Δήλωση του NATO σχετικά με κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τη Γερμανία μετά την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, στην προκειμένη περίπτωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, και με την Τσεχία που υφίσταται τις κακόβουλες διαδικτυακές δραστηριότητες εναντίον των θεσμών του.

Οι Σύμμαχοι αναγνωρίζουν ότι η Γερμανία και η Τσεχία έχουν αποδώσει την ευθύνη των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο στις αντίστοιχες χώρες τους στον παράγοντα απειλών APT28 που χορηγείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, συγκεκριμένα τη Ρωσική Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών (GRU). Οι Σύμμαχοι σημειώνουν επίσης με ανησυχία ότι ο ίδιος παράγοντας απειλής στόχευε άλλες εθνικές κυβερνητικές οντότητες, φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ζωτικής σημασίας και άλλες οντότητες σε ολόκληρη τη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σουηδίας.

Καταδικάζουμε σθεναρά τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που έχουν σκοπό να υπονομεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, την εθνική ασφάλεια και την ελεύθερη κοινωνία μας.

Οι κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν τη Γερμανία και την Τσεχία υπογραμμίζουν ότι ο κυβερνοχώρος αμφισβητείται ανά πάσα στιγμή. Οι φορείς της κυβερνοαπειλής επιδιώκουν επίμονα να αποσταθεροποιήσουν τη Συμμαχία.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση της ουσιαστικής, συνεχούς και αυξανόμενης απειλής στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των δημοκρατικών συστημάτων μας και των κρίσιμων υποδομών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε τις απαραίτητες δυνατότητες για να αποτρέψουμε, να υπερασπιστούμε και να αντιμετωπίσουμε όλο το φάσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο για να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης συντονισμένων απαντήσεων.

Προωθούμε έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ειρηνικό και ασφαλή κυβερνοχώρο. Καλούμε όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους να τηρούν το διεθνές δίκαιο και να ενεργούν στο πλαίσιο της υπεύθυνης κρατικής συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο, όπως επιβεβαιώνεται από όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα