Για την τραγική κατάσταση στο ποδόσφαιρο, πραγματική ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί της χώρας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σταύρος Καλεντερίδης

Κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες συλλαλητήριο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για αποφάσεις κατά της ομάδας τους. Εκεί, στην κορυφή της πορείας υπήρξε ένα ανεκδιήγητο και απαράδεκτο πανό, το οποίο έγραφε πως «Η Ελλάδα χωρίζεται στα 2».

Οι εν λόγω οργανωμένοι οπαδοί θα ήταν απλά απαράδεκτοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι.

Και θα ήταν απλά επικίνδυνοι αν δεν τους υποκινούσαν αλλότριες δυνάμεις στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση εντός της χώρας μας.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την κατάντια. Το πανό και οι εν λόγω προσπάθειες αφορούν μόνο το οργανωμένο – αρρωστημένο ποδόσφαιρο, το οποίο παρασιτεί για χρόνια εις βάρος του αθλητισμού και της ίδιας της κοινωνίας. Αυτό που κανείς δειλός πολιτικός δεν τολμάει να ξορκίσει.

Διότι το πολιτικό σύστημα τρέφεται και συντηρείται από τη νοσηρότητα του οργανωμένου ποδοσφαίρου. Τρέφεται και συντηρείται όχι μόνο οικονομικά και ουσιαστικά, αλλά και ηθικά – αξιακά.

Η αλήθεια είναι πως το εν λόγω σκάνδαλο ξεκίνησε με την κυβερνητική αθλιότητα της ΝΔ, η οποία ήταν ασύγκριτη. Όλα ξεκίνησαν με ύποπτους διορισμούς μελών σε κάποια δήθεν ανεξάρτητη αρχή, την «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Να ξεκαθαρίσουμε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως Ανεξάρτητη Αρχή, καθώς είναι όλες ελεγχόμενες από τα κόμματα. Αφού λοιπόν η κατάσταση εκτροχιάστηκε, η πολιτική κατρακύλα της ΝΔ κατέληξε σε εξπρές νομοθετικές ρυθμίσεις, ακυρώνοντας τις αποφάσεις της δικής τους, δήθεν ανεξάρτητης αρχής, αντί να οδηγήσουν τον αρμόδιο υφυπουργό σε άμεση παραίτηση.

Αυτό άλλωστε επέβαλλε η δικαιοσύνη αλλά και η ευθιξία. Όσον αφορά τους 156 βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο – παρωδία, αλλά και γενικά για το κοινοβουλευτικό μέλλον της χώρας, εφεξής, οι φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις πρέπει να συνδυάζονται με την άμεση επιβολή ποινών στους βουλευτές που δεν ντρέπονται να τις υπερψηφίζουν.

Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι το εξής: είτε λόγω απροθυμίας, δειλίας, ανικανότητας ή διαφθοράς, η τραγική αλήθεια είναι πως το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει, όχι την ευημερία, αλλά ούτε την εθνική συνοχή και ειρήνη στη χώρα μας.

Επαναλαμβάνω, το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν την εθνική συνοχή και ειρήνη στην Ελλάδα.

Πώς αναρωτιόμαστε μετά γιατί δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή τη χώρα, όταν το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα προάγει το μίσος και τη βία στην κοινωνία; Ορίστε λοιπόν η πηγή του προβλήματος.

Αυτός λοιπόν είναι ο πραγματικός αντίπαλος. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρίψουμε, για να δικαιωθεί η Ελλάδα.

Το δέλτα είναι ο μόνος φορέας που αντιμετωπίζει την πηγή των δεινών της χώρας μας.

Πάρε μέρος στέλνοντας email στο [email protected]

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα