Για 1 εκατ. λίρες την εβδομάδα ενοικιάζεται το γιοτ του συνιδρυτή της Microsoft

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

φωτ. The Guardian

Έναντι 200 εκατομυρίων βρετανικών λιρών πωλήθηκε το 126 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ, το οποίο είχε κατασκευαστεί για τον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen. Από τα χέρια του άγνωστου στο ευρύ κοινό αγοραστή, το γιοτ θα διατίθεται εφεξής προς ενοικίαση για περίπου 1 εκατ. λίρες ανά εβδομάδα.

Το επονομαζόμενο «Octupus» ήταν το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, όταν κατασκευάστηκε το 2003. Είναι κατασκευασμένο για εξερεύνηση του βυθού σε μεγάλο βάθος, αλλά παράλληλα προσφέρει πολλές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών δύο ελικοδρόμια, δύο υποβρύχια και ένα στούντιο ηχογράφησης. Το Octopus διατίθετο προς πώληση από το 2018, έπειτα από το θάνατο του Allen, και η αρχική του τιμή είχε τεθεί στις 250 εκατ. λίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, θεωρείται πως ο αγοραστής διαπραγματεύτηκε για ακόμη χαμηλότερη τιμή από τις 200 εκατ. λίρες, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το γιοτ 8 επάλληλων καταστρωμάτων διαθέτει σουίτες για 13 επιβάτες, αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο, spa, γήπεδο μπάσκετ, πισίνα, η οποία μετατρέπεται σε πίστα για δεξιώσεις, δύο υποβρύχια και δωμάτια για 63 μέλη του πληρώματος.

Δεδομένου ότι ο Allen ήταν λάτρης της περιπέτειας, είχε ζητήσει από τον αρχιτέκτονα σκαφών Espen Oino να δημιουργήσει ένα γιοτ κατάλληλο για εξερευνήσεις του βυθού. Το σκάφος χρησιμοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη του Τιτανικού, James Cameron, ώστε να φτάσει στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο του πλανήτη, βάθους 10.925 μέτρων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε για την ανέλκυση της καμπάνας του βρετανικού θωρηκτού HMS Hood στο βόρειο Ατλαντικό.

«Την πρώτη φορά που στάθηκα στο κατάστρωμα, ένωσα σαν να βρίσκομαι σε διαστημόπλοιο», έγραψε χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του ο Allen. Το γεγονός ότι έιχε πισίνα, γήπεδο μπάσκετ, κινηματογράφο και στούντιο ηχογράφησης σήμαινε για τον ίδιο ότι μπορούσε να συνδυάσει όλες τις αγαπημένες του ασχολίες σε ένα κινούμενο χώρο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Guardian

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα