Για τεχνητές συμμαχίες της Ελλάδας κάνει λόγο το τουρκικό υπ. Εξωτερικών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκπρόσωπός του ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει βασικό ρόλο για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

Τη δυσκολία του να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανέλιξης της ελληνικής διπλωματίας στο διεθνές πεδίο έδειξε για μια ακόμη φορά το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όταν προσπάθησε να απαντήσει σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας.

Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που υποτίθεται ότι παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος,  οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή», ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα