Διαβάστε με προσοχή!!! Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Αυτή είναι η καλύτερη εδώ και δεκαετίες ευκαιρία για λύση του Κυπριακου”

24/2/17 | 0 | 0 | 754 εμφανίσεις

Πιστεύουμε ακόμη ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτύχουμε μία συνολική και διαρκή λύση του Kυπριακού, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Μόναχο ο εκτελών χρέη Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζον Χέφερν και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Ειντε, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι ο Αμερικανός επίσημος διαβίβασε στον κ. Έιντε “τη συνεχή αμερικανική υποστήριξη προς τη διαπραγματευτική διαδικασία”, αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη ότι έχουμε την καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτευχθεί μία διαρκής και συνολική λύση, και κατέληξε λέγοντας ότι “οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να προσφέρουν όποια βοήθεια οι ηγέτες θεωρούν πως θα ήταν χρήσιμη”.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας