ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ακόμη και σ αυτόν τον ανορθολογικό κόσμο τους διαδικτύου, χρειάζεται ορθολογισμός για να πείσεις.
“Δεν μπλοφάρω”, λέει ο Ερντογάν.
Ας δούμε αν λέει αλήθεια.
Μιλάμε για δύο πράγματα.
1.-Κατάληψη ελληνικού εδάφους.
2.-Αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Θα σας απασχολήσω με το πρώτο.
Ο Ερντογάν έχει δύο δυνατότητες.
1.-Επίθεση κατάληψης ενός απο τα 5 μεγαλύτερα νησιά. Τα νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και πολύ καλώς είναι στρατιωτικοποιημένα. Επιχείρηση κατάληψής τους είναι απο τις πιο δύσκολες στρατιωτικές ενέργειες. Δεν μπορεί να κάνει απόβαση σε κανένα απο αυτά τα νησιά. Πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει προδοσία, όπως στην Κύπρο. Το διεθνές κλίμα δεν ευνοεί προδοσία. Και κάτοικοι και στρατός θα πολεμήσουν. Και θα πολεμήσουν.
2.-Κατάληψη ενός απο τα μη φυλασσόμενα νησιά. Αυτό μπορεί να συμβεί και να μην γίνει και εύκολα αντιληπτό. Στην περίπτωση αυτή πιστεύουμε πως θα ισχύσει η δέσμευση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: “Θα το ισοπεδώσουμε” είπε ο Αρχηγός. Είπε και κάτι άλλο. Το ελληνικό δόγμα δεν είναι η σημειακή αντιπαράθεση. Δεν θα επιχειρήσει, δηλαδή,η Ελλάδα, απλώς, να ανακαταλάβει ένα κατειλημμένο μικρό νησί. Το δόγμα είναι ολικό μέτωπο.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
Η Τουρκία έχει αποσύρει απο τον Έβρο σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις μετέφερε στο μέτωπο της Συρίας και του Ιράκ.
Αυτές τις ημέρες περιμένει να πάρει άδεια και να εισβάλει και πάλι στη Συρία.
Η άδεια δεν της δίνεται.
Ο Έβρος αποτελεί στρατιωτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα ακόμη και με πλήρη παρουσία της Τουρκίας.
Στον Έβρο η Ελλάδα διαθέτει τα καλύτερα άρματα στον κόσμο.
Όταν ο Έβρος αποτελεί ελληνικό συγκριτικό πλεονέκτημα με πλήρη ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων, τι θα είναι με απουσία σημαντικών μονάδων του τουρκικιύ στρατού;
Είναι δυνατόν να σκέφτεται κανείς πως η Τουρκία, όσο επιχειρεί και έχει ανοικτά μέτωπα στην Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, θα ανοίξει και μέτωπο με την Ελλάδα;
Ο Ελληνικός Στρατός θα προελάσει βαθιά στην Ανατολική Θράκη.
Όλα αυτά, πάντα, με την προϋπόθεση ότι το αθηναϊκό κράτος θα ενεργήσει.
Για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων θέλω να ελπίζω πως κάτι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Αν μείνουμε στα παλιά, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.
Πάντως, το δόγμα σιγά σιγά αλλάζει. Απο κατευνασμός, γίνεται αποτροπή.
Και κάτι άλλο. Μήπως στην ελληνική στρατηγική σκέψη πρέπει να μπει και ο παράγων Κύπρος; Να διαμορφωθούν οι στρατιωτικές προύποθέσεις ώστε σε περίπτωση που υπάρξει ενεργό μέτωπο που θα ανοίξει με ευθύνη της Τουρκίας στον ελλαδικό χώρο, να αναπτυχθεί επιχείρηση ανακατάληψης των κατεχομένων;
Ούτως η άλλως, αν ανοίξει κάποιο μέτωπο η Τουρκία θα έχει σχέδια τι θα κάνει στην Κύπρο. Γιατί να μην αναπτύξει σοβαρά σχέδια και η Ελλάδα;
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ .
    ΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 1922 ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο Κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ .

  2. Η σημαντική φράση στο σημερινό άρθρο σας κύριε Σαββίδη είναι ” όλα αυτά πάντα με την προυπόθεση ότι το αθηναικό κράτος θα ενεργήσει”. Δυστυχώς κύριε Σαββίδη, όπως γνωρίζετε και το 1974 και το 1996 το αθηναικό κράτος δέν ενήργησε και το πιθανότερο είναι ότι ούτε τώρα θα το κάνει. Επίσης δέν προκύπτει ότι από τον κατευνασμό πάμε στην αποτροπή όπως εύχεσθε… προς το παρόν ο ΥΕΘΑ με βαρυσήμαντη συνέντευξη εξήγγειλε στρατοδικεία για τις διαρροές ως προς την μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία….κοινώς δουλευόμαστε μεταξύ μας σε μιά τόσο κρίσιμη περίοδο.

  3. Αγαπητέ κ.Grantaire και ως απλός πολίτης θα έπρεπε να χαίρεστε, γιατί επιτέλους έγινε λόγος -που μέχρι τώρα δεν γινόταν ,γιαυτό και είχαμε κασέτες στην Ομόνοια και όχι μόνο–για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών από ορκισμένους στην εχεμύθεια αρμοδίους στρατιωτικούς, οι οποίοι μπορεί να υπηρετούν και ως βοηθητικοί -χωρίς όπλο-στις διάφορες αποθήκες πυρομαχικών .
    Να συνεχισθεί το ”μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε’ ‘;;;.
    Θα θέλατε να είστε Διοικητής μιας Στρατιωτικής Μονάδος στα σύνορα και να μάθαιναν εχθροί και φίλοι πόσο προσωπικό και πόσα υλικά πολέμου έχετε σε λεπτομέρειες και οι καταδότες να μη τιμωρούνται;;;.
    Αντέχονται οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί να υποστηρίζουν την ατιμωρησία των καταδοτών;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα