Γ. Γεραπετρίτης: Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών  

- Advertisement -

Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Β.Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί στον δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας

Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί «στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας» συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες αποτελεί τη βάση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και δεν νοείται επιλεκτική εφαρμογή του». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται «στο πλευρό της Κύπρου, η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται ωμά και κυνικά» επισημαίνοντας ότι «συνιστά απαράδεκτη ενέργεια η απειλή εναντίον κράτους μέλους, κατά της υπόστασης και της κυριαρχίας του».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εν μέσω δύο φρικτών πολέμων, οι οποίοι ταλανίζουν την υφήλιο. Tην ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ειδικά για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να πούμε ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία, εξακολουθεί να υπάρχει κλιμάκωση και επέκταση των εχθροπραξιών. Συνιστά απαράδεκτη ενέργεια η απειλή εναντίον κράτους μέλους, κατά της υπόστασης και της κυριαρχίας του. Στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου, η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται ωμά και κυνικά. Σε σχέση με τα Δυτικά Βαλκάνια, για τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα, η Ελλάδα αποτέλεσε πάντοτε τη ζωτική δύναμη για την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την προοπτική αυτή επί τη βάσει των προβλεπόμενων αιρεσιμοτήτων και των ιδίων ικανοτήτων των κρατών μελών. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να τονίσω ότι, ειδικά σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε συστηματικά και επίμονα να μην χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την ενιαία χρήση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες αποτελεί τη βάση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και δεν νοείται επιλεκτική εφαρμογή του. Η πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη δεν μπορεί να νοηθεί παρά μόνον με πλήρη υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και με πλήρη και χωρίς όρους συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξύπνησε ο Γεραπετρίτης και βλέπει παραβίαση τής ΣτΠ! Απίστευτο, κυριολεκτικά απίστευτο! Πώς το μυρίστηκε, ο μπαγάσας;

    Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (εστάλησαν στον Πρωθυπουργό)

    Ο Κούλης, ο οποίος σαφώς δεν ενδιαφέρεται για τις παραβιάσεις, αλλά για το να μην τού δημιουργούν θέμα με τα Σκόπια και χαλούν την αγαστή γειτονία, θα τον μαλώσει τον τεμενά-Γεραπετρίτη.

    • Ο Γεραπετριτης ξύπνησε (ναχαμεναλεγαμε) κι ο ΣΑΝ ακόμα κοιμάται του καλου καιρου.
      Ξύπνα ΣΑΝ , ώρα για υπνο

  2. Ας μην αμφιβάλλουμε ύστερα από έξι χρόνια μάλιστα.
    Την Συμφωνία των Πρεσπών – με τις απαράδεκτες παραχωρήσεις προς τους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων – προσπάθησε να αποτρέψει με την πρόταση μομφής κατά της συγκυβερνήσεως των ΣυριζΑνελ και προ της υπογραφής της και προ της κύρωσής της η Νέα Δημοκρατία και από τις κυβερνήσεις αυτού του κόμματος-ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τους πατριώτες Έλληνες, που δεν την ψηφίζουν – ”θα δουν τον ουρανό ανάποδα” μέχρι την ένταξή τους στην Ε.Ε οι ”Μακεδόνες” των Σκοπίων .
    Απλά . ΚΑΙ η σιωπή είναι χρυσός ΚΑΙ ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί των κυβερνήσεων μας από το 2019 δεν θέλουν να μιμούνται τον αείμνηστο ΘΑ,ΘΑΘΑ, τον λυράρη κ. Τσίπρα -που θα χόρευε κρητική λύρα τους Ευρωπαίους σκίζοντας τα Μνημόνια -και τον τηλεπωλητή κ. Βελόπουλο , που γνωρίζοντας ότι ουδέποτε θα γίνει πρωθυπουργός , υπόσχεται να την καταργήσει την επομένη της ορκωμοσίας του.
    Καλά όλοι αυτοί εμείς οι νούσιμοι -κυπριακά-γιατί τους πιστεύουμε;;;.
    Πως μου φαίνεται πως λιγοστεύουν επικίνδυνα οι νούσιμοι Έλληνες .
    ΚΑΙ να μη ξεχνάμε την προφητική ρήση του μεγάλου μας Καραμανλή ”η Ελλάς κατέστη ένα απέραντο φρενοκομείο”.

    • Σού ετέθη το ερώημα “ΣΑΝ, είναι ψυχολογικό, ΜΟΝΟ, το ζήτημα, κάθε πρωί που ξυπνάς να δηλώνεις ότι είσαι ΝΔ;”, αλλά απάντηση δεν έδωσες. Εμ, πώς να δώσεις;

      • Χρόνια τώρα κάνω την καλύτερη επιλογή , που ”μου βγαίνει” κιόλας .
        Ποντάρεις στο Ιππόδρομο σε άλογα πόνυ ή άρρωστα από γεννησιμιού τους ;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα