ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η προσπάθεια του Μητσοτάκη και του εκπροσώπου του να μας πείσουν πως με τις παρακολουθήσεις τίποτε δεν συνέβη, δεν είναι, απλώς, ενοχλητική. Είναι επικίνδυνη. Πηγαίνει την πολιτική ζωή της χώρας στην δεκαετία του 50.
Ακόμη χειρότερη- και πολύ επικίνδυνη για τη δημοκρατία- είναι η προσπάθεια να μας πείσουν (οι ίδιοι) πως ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δικαιούται να μην γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ιδιαιτέρως, αν πρόκειται για εμβληματικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής.
Παραβλέπουν οι υποστηρικτές της άποψης αυτής το εξής: ο πρωθυπουργός είναι που έχει την πολιτική νομιμοποίηση για τις δραστηριότητες της ΕΥΠ. Και σ αυτόν καταλήγουν οι ευθύνες. Δεν είναι ούτε ο Αρχηγός της, ούτε οι εισαγγελείς. Και οι δύο (Διοικητής και εισαγγελείς) λειτουργούν με βάση την εντολή που τους δίνει το νομιμοποιημένο πρόσωπο που είναι ο πρωθυπουργός. Και το Σύνταγμα της χώρας.
Διαφορετικά περνάμε σε μια φάση πάρα πολύ επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
Καταλαβαίνω τους οπαδούς του κ. Μητσοτάκη που δεν τους ενδιαφέρει η υπονόμευση της δημοκρατίας μπροστά στο κομματικό συμφέρον. Όλοι οι υπόλοιποι όμως, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε. Θυμάστε το 114; Εκεί μας επέστρεψε ο κ. Μητσοτάκης.
spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Καταλαβαίνω τους οπαδούς του κ. Μητσοτάκη που δεν τους ενδιαφέρει η υπονόμευση της δημοκρατίας μπροστά στο κομματικό συμφέρον”

  Το τραγικό στην Ελλάδα είναι ότι εν έτει 2022 υπάρχουν τέτοιοι. Και δεν μιλώ για τίποτε γεροξεκούτηδες, οι οποίοι ζουν σε άλλες εποχές, αλλά ανθρώπους σχετικά νέους, οι οποίοι, δυστυχώς, σκέφτονται όπως αυτούς. Πολύ θα ήθελα να ελπίζω ότι αποτελούν μειοψηφία, αλλά δεν είναι και τόσο λίγοι.

 2. Θα ξαναγράψω αυτό που έγραψα στην ανάρτηση του κ .Γ. Παπανικολάου ,γιατί αυτό επιβάλλεται να ισχύσει -επιτέλους- και στην Ελλάδα του 21ου αιώνος.
  ΝΑΙ , δεν πρέπει να γνωρίζουν σε μια πολυκομματική Δημοκρατία,- όπως η δική μας- τις όποιες ενέργειες των προϊσταμένων των κρατικών υπηρεσιών-ιδίως όσες αφορούν σε ποινική δίωξη των πολιτών ,που είναι ίσοι απέναντι του νόμου,οι πολιτικοίο τους προϊστάμενοι-έως του Αρχηγού του κράτους-γιατί αλλιώς καταργείται η νομιμότητα και επικρατεί η οποιαδήποτε σκοπιμότητα και το κράτος Δικαίου ,-που θέλουμε επιτέλους να επικρατήσει και στην Πατρίδα μας-, ουδεμία σκοπιμότητα αναγνωρίζει.
  ΕΞΕΤΑΣΤΕΟΝ ,λοιπόν.
  Ήταν υποχρεωμένος με ποινική ευθύνη -βάσει του νόμου περί της ΕΥΠ από το 1994- ο Διοικητής της ΕΥΠ να ενημερώνει ”αμελλητί-τον εκάστοτε προϊστάμενό του (εδώ τον πρωθυπουργό) για τις βάσει του νόμου ενέργειές του και αν δεν ήταν υποχρεωμένος,γιατί ευθύνεται ποινικώς ο πρωθυπουργός γιατί δεν ενημερωνόταν καθημερινώς και δεν γνωρίζει πότε και ποιοί πολίτες -ασχέτως ιδιότητος- παρακολουθούνταν ;;;.
  Στα κράτη στα οποία επικρατεί μόνον η νομιμότητα οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρατικών υπηρεσιών μαθαίνουν -και πρέπει- τελευταίοι (μαζί με τους άλλους πολίτες) τις ενέργειες και παραλείψεις των κρατικών υπηρεσιών , για τις οι οποίες αν είναι νόμιμες ,ή, παράνομες αποφασίζει τελεσιδίκως η Δικαιοσύνη και πάντως όχι τα δημοσιογραφικά ,κομματικά ή, λαϊκά δικαστήρια.
  Οι κυβερνώντες πολιτικοί έχουν πάντα την πολιτική ευθύνη , ενώ αντιθέτως εάν αναμίχθηκαν και στις ενέργειες των υπηρεσιών εξετάζεται από την Δικαιοσύνη και η ποινική τους ευθύνη (περίπτωση του κ.Παπαγγελόπουλου ,τώρα, και στη συνέχεια του κ.Παππά).
  ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ -ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .
  ΠΕΡΑΣΕ -ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ-ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

  • Ένας αχταρμάς πολυλογίας, από τον οποίο δεν βγαίνει νόημα. Δώσε μας ένα παράδειγμα ευνομουμένου κράτους, στο οποίο οι μυστικές υπηρεσίες λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Απορώ αν καταλαβαίνεις τι γράφεις.

 3. Πάντως σε πολλά ευρωπαΙκά κράτη -στην Ε.Ε είμαστε-οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι δεν ρωτάνε για όσα προβλέπονται από νόμους τον εκλεγμένο ηγέτη της χώρας.
  Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε το σκάνδαλο το ΓουοτεργκέΪτ από το FBI και πόσα άλλα αλλού.
  Το Κράτος Δικαίου απεχθάνεται τις σκοπιμότητες και λειτουργεί αυτόνομα ,χωρίς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του να ”σηκώνουν το χέρι” για να τους επιτρέψει ο δάσκαλος-πολιτικός προϊστάμενος τους- να κάνουν ότι ο νόμος προβλέπει .Ας ρωτήσουμε και κανένα καθηγητή της Νομικής
  Το αν αυτό δεν ισχύει παντού δεν είναι δικαιολογία να μην ισχύσει -επιτέλους-και σε εμάς.
  Αυτενέργεια και υπευθυνότητα θέλουμε και επιδιώκουμε στην προσωπική μας ζωή -από τα γεννοφάσκια μας περίπου -(αυτά υποστηρίζουν και οι ψυχοπαιδαγωγοί και για περισσότερη ελευθερία αγωνίζεται η πανελεύθερη νεολαία μας) ,αλλά παράλληλα θέλουμε τους κρατικούς υπαλλήλους ”κρεμασμένους στο λαιμό των πολιτικών προϊσταμένων τους .Και λογικώς και πολιτικώς ανεξήγητο .
  Τέτοια μας έμαθε ”ο μεγάλος τιμονιέρης” αείμνηστος Ανδρέας και τοι νεοσσοί του μετά το 1981.
  Καιρός να γίνουμε κράτος ευρωπαϊκό, όπως θέλει και ο κ.Ανδρουλάκης- και θα γίνουμε στην επόμενη 4ετία με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας .
  Υ.Γ Όποιος καταφεύγει σε προσωπικές κρίσεις κατά συσχολιαστών , δεν έχει λογικά επιχειρήματα για να τους αντικρούσει.
  Και στην Βουλή υπάρχουν τέτοιοι. Ο δε ”δυναμικός και θαρραλέος” – δικηγόρος του κ.Βαξεβάνη- κ. Μαντζουράνης απαιτεί για να καταθέσουν ενόρκως για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών οι ”αξιόπιστοι” μάρτυρες τους ,να εξασφαλίσουν την ιδιότητα του προστατευόμενου, όπως στο λεγόμενο σκάνδαλο της Novartis, που γύρισε μπούμεραγκ στους εμπνευστές του.
  Σαν να αρχίζουν να και φοβούνται ότι μπορεί να ”μπλέξουν” και αυτοί με την Δικαιοσύνη.
  Τι λέει ο λαός ”όποιος σκάβει τον λάκκο άλλου , πέφτει πρώτος αυτός σαυτόν τον λάκκο” .

  • Και ο αχταρμάς ασυναρτησίας συνεχίζεται, ως μάλλον αναμενόμενο.

   Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις τι ρώτησα; Σε ποιο ευνομούμενο κράτος οι μυστικές υπηρεσίες δρουν ανεξέλεγκτα; Ξεκινάς κάτι να πεις με την ΕΕ, και καταλήγεις στο …. Γουοτεργκέιτ και … και τον Παπανδρέου. Αν κάποιος καταλαβαίνει τι γράφεις, τον παρακαλώ θέρμα να μού εξηγήσει.

   “Καιρός να γίνουμε κράτος ευρωπαϊκό…”
   Ο ευρωληγούρης γραικύλος σ’ όλο του το μεγαλείο! Γεωγραφικώς ανήκομε στην Ευρώπη, άρα είμαστε κράτος ευρωπαϊκό. Αν πρέπει να ξεφύγομε από την ανατολίτικη νοοτροπία που μάς δέρνει και μάς κρατά από απόψεως πολιτικής παιδείας τόσο χαμηλά, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να εκλείψουν τα κομματόσκυλα. Δεν ξέρω αν αυτό επιτευχθεί στο μέλλον, πάντως, όπως σωστά σού είχε γράψει η Μαρία Μαγγιώρου, άνθρωποι τής δικής σου νοοτροπίας ευθύνονται για την μεταπολιτευτική κατάντια τής χώρας.

  • “Μας διάβασαν άλλοι 1132”. Δηλαδή, πριν απ’ αυτούς, πόσοι μάς είχαν διαβάσει;

   “δεν θα μας διαβάσουν άλλοι” Πώς το ξέρεις; Το … κοντέρ τώρα γράφει 1148….

   Δεν απαντώ επειδή θέλω διάλογο, αλλά για να δεις τι ανοησίες γράφεις. Ο αριθμός που διαβάζεις πάνω δεξιά δεν είναι άτομα, αλλά φορές που άνοιξε το άρθρο. Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις;

   Φρόντισε να μάθεις την σωστή χρήση των σημείων στίξεως, διότι τα βάζεις όπου και όπως σού κατέβει, με αποτέλεσμα να κάνεις αυτά που γράφεις ακόμη πιο ακατανόητα. Συνεχείς παύλες, χωρίς να υπάρχει λόγος, παύλες με κόμματα (τής γραμματικής, εννοείται) ανακατεμένα, αχρείαστες παρενθέσεις κ.ο.κ. Μάθε να γράφεις ελληνικά. Θα μού πεις “τώρα πια;” Σωστό κι αυτό.

 4. Αφού ανεβαίνει το ”κοντέρ” θα συνεχίσω και σήμερα ,γιατί πιστεύω ότι θα σας μάθω να μη διυλίζετε τον κώνωπα, σαν τους γραμματείς και τους Φαρισαίους και να παύσετε να με ”βρίζετε” φανερά ,ή, συγκεκαλυμμένα με ”κοσμητικά ”επίθετα .
  Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που με διαβάζετε και ξεφεύγετε από την ”νταουνιαρισμένη” καθημερνά βιοτή σας.
  Αφεθείτε λίγο , ηρεμήστε και θα εκφραστείτε και εσείς χωρίς να ετεροπροσδιορίζεστε από άλλους, στους οποίους μας παραπέμπετε.

  • ” ,ή, ” γιατί βάζεις το διαζευκτικό πάντα μεταξύ δύο κομμάτων; Ένα χρειάζεται, το πρώτο. Μάθε την χρήση των σημείων στίξεως, αν μπορείς βέβαια.

   Όμως, τι νόημα είχε το ξεκάρφωτο σχόλιό σου November 16, 2022 At 6:24 pm; Για να μού πεις ότι απ’ όλους κανείς δεν προσφέρθηκε να μού εξηγήσει τι γράφεις, διότι απλούστατα κανείς δεν κατάλαβε;

 5. Πάντως κατάλαβαν ,ή δεν κατάλαβαν οι φίλοι αναγνώστες των Ανιχνεύσεων δεν εκνευρίσθηκαν ,όπως συμβαίνει πάντα με εσάς.
  Να συνεχίσετε να μου θυμίζετε τα τυπογραφικά λάθη , -αν αυτό σας ικανοποιεί και σας ”ανεβάζει ”-.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα