Γιατί φαγώθηκαν οι βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάρτιος 5, 2020. 07:35

«Χθες, στην κλειστή κοινοβουλευτική συνάντηση, δεν συζητήσαμε τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία βρίσκεται στο Ιντλίμπ, τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουμε τις τζιχαντιστικές ομάδες και τις τρομοκρατικές οργανώσεις και γιατί πεθαίνουν οι στρατιώτες μας. Και γιατί, παρά το γεγονός ότι στο Ιντλίμπ δεν υπάρχει (κουρδική) τρομοκρατική οργάνωση του PKK  και του YPG (Λαϊκής Προστασίας), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεσμεύθηκε να απελευθερώσει τους μαχητές; Δεν το έχουμε συζητήσει».

Τα παραπάνω είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού  Κόμματος (CHP),  Ενγκίν Οζκότς (Engin Özkoç), σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Οζκότς πρόσθεσε  ότι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή είναι το αποτέλεσμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

«Η διαδικασία εδραίωσης της αμερικανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή που φέρει την ονομασία Μεγάλη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το σενάριο χύνεται το αίμα των μουσουλμάνων, οι μουσουλμάνοι εκτίθενται ως τρομοκράτες και απειλούν την ειρήνη, δημιουργώντας έτσι έναν εχθρό σε αυτούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δικαιολογούν έτσι τις εισβολές και την ιδιοποίηση του πλούτου στη Μέση Ανατολή. Και ποιος είναι ο συμπρόεδρος αυτού του προγράμματος; Θα σας δείξω τώρα», δήλωσε ο Οζκότς και έδειξε ένα βίντεο όπου ο Ερντογάν λέει ότι είναι ο συμπρόεδρος της Μεγάλης Μέσης Ανατολής.

Και άλλο ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Οζκότς:

«Αυτός που αποκαλεί τους νεκρούς μας στρατιώτες/μάρτυρες ως «πτώματα» δεν έχει αξιοπρέπεια, είναι προδότης. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορεί να εκπροσωπεί το λαό. Αυτός ο άνθρωπος δημιούργησε χρήματα για τα παιδιά του για να πλουτίσει».

Συνέχισε: Ο άλλος του ο γιος (του Ερντογάν) έφυγε από το στρατό με πιστοποιητικό ακαταλληλότητας και ενώ οι μητέρες ρίχνουν δάκρυα για τους νεκρούς γιους τους, ο άνθρωπος αυτός αποκαλεί τους νεκρούς στρατιώτες/μάρτυρες ως «πτώματα».

Όπως σημειώνεται θα διενεργηθεί έρευνα από την κυβέρνηση για τον αναπληρωτή του CHP για προσβολή του προέδρου Ρετζίπ Ερντογάν.

 

Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα