Γιατί η αποστρατεία Χριστοδούλου ήταν αναμενόμενη…

18/1/20 | 0 | 0 | 461 εμφανίσεις

Η ανακοίνωση της αποστρατείας της αποστρατείας του Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, προκάλεσε μάλλον ανακούφιση σε πολλούς απ΄ όσους είχαν την υποχρέωση να συνεργάζονται μαζί του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ τα παράπονα που ακούστηκαν ήταν πολλά. “Απόμακρος”, “απότομος” και για να πάμε και στα ουσιαστικά “μη διακλαδικός” όσο κι αν το προσπαθούσε.

Ο κάθε Αρχηγός είναι υπεύθυνος για να λαμβάνει αποφάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούει το επιτελείο του και ακόμη περισσότερι να μην είναι ευέλικτος όταν καταλαβαίνει ότι μπορεί και να κάνει λάθος. Άλλο Αρχηγός, άλλο Θεός…

Δεν ήταν διαφορετικός ο Πτέραρχος Χριστοδούλου όταν ήταν Α/ΓΕΑ. Κάποιοι είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την επιλογή του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Δυστυχώς δικαιώθηκαν, τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά το κλίμα που επικράτησε στο ΓΕΕΘΑ τους μήνες της αρχηγίας του. Ειδικά τους τελευταίους μήνες που υπήρχε και το άγχος των κρίσεων… Αυτό το άγχος πάντα παρασύρει τους Αξιωματικούς σε λάθος κινήσεις. Αντί να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη δουλειά τους πέφτουν στη παγίδα να διεκδικήσουν την παραμονή ή την αναβάθμιση τους με άλλους τρόπους, όπως οι δημόσιες σχέσεις, οι επαφές και η προσπάθεια να είναι όλη μέρα, κάθε μέρα δίπλα στον ΥΕΘΑ. Ίσως και ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ έπεσε σ΄ αυτή τη παγίδα.

Πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε και ως Α/ΓΕΑ και ως Α/ΓΕΕΘΑ θα κριθούν από τη ζωή… Το θέμα της εκπαίδευσης των ιπταμένων για παράδειγμα δεν λύθηκε επί των ημερών του στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ. Οι διαθεσιμότητες ήταν πάρα πολύ χαμηλές κι αυτό ήταν και είναι μεγάλο πρόβλημα. Η απόκτηση του νέου αεροσκάφους “πρώτου σταδίου”, έχει δεχτεί πολύ έντονη κριτική, αφού όπως φαίνεται δεν είναι ένα αεροσκάφος με σοβαρές δυνατότητες.

Πίστεψε και πάλεψε πάρα πολύ για να περάσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 απορρίπτοντας κάθε άλλη σκέψη για λύσεις που θα επέτρεπαν να δοθούν λύσεις και στο Πολεμικό Ναυτικό που “πονάει”. Αν ήταν σωστή η επιμονή του ή όχι θα κριθεί πολύ σύντομα. Προς το παρόν δεν φαίνεται να δικαιώνεται.

Μ΄ αυτά και μ’ εκείνα ,το μοναδικό επιχείρημα που είχε απομείνει το τελευταίο διάστημα για την παραμονή του, ήταν η θητεία των Αρχηγών. Δεν στάθηκε αρκετό για να τον διατηρήσει στη θέση του.

Militaire News

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο