Γιατί το Ισραήλ κλείνει μέτωπα και επαναπροσεγγίζει την Τουρκία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Πολλά γράφτηκαν για την θεαματική στροφή του Ισραήλ προς την Τουρκία, αλλά ο βασικότερος λόγος που ώθησε τους Ισραηλινούς σε αυτήν την κίνηση δεν σχολιάστηκε επαρκώς.
Στις 15/07/22, κατά τη διάρκεια της περιοδείας Μπάιντεν (13-16 Ιουλίου 2022) στη Μέση Ανατολή, το iEpikaira έγραφε :
“Είναι σαφές ότι το ζήτημα του Ιράν βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του επιτελείου Μπάιντεν, το οποίο κινείται ενεργά σε διπλωματικό επίπεδο για να διασφαλίσει την “μη αντίδραση” του αραβικού κόσμου -και όχι μόνο- σε ενδεχόμενο ισραηλινό προληπτικό πλήγμα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Τα σημάδια είναι διάχυτα για αυτούς που παρακολουθούν την κατάσταση στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και άρχισαν να γίνονται περισσότερο διακριτά με τις λεγόμενες “Συμφωνίες του Αβραάμ” (ΗΑΕ, Σουδάν, Μαρόκο, Μπαχρέιν) ή αλλιώς “συμφωνίες εξομάλυνσης” με το Ισραήλ. Ειρήσθω εν παρόδω, οι συμφωνίες δανείστηκαν το όνομά τους από τον Πατριάρχη Αβραάμ για να τονιστεί η “κοινή προέλευση” του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ -ασχέτως αν ο Θεός των Ιουδαίων ουδεμία σχέση έχει με τον θεό του Ισλάμ-, των δύο αβρααμικών θρησκειών που ασπάζονται αυστηρά τον μονοθεϊσμό.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ (JISS), ο Εφραίμ Ινμπαρ διευκρίνισε ότι “οι Συμφωνίες του Αβραάμ εξαρτώνται από την εκπλήρωση της προσδοκίας του Ισραήλ ότι θα τερματίσει την ιρανική απειλή”, συσχετίζοντας με τον πιο σαφή τρόπο τις συμφωνίες με την απειλή που το Ισραήλ διατείνεται ότι δέχεται από το Ιράν λόγω του βαλλιστικού και πυρηνικού προγράμματος της χώρας. […]
Ο διπλωματικός πυρετός στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή φαίνεται να έχει κοινό παρονομαστή και αυτός είναι το Ιράν. Όπως κι αν το εξετάσει κανείς, το διπλωματικό κεφάλαιο που έχει ήδη δαπανήσει -και συνεχίζει- η Αμερική αλλά και το Ισραήλ, από τον Αύγουστο του 2020 (υπογραφή Συμφωνιών Αβραάμ) και εντεύθεν, παραπέμπει σε έντονες διεργασίες που προλειαίνουν το έδαφος για κάτι πολύ μεγάλο.”
Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι η υπερδεκαετής ισραηλοτουρκική αντιπαλότητα μετά τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά του 2010, έχει κάνει τον κύκλο της και πλέον οι προτεραιότητες των Ισραηλινών επιβάλλουν την επαναπροσέγγιση των Τούρκων προκειμένου να διασφαλιστεί η μη αντίδρασή τους σε ό,τι πρόκειται να συμβεί στο Ιράν…
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το Ισραήλ κλείνει μέτωπα και προσεγγίζει την Τουρκία γιατί η ατιμία είναι συνώνυμη με το Ισραήλ.
    Αφού άρμεξε την αγελάδα (Ελλάδα) και πήρε ότι ήθελε τώρα τα βρίσκει με την Τουρκία.
    Μεγάλος μύθος η σύμπραξη λόγω Ιράν. Το Ισραήλ δεν τολμά να τα βάλει με το Ιράν γιατί ξέρει ότι θα σβήσει από τον χάρτη εν μία νυκτί.
    Το Ισραήλ τα βρήκε με την Τουρκία για να συνθλίψουν τον Ελληνισμό της Μεσογείου. Βλέπουν τις αναδυόμενες προοπτικές του Ελληνισμού και ενώνουν τις δυνάμεις τους.
    Τα κορόιδα οι Έλληνες πίστεψαν σε “φιλία” και στρατηγική συνεργασία με τους οπορτιουνιστές και φιλάργυρους Ισραηλινούς. Πλάνην οικτρά.
    Τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική της Χώρας οδήγησαν την Ελλάδα στην καρμανιόλα Τουρκίας και Ισραήλ.
    Η λύση είναι η άμεση υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ ως αφερέγγυο και ύπουλο συνομιλητή.
    Και το συντομότερο δυνατόν η άρση όλων των αμυντικών συμφωνιών και πρωτίστως αυτών για τις πληροφορίες.
    Ότι τους δίνουμε το πουλάνε στους Τούρκους.
    Πότε θα ξυπνήσει ο Παναγιωτόπουλος και καταλάβει τι κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα