ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

19/1/20 | 1 | 0 | 469 εμφανίσεις

Ακόμη και αν διαψεύσθηκε το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ιταλού ΥΠΕΞ στο Anadolu δεν θα ήταν φρόνιμο να μη ληφθεί υπόψη ως ενδεχόμενο, αναλόγως, των εξελίξεων και της συγκυρίας. Και να διαμορφωθεί σενάριο με τα δεδομένα της συνέντευξης απο τους διαμορφωτές της εξωτερικής πολιτικής.
Η Ιταλία έχει κάθε λόγο να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές απο τη Λιβύη και, γενικότερα, τη Βόρειο Αφρική.
Η ΕΝΙ έχει πάρει μεγάλα κοιτάσματα της Λιβύης τα οποία, προς το παρόν, δεν μπορεί να αξιοποιήσει.
Η Ρώμη θα είχε κάθε συμφέρον η εναλλακτική λύση για την Ευρώπη να είναι τα, υπο τον μεγάλο έλεγχό της, ενεργειακά κοιτάσματα της Λιβύης και όχι ο EastMed.
Και κάτι, ακόμη, πολύ σημαντικό.
Μελετήστε τις συμμαχίες που συνήφθησαν στους δύο παγκοσμίους πολέμους και, κυρίως, μελετήστε τα συμφέροντα που συνέκλιναν για να διαμορφωθούν οι συμμαχίες αυτές.
Όσο για το anadolu και την συνέντευξη του Ντι Μάϊο:
Θα σας έλεγα τέτοιες στιγμές και με τέτοια συμφέροντα να παίζονται να μην παίρνετε όρκο για το εάν κάτι ειπώθηκε ή όχι, ακόμη και αν διαψεύσθηκε.
Και η Μέρκελ διέψευσε ότι της ζήτησε ο Ερντογάν να μην παραστεί η Ελλάδα στο Βερολίνο. Την πιστεύετε; Θα ήθελε ο Ερντογάν ελληνική παρουσία;
Στη θέση των διαμορφωτών της εξωτερικής πολιτικής θα έπαιρνα οπωσδήποτε υπόψη το ενδεχόμενο που διαψεύσθηκε. Ως προς τον έλεγχο των πηγών: το anadolu πήρε μια συνέντευξη. Την ανεβάζει και την αναπαράγουμε. Αυτό, μόνο του είναι είδηση. Το ότι αντιδρά η Ιταλία είναι μια άλλη είδηση. Το ότι κατεβάζει την είδηση το anadolu είναι μια τρίτη είδηση. Και τα τρία μαζί, και οι αναλυτικές προεκτάσεις τους, συνιστούν την εξέλιξη ενός συμβάντος. Αυτήν την εξέλιξη παρακολουθήσαμε. Όλα συνέβησαν.
Η είδηση είναι κάτι ζωντανό. Γεννιέται, εξελίσσεται, ολοκληρώνεται και επιδέχεται ερμηνειών.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Αυτά όλα που γράψατε και είναι ορθά -αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ -τα αντιλαμβάνονται μόνο οι αγχίνοες και οι ”καχυποπτοι”,που δεν θεωρούν ”όποια κοτρώνα πετάξει κάποιος ότι θα μας βαρέσει”,όπως ας πούμε ότι, ό,που ν’άναι διαλύεται η Ευρωπαική Ένωση ,επειδή έφυγε η Βρετανία ,που δεν την ήθελε ο ΝΤΕ ΓΚΩΛ απ’την αρχή.
  Η Ευρωαική Ένωση θα διαλυθεί -εκτίμηση είναι- μόνο με νέο Παγκόσμιο πόλεμο, που δεν φαίνεται στον ορίζοντα ,ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ακόμη δικτάτορες .
  Άντε για να συμφωνήσουμε με μερικούς αντιευρωπαιστές κομμουνιστές ,ή κρυφοφασίστες.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/11/20 | (5 σχόλια)
  (της Κατερίνας Χατζηνικολάου, ιατρού) Ξημερώνει του Αγίου Δημητρίου. Είμαι για έκτη ημέρα θετική στον κορωνοϊό. Ανεβάζω ξαφνικά πυρετό, ενώ τα αρχικά μου συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Πηγαίνω κατευθείαν στο ΑΧΕΠΑ. Ξέρω καλά ότι συχνά τέτοιες μέρες (5η έως 7η) εμφανίζονται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας