ΓΙΑΤΙ “ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ” Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 του Παντελή Σαββίδη
Σε μια δημοσκόπηση της Europe Elects τα λεγόμενα “ακροδεξιά” κόμματα στην Ευρώπη φαίνεται να αυξάνουν την δύναμή τους και αυτό προκαλεί ανησυχία στους λεγόμενους “δημοκρατικούς” κύκλους.
“Δημοκρατικοί Κύκλοι” είναι οι κύκλοι που με διάφορες μεθόδους χειραγωγούν τα ΜΜΕ ή είναι υποχείρια των ιδιοκτητών τους και έχουν επιβάλλει την άποψή τους ως μοναδική αλήθεια στον δυτικό κόσμο.
Είναι τόσο δημοκρατικοί που στον Καναδά- ο οποίος, επίσης, ανήκει στη δύση- ο πρόεδρος σχολικής επιτροπής απαγόρευσε δασκάλα να κρίνει το τρανς περιεχόμενο σχολικών βιβλίων. Η δασκάλα απολύθηκε και ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Οντάριο μετά την δικαίωσή της είπε: «Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πήρε μια αυθαίρετη και τρομερά εσφαλμένη απόφαση να φιμώσει τη νόμιμη έκφραση γνώμης».
Η δασκάλα διασύρθηκε και η υγεία της υπέστη βλάβη αλλά αυτά για τους οπαδούς της μιας και μόναδικής αλήθειας δεν έχουν σημασία. Είναι τόσο ιδεοληπτικοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικράτηση της άποψής τους με κάθε κόστος.
Η ευρωπαϊκή “ακροδεξιά” αντιτίθεται, κυρίως, στα μεταναστευτικά ρεύματα ανησυχώντας για την αλλοίωση της ταυτότητας των ευρωπαϊκών λαών.
Στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η “ακροδεξιά” εκφράζεται απο την Ομάδα (Identity and Democracy, ID) και αν γίνονταν, τώρα, εκλογές θα αύξανε τις έδρες της απο 82 σε 87.
Στην Ομάδα αυτή ανήκει το κόμμα της Λεπέν η οποία, Λεπέν, έχει βάλει πολύ νερό στο πάλαι ποτέ ακροδεξιό προφίλ της αλλάζοντας την θέση της για αποχώρηση της Γαλλίας απο την Ε.Ε. και επιστροφής στο φράγκο ως γαλλικού νομίσματος. Η Λεπέν είναι υπερ της παραμονής της χώρας της στην Ε.Ε. υπερ του ευρώ αλλά θέλει αλλαγή των ευρωπαϊκών θεσμών. Υπάρχει κάποιος που είναι ικανοποιημένος απο την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών;
Βεβαίως στους κόλπους του κόμματος αυτού ανήκει και το γερμανικό AfD το οποίο διακρίνεται απο ναζιστικά χαρακτηριστικά και εδώ είναι που προκαλείται κάποια σύγχυση στους ευρωπαίους ψηφοφόρους, κυρίως, αυτούς που δεν εκφράζονται απο τα παραδοσιακά κεντρώα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα τα οποία έχουν προσχωρήσει στην ιδεολογία μιας πολυππολισμικής Ευρώπης χωρίς κυρίαρχη ταυτότητα. Η πολυπολιτισμικότητα μιας κοινωνίας μπορεί να μην είναι αρνητική εξέλιξη αλλά η αλλοίωση των κυρίαρχων χαρακτηριστικών της είναι.
Η αίσθηση του κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού απο την κεντροδεξιά ως την κεντροαριστερά πρέπει να αμφισβητηθεί στις εκλογές όσο η πολιτική τους επιδιώκει την αλλοίωση της παραδοσιακής πολιτικής φυσιογνωμίας τους.
Ο φιλελευθερισμός που ως τάση κυριάρχησε και στην Ελλάδα μετά την οδυνηρή εμπειρία του Συριζα, δίνει υπερβολική βάση στα ταυτοτικά δικαιώματα και την ελευθερία στην οικονομία. Δεν είναι εξ αρχής αρνητικό το ενδιαφέρον του για τα ταυτοτικά δικαιώματα αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα εν ονόματι των δικαιωμάτων η φιλελεύθερη ιδεολογία την οποία συμμερίζεται ο προαναφερθείς ευρύς χώρος, ‘εχει εισάγει πρακτικές με τα φύλα και τις σχέσεις τους που προβληματίζουν ευρέα κοινωνικά στρώματα. Η απόλυτη, δε, ελευθερία στην οικονομία έχει οδηγήσει τις δυτικές κοινωνίες σε διεύρυνση των ανισοτήτων, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την αδυναμία μεγάλου μέρους του πληθυσμού και να ζήσει και να αποβιώσει αξιοπρέπώς. Έχει διαλύσει, δε, και τα συστήματα υγείας με αποτέλεσμα αν δεν έχεις ένα σημαντικό ποσό χρημάτων ως απόθεμα- δύσκολο να αποκτηθεί- να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα υγείας.
Μια νέα πολιτική πρόταση δεν πρέπει να αμφισβητεί την προοπτική της Ε.Ε. αλλά να προβάλλει το ζήτημα της πολιτιστικής και ταυτοτικής αλλοίωσής της και να εισάγει έναν νέο κεϋνσιανισμό ως ιδεολογία, όχι για να ξεπερασθεί μια κρίση του καπιταλισμού αλλά ως πολιτική πρόταση.
Η κυρίαρχη τάση του εκφυλισμένου ιδεολογικά χώρου απο την κεντροδεξιά ως την κεντροαριστερά, επιχειρεί να διαμορφώσει μια κοινωνία πολτό, χωρίς εθνικές ή πολιτισμικές διαφορές μια κοινωνία προθάλαμο της συνύπαρξης του ανθρώπου με την μηχανή. Ο κόσμος αυτός της συνύπαρξης με τα ρομπότ δεν βρίσκεται μακρυά αλλά, ακόμη, δεν έχουμε πλήρη εικόνα του πως θα διαμορφωθεί. Και οι κυρίαρχες ελίτ πειραματίζονται.
Στις ευρωεκλογές θα κριθούν πολλά.
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ με το άρθρο σας, κ. Σαββίδη, και μάλιστα με τον τρόπο που γράφεται εντός εισαγωγικών το “ακροδεξιά” και τούς “δημοκράτες”, που αυθαιρέτως ονομάζουν έτσι τα πατριωτικά κόμματα.

    Αν στις Βρυξέλλες δεν βάλουν νερό στο κρασί των, η λεγομένη ΕΕ θα διαλυθεί, ή τέλος πάντων θα έχει ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις.

    “Υπάρχει κάποιος που είναι ικανοποιημένος απο την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών;”

    Αν είναι στραβός και δεν τον ενδιαφέρει να είναι δούλος κρυφών και οργανωμένων συμφερόντων· αν υπακούει σε ό,τι τού λέει ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, χωρίς να κάνει κριτική, την οποία θεωρεί αμαρία, τότε ναι, μάλλον υπάρχει…

    “Η Λεπέν είναι υπερ της παραμονής της χώρας της στην Ε.Ε. υπερ του ευρώ αλλά θέλει αλλαγή των ευρωπαϊκών θεσμών”

    Αυτοί είναι οι φιλοεθρωπαϊστές, διότι, όπως είπα, αν δεν αλλάξει η αυταρχική νοοτροπία των Βρυξελλών, η ΕΕ δεν θα λειτουρήσει.

  2. Είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας ,αγαπητέ κ Σαββίδη και θα το διαβάσουν πολλοί ,παρ’ότι θα ”τσινίσουν” , επειδή την λέξη Ακροδιεξιά την βάλατε εντός εισαγωγικών, ΓΙΑΤΙ πολλοί Έλληνες για σαρανταπέντε χρόνια τώρα έχουν την βεβαιότητα ότι την αγγίζουν καθημερινά ,γιαυτό και δονκιχωτικά ”την σκοτώνουν” ,από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια και κάθε εβδομάδα με τις διαδηλώσεις πεζές και εποχούμενες, απασχολώντας την Αστυνομία και ταλαιπωρώντας τον λαό ,που τον υπεραγαπούν οι υποκριτές.
    Να μη παραδεχθούμε οι πάντες ότι όλο αυτό το ”κύκλωμα” με τους πιστούς του -που πολεμά την Δεξιά και ως λέξη ακόμη (πόσο λοιδορούμαι εγώ ως Δεξιός στο Διαδίκτυο ), οργανώθηκε επιμελώς με διαφώτιση και ζύμωση από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες ”Δημοκρατικές δυνάμεις ” στην Μεταπολίτευση , το οποίο το συνεχίζουν τώρα με περισσή εχθροπάθεια οι εναπομείναντες ”φρουροί” όλων αυτών των κομματικών σχηματισμών , που εκτρέπονται και σε βωμολοχίες και έκτροπα και έξω από τα σχολεία;;;.
    ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ”ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΘΟΥΝ” ΚΑΙ ΝΑ ”ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ” ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ” Ή ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ;;;.
    Τα ίδια περίπου ισχύουν και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ,επειδή οι ηγέτες των κρατών-μελών της (ιδίως σε όσες συγκυβερνούν με τις διεθνιστικές αριστερές δυνάμεις ) υπέκυψαν στο όνειρο της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητος .
    Στην Ελλάδα μας έγινε αγώνας με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να θυμηθούμε λίγο Ελλάδα και Χριστό ,αλλά μετά το 2009 πτωχεύσαμε σε όλα .
    Ευτυχώς στην Πατρίδα μας εδώ και τέσσερα χρόνια μειώνονται πολιτικά οι αντιδεξιές ,αλλά και η φιλοδικτατορικές δυνάμεις ,ελέγχεται η κατάσταση στο μεταναστευτικό , εκδηλώνεται μια φιλολαϊκή οικονομική πολιτική και μάλλον θα ματαιωθεί η αύξηση της πολιτικής δύναμης της λεγόμενης Ακροδεξιάς, ενώ και στην Ε.Ε στις επόμενες ευρωεκλογές θα επικρατήσει και πάλι το Κεντροδεξιό Λαϊκό κόμμα- του οποίου μέλος είναι και η δική μας Νέα Δημοκρατία .
    Κίνδυνος ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ”ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ” θα υπάρξει στην 10ετία του 2030, αν στην Ελλάδα έχουμε συγκυβέρνηση της Κεντροαριστεράς , -η οποία βδελύσσεται και τις λέξεις νόμος και της τάξη (αν και ο κ. Κασσελάκης εξήγγειλε στήριξη της Αστυνομίας με τα ΜΑΤ της και με όλες τις άλλες ”κατασταλκτικές ” δυνάμεις της) -και η οποία Κεντροαριστερά ”ηδονίζεται” να δίνει περισσότερα δικαιώματα στους πάντες και τα πάντα ,ασχέτως αν αυτοί-αυτά καταχρώνται των δικαιωμάτων τους- .
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΣΑ ΦΥΣΙΣ) ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.
    Υ.Γ Η τεχνητή νοημοσύνη με τα ρομπότ της κ. Σαββίδη θα συρρικνώσει την ανθρώπινη γνώση ,ενώ τα άτομα θα μετατραπούν σε δεδομένα και αυτά τα δεδομένα -και όχι η εντός ή εκτός εισαγωγικών Ακροδεξιά-θα γίνουν κυρίαρχα.
    Αλλά αυτά τα πράγματα είναι σύνθετα για την Αριστερά , η οποία στην επόμενη 10ετία θα μείνει με τα συνθήματά της και θα την εκμεταλλεύονται τυχοδιώκτες πολιτικοί ΠΑΝΤΟΥ.
    Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
    Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα