Δεκαπέντε χώρες στηρίζουν Ελλάδα: Εφτασε το πρώτο πακέτο βοήθειας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η βοήθεια συνίσταται σε υπνόσακους, κουβέρτες, ηλεκτρογεννήτριες, σκηνές και καταλύματα άλλων ειδών, είδη υγιεινής και είδη υγειονομικής περίθαλψης

Τα πρώτα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ευρώπη για τις ανάγκες της Ελλάδας λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών πιέσεων που δέχεται η χώρα μας στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, άρχισαν να φτάνουν από την περασμένη Παρασκευή. Οι αποστολές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλεται μετά την άμεση ανταπόκριση που είχαμε από συνολικά 15 ευρωπαϊκές χώρες, στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την περασμένη Δευτέρα.

«Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της δεν αφήνουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στα σύνορά της μόνη της. Είμαι περήφανος για τη γενναιόδωρη στήριξη που έχουν παράσχει οι ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σλοβένος Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η βοήθεια συνίσταται σε υπνόσακους, κουβέρτες, ηλεκτρογεννήτριες, σκηνές και καταλύματα άλλων ειδών, είδη υγιεινής και είδη υγειονομικής περίθαλψης, ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι 15 χώρες, αναμένονται και άλλα από τα παραπάνω είδη, 31.000 αδιάβροχα, κρεβάτια, μπότες και θερμάστρες. Τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρονται στις κεντρικές αποθήκες του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μάνδρα Αττικής, όπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί ευχαριστήρια τελετή προς τις χώρες που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εκπρόσωποι των πρεσβειών των χωρών που ανταποκρίθηκαν και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα μέλη των αποστολών των χωρών που έστειλαν μέχρι στιγμής τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι 15 χώρες που ανταποκρίθηκαν άμεσα είναι η Δανία, Ρουμανία, Νορβηγία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία και Φινλανδία. Μέχρι στιγμής έχουν αποστείλει βοήθεια, οι Δανία, Σερβία, Τσεχία, Ρουμανία και Βέλγιο, καθώς και ένα μέρος η Γαλλία, η οποία θα στείλει και δεύτερη παρτίδα.

Μετά την παραλαβή όλων των ειδών, η Πυροσβεστική θα τα διανείμει όπου καθορίσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που έχει και την ευθύνη.

https://www.ethnos.gr/politiki/92904_dekapente-hores-stirizoyn-ellada-eftase-proto-paketo-boitheias

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ”ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;;;.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ Κ.Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ,ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ”ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ” ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ”ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ.
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα