ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα περνά απαρατήρητο το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Μπάϊντεν τη υποδείξη της Νούλαντ (ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρει τον μπελά του με την κυρία Νούλαντ) περί τιμωρίας των πολιτικών προσώπων και άλλων κρατικών δρώντων οι οποίοι αμφισβητούν:
-Τη Συμφωνία του Ντέιτον, την Συμφωνία της Αχρίδας, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Είναι μια επίδειξη παρωχημένου και, φυσικά, αρρωστημένου, αμερικανικού ιμπεριαλισμού η οποία αποβλέπει:
-Στην περίπτωση της διατήρησης της Συμφωνίας του Ντέιτον να μην διαλυθεί η υπάρχουσα Βοσνία η οποία δεν λειτουργεί ως κράτος. Δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως κράτος από τότε που ιδρύθηκε.
-Στην περίπτωση της Συμφωνίας της Αχρίδας να υλοποιήσουν οι σκοπιανοί τις δεσμεύσεις τους προς τους Αλβανούς και να μην υπάρξει ένωση Αλβανών των Σκοπών με τους Αλβανούς του Κοσόβου.
-Στην περίπτωση του 1244 να αποφευχθεί ένωση των Αλβανών του Κοσόβου και των Αλβανών της Αλβανίας.
-Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να περάσουν από τα κοινοβούλια τα πρωτόκολλα που θα την υλοποιήσουν. Και κατά μείζονα λόγο, για να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις της Βουλγαρίας.
Η τελευταία περίπτωση μας ενδιαφέρει διότι αφορά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα ήθελαν να τα ψηφίσουν, επικαλούμενοι την θέση του κόμματος όταν ήταν στην αντιπολίτευση και υπογραφόταν η Συμφωνία και που ο Μητσοτάκης δύσκολα θα μπορούσε να τους πει κάτι. Τι να τους πει, ψηφίστε τα; Όταν και ο ίδιος θα είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους του αφού υποτίθεται διαφωνούσε με την Συμφωνία.
Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση:
Η χώρα η οποία σε κάθε ευκαιρία μιλά για δημοκρατία και ελευθερία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, περνούν εκτελεστικό διάταγμα που θυμίζει την πλέον απαίσια μορφή ολοκληρωτισμού.
Διότι στέρηση της ελευθερίας δεν είναι, μόνο, όταν σε κλείνουν σε γκουλάγκ. Αλλά και όταν δεν μπορείς να εκφράσεις και να υποστηρίξεις την άποψή σου.
Όταν θεωρείται σκουπίδι η ψήφος του λαού προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του οι οποίοι απειλούνται με ποινές αν σταθούν συνεπείς στους εντολείς τους.
Αν με τέτοιες αντιλήψεις επιστρέφει η Αμερική δεν θα ευημερήσει.
Θα έλεγα ας μας αφήσει να φτιάξουμε μόνοι το μέλλον μας.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά να τα βλέπουνε κάποιοι που αναρωτιότανε γιατί δεν παρακολουθούσαμε όσους στρατόκ@@@ους και αμερικανοτραφείς μας τάιζε και τώρα στοχοποιούνται…

  2. “επικαλούμενοι την θέση του κόμματος όταν ήταν στην αντιπολίτευση και υπογραφόταν η Συμφωνία και που ο Μητσοτάκης δύσκολα θα μπορούσε να τους πει κάτι. Τι να τους πει, ψηφίστε τα; Όταν και ο ίδιος θα είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους του αφού υποτίθεται διαφωνούσε με την Συμφωνία”

    Ωχ, κ. Σαββίδη, αυτό δεν έπρεπε να το είχατε γάψει, διότι τώρα θα σάς την “πέσουν” πάλι οι διάφοροι, κατηγορώντας σας ότι κάνετε αντιπολίτευση στην νυν κυβλερνηση…. Στά «μακεδονικά» τά μνημόνια πού θά κυρώσει ἡ Βουλή τῶν Ἑλλήνων! Αν ήταν να κάνετε αντιπολίτευση μόνο στον “αγράμματο καταληψία”, εντάξει. Αλλά όχι και τον εθνομηδενιστή Κούλη!

    Να σοβαρευτώ: Η χώρα, που πριν 270 χρόνια ήταν ο φάρος τής ελευθερίας, αυτή “τού Βάσιγκτον η γη “, όπως την αποκαλεί κι ο Σολωμός, έχει καταντήσει τύραννος σχεδόν όλων των λαών, στην προσπάθειά της να παραμείνει πλανητάρχης, κάτι που προφανώς σήμερα ξεπερνά τις δυνάμεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα