Γ.Τράγκας: «Υπάρχει ατμόσφαιρα “Νarcos” στην πολιτική ζωή της χώρας»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Eκλογές για να περάσει το 5ο μνημόνιο η κυβέρνηση βλέπει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τις ηχογραφήσεις του Ν.Παππά από τον επιχειρηματία Μυωνή, θεωρεί ότι πρόκειται για ζητήματα που δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι «πεινάνε».

Όπως λέει χαρακτηριστικά η πολιτική ζωή του τόπου έχει μια ατμόσφαιρα «Νarcos», με την μια φατρία να έρχεται σε σύγκρουση με την άλλη και όλοι να κάνουν παράνομες μαγνητοφωνήσεις.

«Νarcos» είναι η περιβόητη σειρά του Netflix στην επιχειρείται μια καταγραφή των πεπραγμένων του περιβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ*, του πιο επικίνδυνου ανθρώπου που περπάτησε ποτέ.

*Του ανθρώπου που έκανε τον Αλ Καπόνε «the second baddest man on the planet» (οι ψυχολόγοι τον θεωρούσαν ως τον πιο σατανικό άνθρωπο που έζησε ποτέ και φαίνεται πως έχασε αυτή την θέση).

«Αργία μήτηρ πάσης κακίας.

Μία αποικία που δεν φροντίζει τους κατοίκους της αλλά μόνο τους προύχοντες, την ελίτ που δουλεύει για τις δυνάμεις κατοχής, είναι επόμενο να σήπεται.

Παράγει διαφθορά και παρακράτος.

Εμφανίζει κάθε τόσο σπασμούς και ελώδη πυρετό από τις αντιπαραθέσεις πολιτικοοικονομικών συμμοριών που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τόπο.

Εδώ στην Αθήνα υπάρχει ατμόσφαιρα narcos και συγκρούσεις φατριών που καταγγέλλουν η μία την άλλη για παράνομες ή παρακρατικές ενέργειες. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια νόμου, ο ένας μαγνητοφωνεί κρυφά τον άλλον, δημοσιοποιούνται συνεχώς υποκλαπείσες συνομιλίες, είτε από επίσημες αρχές, όπως ο διαβόητος κοριός της ΕΥΠ, είτε από ιδιωτικά βαλιτσάκια που κατέχουν επιχειρηματίες, είτε επειδή κάποιος έτυχε να έχει μαζί του μικρό μαγνητόφωνο.

Τα περισσότερα από αυτά, δηλαδή οι συνομιλίες,  δεν άπτονται του δημοσίου συμφέροντος  αλλά μυρίζουν ή υπονοούν παρακράτος, διαφθορά ή άρρωστη συμπεριφορά.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε μεταξύ των συμπλεκόμενων δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών, ότι εκείνο που λείπει από το δημόσιο βίο είναι το ήθος. Είναι οι αξιοπρεπείς διάλογοι. Είναι η χρήση της ομαλής κριτικής ή η επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου.

Είναι διάχυτος ο τραμπουκισμός. Τα περίφημα μαγαζιά του Τύπου- λίγο πολύ – θυμίζουν συμμορίες. Οι συμπεριφορές διαφόρων πολιτικών εμπεριέχουν ακρότητες σε βάρος της ελευθεροτυπίας, της Δημοκρατίας και γενικά απέχουν μίας ευνομούμενης πολιτείας.

Συνήθως, όλες αυτές οι αποκαλύψεις είναι άνευ ουσίας, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στο κοινό καλό και εδώ και καιρό κουράζουν την κοινή γνώμη. Πόσο ενδιαφέρον έχει πράγματι, να διαβάζει κάποιος ότι η οικογένεια Καμμένου καταγγέλλει τον κο Κουρτάκη ή τον κο Τζένο ή οι άνθρωποι του κου Μαρινάκη φωτογραφίζουν τον πρώην υπουργό Άμυνας πάνω στο σκάφος του.

Ούτε καν σκιρτάει το αποξηραμένο βλέμμα των εκατομμυρίων ανέργων και πεινασμένων Ελλήνων. Κουνάνε απλώς το κεφάλι.

Η υπόθεση του αξιότιμου κου Μιωνή, η μορφή του κου Παπαγγελόπουλου, το αν και πόσο έχει δίκιο η μία πλευρά ή η άλλη, πραγματικά έχουν κουράσει τον κόσμο και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εναλλακτική τροφή μετά το lockdown και από την τρίμηνη φυλάκιση. Δεν μπορεί το ένα κουτόχορτο να διαδέχεται το άλλο. Δεν μπορεί η μία βλακώδης ενημερωτική τροφή, να διαδέχεται την άλλη.

Μόλις σταμάτησε ο Τσιόδρας να κλαίει για τον παππού και τη γιαγιά,   αμέσως άρχισε το νταβαντούρη με τον Πάνο Καμμένο και την Έλενα Τζούλη.

Μόλις σταμάτησαν τα ποιήματα του λοιμωξιολόγου, ξανάρχισε το σίριαλ Μυωνή – Παππά- Παπαγγελόπουλου. Όχι άλλο κάρβουνο!.

Ουδείς, μα ουδείς ενδιαφέρεται για τις εκφάνσεις του παρακράτους, γιατί ζούμε σε παρακράτος. Το μνημόνιο είναι σύμφωνο οικονομικής κατοχής, που προβλέπει λειτουργία παρακράτους. Προβλέπει παραβίαση ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων.

Η διανομή δεκάδων εκατομμυρίων στα μέσα ενημέρωσης,  χωρίς να είναι δυνατή από τον λαό, η γνώση της διανομής αυτών των χρημάτων, δηλαδή ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν, περιέχει οσμή παρακράτους.

Ο «γύψος» που μπαίνει σε πορείες και διαδηλώσεις είναι Χούντα και παρακράτος.

Οι διώξεις και οι εξοστρακισμοί μη αρεστών στην κυβέρνηση δημοσιογράφων είναι παρακράτος.

Οι διαγωνισμοί που προκηρύσσονται Πέμπτη – Παρασκευή απόγευμα, για να δοθεί το έργο στους κολλητούς Δευτέρα πρωί είναι παρακράτος. Είναι παράκαμψη των νόμων και αξιοποίηση των πολιτικών ή άλλων θέσεων εξουσίας, που δίνει ο λαός με την ψήφο του.

Πρέπει να σας πω, ότι αρκετές φορές, προκειμένου μία νοσηρή κυβέρνηση- που εξυπηρετεί τις δυνάμεις κατοχής και την ελίτ- να πάει σε πρόωρες εκλογές, σκορπίζει πρώτα φόβο και μετά δημιουργεί γεγονότα που φέρνουν πόλωση, για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της και να κερδίσει στις κάλπες.

Ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές, γιατί πρέπει να πάρει το 5ο μνημόνιο. Ο ενταφιασμός της ελληνικής οικονομίας και η οργή που συσσωρεύεται, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με προϊόντα υποκλοπής, ούτε με τις κόντρες ενός αδιάφορου Καμμένου με μία εφημερίδα, ούτε με τις εναλλασσόμενες μορφές, ούτε με τις σκουριασμένες συζητήσεις Μιωνή – Παπαγγελόπουλου – Παππά. Ο κόσμος σήμερα δεν έχει να φάει.

Δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του. Δεν λειτουργεί τα μαγαζιά του. Και ούτε έχει στο μυαλό του, αγιοποιημένη την οικογένεια Μητσοτάκη και Αρχάγγελο της κάθαρσης και της Υγείας, τον Κυριάκο.

Οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη τρώνε από παντού. Ασχολούνται από ΜΚΟ, μέχρι διαφημιστικές εταιρίες.  Οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν τις εφοπλιστικές επιδόσεις της οικογένειας Μητσοτάκη.  Όποιον ρωτήσεις έξω, σου λέει ότι τρώνε με δέκα κουτάλες.

Από την εποχή του Παντσαβόλτα, από την εποχή του Χριστοφοράκου έως και σήμερα. Έχουν πανεπιστημιακές έδρες στο να στήνουν δουλειές. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα τους βρεις από κάτω. Χρησιμοποιούν μάλιστα τις δομές και τα συστήματα καρτέλ και συνδικάτων. Παντού έχουν δικούς τους ανθρώπους και δικούς τους συμβούλους. Κατά κανόνα αφοσιωμένους.

Χαμογέλασα χθες το βράδυ, βλέποντας για λίγο τηλεόραση. Μετά το δελτίο ειδήσεων, μετά τον κο Μιωνή, τον κο Παππά, τον κο Παπαγγελόπουλο, τις καταγγελίες και τις ερμηνείες για τις υποκλαπείσες συνομιλίες, πραγματικά κουραστικές, ανούσιες, αραχνιασμένες και οξειδωμένες, γαλήνεψε η ψυχή μου, γιατί είδα μία βροχή σποτ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να πέφτει στον ουρανό του ΣΚΑΙ. Πολύ όμορφο και φωτεινό σποτ, ακριβή παραγωγή, για τα δισεκατομμύρια που έχει επενδύσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε έργα υποδομής.

Σκέφτηκα τις σχέσεις του κου Περιστέρη με τον κο Γεραπετρίτη και τον κο Μητσοτάκη. 20 δις επενδύσεις. Όλα τα λευκά περιστέρια καλοταϊσμένα, με άφθονο καλαμπόκι σχηματίζοντας σμήνη πετάνε πάνω από το Μαξίμου. Σάντουιτς έπεφταν χθες τα σποτ στον ΣΚΑΙ. Να μην πάρει κάτι ο σταθμός που μας έκλεισε στο σπίτι και τώρα θα έρθει η ευρωπαϊκή βοήθεια, το νέο καλαμπόκι για να φάει και η ελίτ.

Βέβαια, αυτό δεν λέγεται παρακράτος. Αυτό λέγεται διαπλοκή.

Θέλω να πω και μία καλημέρα, στην εξόχως ενεργητική, δραστήρια και με πλήθος διεθνών σχέσεων, πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου. Η ενεργός, δυναμική, παραγωγική και επιβλητική παρουσία της, στα διεθνώς δρώμενα, μας έχει συγκλονίσει.

Μας έχει κάνει να αναπολούμε τον Πάκη. Ειδικά οι ομιλίες της κας Σακελλαροπούλου για την τουρκική προκλητικότητα και για την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων συνεγείρει τον ελληνικό λαό και φοβίζει την απέναντι πλευρά. Η κυρία – όπως μου λένε- εργάζεται πυρετωδώς μαζί με το σύζυγό της μέσα στο Μαξίμου και ελάχιστες ώρες προλαβαίνει να πάει στο σπίτι της, στο διαμέρισμά της, στο συγκρότημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/889905_gtragkas-ekloges-gia-na-perasei-5o-mnimonio-tha-kanei-o-kmitsotakis

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ας ξεκινήσουμε από το αδικαιολόγητο λάθος του κ. Τράγκα ,-που αγενώς αποκαλεί τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ .Προκόπη Παυλόπουλο ”Πακη”- ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου εργάζεται στο Μαξίμου ,που είναι τόπος εργασίας των εκάστοτε πρωθυπουργών.
  Για τα λοιπά ως σφόδρα αντιμητσοτακικός ,από τότε που με το ραδιόφωνο του Αλαφούζου το 1992/93 συνέβαλαν από κοινού στην πρόωρη πτώση της τότε κυβερνήσεως Μητσοτάκη ,απλώς τώρα συνεχίζει την φθορά και αυτού του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και” γαία πυρί μιχθήτω”.
  Αλλά ”τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα”;;;.

 2. Κε Σαββιδη καλησπερα ,
  Σας παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια από τις εκπομπές της ΕΡΤ3
  Δεν περίμενα ποτέ να διάβαζα στο σάιτ των Ανιχνευσεων άρθρο του αδέσμευτου δημοσιογράφου Γ.Τραγκα και μάλιστα δυο φορές .
  Τι άλλαξε Κε Σαββιδη?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα