“Δεν είδα”, “δεν ξέρω”, “δεν έχουμε υπ΄ όψιν τη δήλωση”. Αυτές είναι οι απαντήσεις που δίδονται από ‘κύκλους” του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠΕΞ, σχετικά με τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα!

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα πρέπει να παρακολουθούμε τις δηλώσεις Τούρκων υπουργών και αξιωματούχων για τα ελληνοτουρκικά, γιατί η ελληνική κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ έχουν επιλέξει την απόλυτη σιγή και απ΄ ότι φαίνεται και τη μυστική διπλωματία

Το χειρότερο είναι ότι οι δηλώσεις που κάνουν οι Τούρκοι επιβεβαιώνονται και η κυβέρνηση αδυνατεί φαίνεται να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ήδη δίνει την εντύπωση ότι μετατρέπεται σε “δορυφόρο” της Τουρκίας. Αν δεν το καταλαβαίνουν , τότε υπάρχει όντως σοβαρότατο πρόβλημα.

Τι θα ΄ναι αυτή η συνάντηση που ανακοίνωσε ο Ακάρ; Θα συναντηθούν στρατιωτικές αντιπροσωπείες για να συζητήσουν τι; Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης; Οι ανακοινώσεις Ακάρ έγιναν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από επιθεώρηση μονάδων του τουρκικού στρατού. Ο Ακάρ είπε ότι “περιμένουμε τους Έλληνες για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας”.

Στην Αθήνα πάλι όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο δεν ειπώθηκε λέξη για τα ελληνοτουρκικά ,ούτε υπήρξε καν η σκέψη να “μετατραπεί” του υπουργικό σε ΚΥΣΕΑ, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν.

https://www.militaire.gr/quot-den-eida-den-xero-quot-lene-kyvernitikoi-quot-kykloi-quot-gia-tin-ellinotoyrkiki-synantisi-poy-anakoinose-o-akar/