός» για εκείνους της Αρμενικής καταγωγής », δήλωσε ο Destici χθες 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Destici είπε ότι αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα σταματήσει να αναφέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα ως «Μουσουλμάνοι» και αντ ‘αυτού να την περιγράφει ως «Τουρκική»!

«Έως ότου η Ελλάδα αναγνωρίσει επίσημα την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έως ότου συμμορφωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης και εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ας το κάνουμε αυτό [αφαίρεση ελληνικών αναφορών από εκκλησίες]» δήλωσε προκλητικά ο Destici.

Το BBP του Destici είναι μέρος της συμμαχίας μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) δηλαδή των Γκρίζων Λύκων!

https://europost.gr/diagonismos-akraioy-anthellinismoy-toyrkoys-politikoys-apaitoyn-na-xilothoyn-oi-ellinikes/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο