Γιώργος Κύρτσος: «Αντί να κυνηγούν τη Novartis, διώκουν δημοσιογράφους»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρέμβαση για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, «χώνοντας τα στην κυβέρνηση» όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό.   Αυτή την φορά μίλησε για την δίωξη προς τους Κ. Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Θεωρώ ότι ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου χειρίστηκαν δημοσιογραφικά την υπόθεση Novartis με πολιτικά στοχευμένο και καταχρηστικά κομματικό τρόπο.

Δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι στο επαγγελματικό τους λάθος. Για παράδειγμα, ανάλογες πολιτικά στοχευμένες υπερβολές έγιναν και με δική μου ευθύνη κατά την περίοδο της σκληρής σύγκρουσης «ελεύθερου τύπου» και «παπανδρεϊκής αλλαγής».

Πιστεύω όμως σαν άνθρωπος των ΜΜΕ και σαν πολιτικός ότι η κριτική προς τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου πρέπει να μείνει σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, μπορώ να το διαβεβαιώσω και από τη δική μου εμπειρία. Επίσης, το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Τέλος, θεωρώ αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούονται γύρω από το σκάνδαλο της Novartis χωρίς να έχει στραφεί, εδώ και τόσα χρόνια, το ελληνικό Δημόσιο κατά της Novartis για να διεκδικήσει τα χρήματα που πήρε η εταιρεία με καταχρηστικό τρόπο από το δημόσιο ταμείο, μέσω του πανίσχυρου κυκλώματός της.

Το θέαμα της Novartis που καταβάλλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές, για τις καταχρηστικές πρακτικές της, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δίωξη ή πρόστιμο στην Ελλάδα, είναι απογοητευτικό για τη Δημοκρατία μας».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/1049110_giorgos-kyrtsos-anti-na-kynigoyn-ti-novartis-diokoyn-dimosiografoys

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα